PVM nuo gauto avanso

Loreta Loreta 28574
2003-10-07 13:33 Loreta
Nesutarimai dėl gauto avanso (o gal jis įvardijamas kitaip?), kai nėra raštiškos abiejų pusių sutarties dėl sandorio vykdymo po 12 mėnesių.
Ar tai bazė PVM apmokestinimui?
2003.10.07. diskusija

tax.lt/postx2261-0-20.html&sid=64e2cf...
2003-11-05 19:57 Arturas_Kapitanovas
Jei nėra sutarties, bet yra žinoma, kad po 12 mėn. prekės bus pateiktos,
atsiranda prievolė skaičiuoti pardavimo PVM. Jeigu gavote pinigus į sąskaitą už prekes, tačiau pardavimas pagal sutartyje numatytas sąlygas neįvyko, o praėjo daugiau kaip 12 mėn. pardavimo PVM turėjote priskaityti.
Kitu atveju turėsite mokesčio administratoriui įrodyti, kad tai klaidingai ar kaip dovana gauti pinigai.
wolf wolf 11164
2003-11-06 08:26 wolf 2011-09-11 03-16

Arturas_Kapitanovas rašė: Jei nėra sutarties, bet yra žinoma, kad po 12 mėn. prekės bus pateiktos,
atsiranda prievolė skaičiuoti pardavimo PVM.

Neabejotina, pilnau su jumis sutinkam.


Arturas_Kapitanovas rašė:
Jeigu gavote pinigus į sąskaitą už prekes, tačiau pardavimas pagal sutartyje numatytas sąlygas neįvyko, o praėjo daugiau kaip 12 mėn. pardavimo PVM turėjote priskaityti.

Vidėlto gal galime sustatyti taškus.
Jei gavome pinigus už prekės reiškias tai kažkur numatyta t.y. sutartis, susitarimas, užsakymas ir t.t. Tai turime ta varianta kad sutarty numatyta kad prekės turėtų būti pateiktos per trumpesni nei 12 mėn. laikotarpį.

Po 12 mėn. pardavimas neįvyko - kokiu pagrindų aš turiu skaičiuoti PVM ir kada ? Kai sudaryta sutartis ? Kai suėjo 12 mėn. ? Kokiu pagrindu?

Savo nuomonę išsakiau Loretos nurodytoje diskusijoje. Taigi aš manau kad vadovaujantis 14 str. 4 d. jei prekių pateikimo faktas neįvyko - neatsiranda prievolė skaičiuoti PVM nuo avanso, jei pagal sutaries sąlygas prekės/paslaugos bus pateiktos ankčiau nei per 12 mėn.
Argumentai pagal komentarą:
"2. Jeigu sutartyje numatyta avansą gauti už prekes ar paslaugas, kurios bus patiektos ar suteiktos anksčiau kaip prieš 12 mėnesių, tai tokiu atveju prekės tiekėjas ar paslaugos teikėjas pardavimo PVM nuo gauto avanso neturės skaičiuoti.

Tokiu atveju, jei sutartyje numatyta avansą gauti už prekes ar paslaugas, kurios bus patiektos ar pateiktos anksčiau kaip prieš 12 mėnesių, tačiau, pasikeitus sandorio sąlygoms, prekės buvo patiektos ar paslaugos suteiktos vėliau nei po 12 mėnesių, tai, gavus tokį avansą, PVM turi būti skaičiuojamas."


Taigi ar aš neteisus, kad prievolė skaičiuoti PVM nuo avanso tokių atveju (aukščiau nurodytų) atsiranda tik tada kai prekių/paslaugų teikimo faktas įvyko (o jei prekės pateiktos prievolė atsiranda nuo avanso gavimo dienos) ?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui