Tax.lt narys VardukePavarduke

V
Tax.lt narys nuo
2024-01-15
VardukePavarduke
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2024-04-25 08:08 Bendra » Mažoji bendrija » #1440774
Sveiki, įmonėje asmuo dirba pagal darbo sutartį. Taip pat su jo MB sudarysime paslaugų teikimo sutartį, teiks konsultacines paslaugas. Kaip suprantu teisiškai ar kitaip nėra problemų, kad įmonę su asmeniu sieja darbo santykiai ir paslaugų teikimo sutartis su jo MB? Tačiau ar reikia rašyti priėmimo perdavimo aktus MB atliktiems darbams priimti ir pinigams jai išmokėti?
2024-04-23 16:12 Darbo teisė » Dėl komandiruočių » #1440767
Sveiki,
turime tokią situaciją, jog vienas mūsų darbuotojas didžiają laiko dalį praleidžia užsienyje - ten gyvena ir dirba mums nuotoliu. Dabar norime pakeisti jo darbo režimą į darbą nuotoliu, nurodant, kad darbas iš bet kur bus laikomas nuotoliniu darbu. Taip pat esmė ta, kad pagal faktą tas darbuotojas piktnaudžiauja komandiruotėmis -- informaciją už jas pateikia po dviejų, trijų mėnesių, tos išvykos ir kelionės jo forminamos kaip komandiruotės, bet ar jos yra naudingos įmonei, klausimas, nes nebūna niekad derinamos. Ir mes norime priede nusimatyti, jog, kaip minėjau, bet koks bet kur darbas yra laikomas nuotoliniu darbu (tuo tarp eilučių pasakant, kad nelieka komandiruočių); kad yra apmokamas tik atvykimas išvykimas į būstinę ir kad komandiruotės yra galimos tik gavus išankstinį direktoriaus leidimą ir dokumentai už juos gali būti teikiami iki ataskaitinio laikotarpio pabaigos.
Nežinau, ar aiškiai išdėsčiau, bet kaip manote, ar toks variantas įmanomas? Jei ne, kaip tai nurodyti, kad nepažeisti DK.
Dėkoju, jei turėsite pastebėjimų.
2024-02-20 13:30 Įvairūs » Konkurencija - kainos nustatymas » #1440483
Sveiki,
kaip manote, ar gali viena įmonė (įmonė A), parduodama savo prekes kitai įmonei (įmonė B) (pvz., mažesnei, kuri turi glaudesnį priėjimą prie klientų ar pan.) sutartyje nustatyti kainą ar kainos ribas, kuriose įmonė B galėtų pardavinėti įsigytą produkciją savo klientams (paaiškinimui: įmonė B nustato labai žemas įsigytos produkto kainas, kas kenkia tiek įmonei A, tiek kitiems jos klientams, tiek prekės prestižo išlaikymui)?
2024-02-06 08:37 Darbo teisė » Dėl asmens duomenų darbovietėje » #1440284
Sveiki,
Nežinau, ar čia visiškai tinkama vieta klausti - bet darbdavys nori skelbti savo visų darbuotojų gimtadienius viešai, įėjus į priimamąjį matytųsi dideliame ekrane, kad tą dieną yra gimtadienis. Ar tam reikalinga gauti visų darbuotojų sutikimą? Ar pakanka, sakykim, kažkokio skelbimo, kurį pakabino skelbimų lentoje ir laiko, kad darbuotojai esame susipažinę? Ar tas darbuotojų sutikimas neturėtų būti išreikštas ar suformintas raštu?
2024-01-15 14:36 Darbo teisė » Terminuota ir neterminuota darbo sutartis motinystės » #1440097
O tai jei, sakykim, aš pradirbus antraeilėse pagal terminuotą 1 metų sutartį, po 7 mėnesių išeinu motinystės atostogų, tai man motinystės išmoka bus skaičiuojama sudėjus abiejų darboviečių atlyginimus tuos paskutinius 7 mėnesius, nesvarbu, kad man būnant motinystės atostogose antraeilių pareigų darbo sutartis nutruks?
2024-01-15 14:27 Darbo teisė » Terminuota ir neterminuota darbo sutartis motinystės » #1440094
Sveiki,
Dirbu vienoje įmonėje pilnu etatu kaip pagrindinėje darbovietėje. Kitoje darbovietėje noriu įsidarbinti kaip antraeilėse 0,25 etato nuo dabar. Ir su manim nori sudaryti terminuotą darbo sutartį (1 metams). Ar man yra skirtumas, ar naujoje darbovietėje sudaroma sutartis terminuota ar neterminuota, jei aš per tuos vienerius metus išeisiu motinystės atostogų? Nuo kurios darbovietės atlyginimo man skaičiuosis motinystės išmokos? Ir jei išeisiu motinystės atostogų, tai ar terminuota darbo sutartis suėjus terminui nutruks, net jei aš būsiu motinystės atostogose?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui