Kulinariniai receptai

vovere vovere 25997
2008-09-26 14:20 vovere
as galvoju gal toki pabandyt? smile


Kėdainių maltinis

Ingredientai:
• Kiauliena, 800 gramų
• Kiaušiniai, 2 vienetai
• Svogūnai, 2 vienetai
• Sviestas, tirpintas, 50 gramų
• Taukai (kiaulių), 30 gramų
• Džiūvėsėliai, 100 gramų
• Druska, truputį
• Juodieji pipirai, truputį
Gaminimas:
Įdarui reikės: 300 g marinuotų agurkų, 4 svogūnai, 3 šaukštai tirpinto sviesto, truputį pipirų, lauro lapelių.
Omletui reikės: kiaušinis, 1,5 šaukšto pieno, šaukštelis riebalų.

Kiauliena sumalama, pridedama riebaluose pakepintų svogūnų, įmušami kiaušiniai ir gerai išmaišoma. Iš masės formuojamas paplotis, ant jo dedamas įdaras.

Įdarui marinuoti agurkai supjaustomi kubeliais ir sumaišomi su kapotais svieste pakepintais svogūnais, įberiama prieskonių, druskos. Iš kiaušinio ir pieno iškepamas omletas, į kurį sudedamas agurkų įdaras. Šis įdaras dedamas ant mėsos papločio ir suvyniojamas į volelį. Jis aptepamas kiaušinio plakiniu, apibarstomas džiūvėsėliais ir kepamas riebaluose keptuvėje, o vėliau — orkaitėje. Maltinis tiekiamas užpiltas sviestu. Kartu tiekiama virtų daržovių, šviežių ar raugintų agurku
vovere vovere 25997
2008-09-26 14:22 vovere
o gal esat kas bande pasidaryt toki pagarda?

Vokiškas pomidorų ir krienų pagardas
2 pomidorai (apie 200 g), 1-2 šviežių krienų šaknys (apie 200 g), 100 ml raudonojo vyno acto, 3 šaukštai cukraus, saujelė rupios druskos.
Produktai pateikti dviem 200 ml talpos stiklainiams. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite, nulupkite, išpjaukite kotelio vietą ir padalykite kubeliais. Krienus nuvalykite, nuplaukite, smulkiai suraikykite ir kartu su pomidorais sumalkite. Malinį parūgštinkite, pasaldinkite, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Tyrę sukrėskite į sterilius stiklainius, užsukite ir laikykite vėsioje vietoje.
Pagardą tinka vartoti apie 3 mėnesius.
2008-09-26 14:22 Voveruska01 2011-09-11 05-58

Tess rašė: O kaip jį tokį didelį apkepinti?

Taip ir apkepinu- tik šiek tiek, kad apskrustų apačia, ir, jeigu ne super gigantiškas "zuikis", dar ir apverčiu. Man apkepęs zuikis skanesnis, gaunasi tokia apskrudusi "plutelė" smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-09-26 14:57 Elvusia 2011-09-11 05-58

Voveruska01 rašė:

Tess rašė: O kaip jį tokį didelį apkepinti?

Taip ir apkepinu- tik šiek tiek, kad apskrustų apačia, ir, jeigu ne super gigantiškas "zuikis", dar ir apverčiu. Man apkepęs zuikis skanesnis, gaunasi tokia apskrudusi "plutelė" smile

Darant zuikį, svarbiausia išdaužyti faršą.
Bent 15 kartų reikia visą paruoštą masę su jėga trenkti į stalą.
Taip "susiima" mėsa ir pjaustomas zuikis nebyra.
Beje, maltinukams mėsą padaužyti taip pat rekomenduojama.
vovere vovere 25997
2008-09-26 15:00 vovere
ir kaip ta farsa trankyt? smile tiesiog viena tesla metyt i stala ar su visu indu? smile ar jus cia is vis juokaujat? smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-26 15:01 Loreta 2011-09-11 05-58

vovere rašė: Pomidorus nuplaukite, nuplikykite, nulupkite, išpjaukite kotelio vietą ir padalykite kubeliais. Krienus nuvalykite, nuplaukite, smulkiai suraikykite ir kartu su pomidorais sumalkite

O kam juos dalyti kubeliais, jei paskui vis tiek reikės sumalti? smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-26 15:01 Loreta 2011-09-11 05-58

vovere rašė: ir kaip ta farsa trankyt? smile tiesiog viena tesla metyt i stala ar su visu indu? smile ar jus cia is vis juokaujat? smile

Taigi sukrėsk į marlę ir trankyk smile
Rolf Rolf 17196
2008-09-26 15:02 Rolf 2011-09-11 05-58

Elvusia rašė:
Bent 15 kartų reikia visą paruoštą masę su jėga trenkti į stalą.


Stalo gaila ( ypač jei dažnokai tie zuikiai kepami ).
O dar ir koks triukšmas smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-09-26 15:09 Elvusia 2011-09-11 05-58

vovere rašė: ir kaip ta farsa trankyt? smile tiesiog viena tesla metyt i stala ar su visu indu? smile ar jus cia is vis juokaujat? smile

Nu zdraste, aiškinu delikačiai:
paimi visą zuikio masę (kaip kamuoliuką) į rankas ir trinktelni į stalą. Na, žinoma, nereika taip trenkti, kad paskui nuo sienų ir grindų rinkti.

Juk nebūna tas faršas skystas.
Pamėginkite net kotletus kepdama, bent kelis kartus trinktelti paruoštą masę.
Ji pasidaro vientisesnė.
Išmėgintas reikalas.
Kibinams, tarp kitko, paruoštą mėsą būtinai padaužau.
tarp kitko, Loretos patarimas sukrėsti į marlę - labai priimtinas.
vovere vovere 25997
2008-09-26 15:10 vovere
to loreta
as nezinau kam tuos pomidorus pjaustyti, tik siandien zadu pabandyt padaryt, kazin ar skanu bus?

nu bandysiu siandien ptrankyt ta farsa, kas cia gausis matysim smile jei ryt nepasirodysiu neminekit bloguoju smile
vovere vovere 25997
2008-09-26 15:13 vovere
aciu elvusia uz patarimus, tiesiog net mintis niekad i galv nesove kad farsa reikia trinktelti i stala. smile
A
Amanda 3804
2008-09-26 15:13 Amanda
O kas yra marmalė?
smile
Rolf Rolf 17196
2008-09-26 15:16 Rolf 2011-09-11 05-58

Amanda rašė: O kas yra marmalė?
smile


smile smile
vovere vovere 25997
2008-09-26 15:19 vovere
i bynta panasus tik didelis smile
A
Amanda 3804
2008-09-26 15:19 Amanda
jo dabar jau viskas aišku. Dar kartą paskaičiau. Žinau kas yra marlė, tikrai žinau smile smile smile
Rolf Rolf 17196
2008-09-26 15:27 Rolf 2011-09-11 05-58
Nepyk, Amanda, tiesiog prajuokinai mane. smile
vovere vovere 25997
2008-09-26 15:29 vovere
saunuole amanda, kaip greitai susigaudote smile
Elvusia Elvusia 19998
2008-09-26 15:36 Elvusia
Kaip man patinka šis forumas.
Apie buhalteriją išmanau, kaip kiaulė apie debesį.
Taigi, kitose temose protingai papostringauti nelabai pavyktų.
Bet, žiūriu, tokiose "antrinėse" temose - kaip žuvis vandeny :))
E
egluteeeeee 585
2008-09-26 15:39 egluteeeeee 2011-09-11 05-58

Elvusia rašė: Kaip man patinka šis forumas.
Apie buhalteriją išmanau, kaip kiaulė apie debesį.
Taigi, kitose temose protingai papostringauti nelabai pavyktų.
Bet, žiūriu, tokiose "antrinėse" temose - kaip žuvis vandeny :))

smile smile smile
Loreta Loreta 28574
2008-09-26 15:41 Loreta
Man tai kotletinę masę būtinai reikia į tą marmalę sukrėsti. Mat, pilu į ją šiek tiek vandenuko, kad būtų puresnė ir minkštesnė, tad ir skystesnė gaunasi. Jei nedėti į marlę - labai taškosi. Kartą pusė masės per langą išskrido...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui