adamsai1234 rašė: Sveiki gal as neradau ar skaityti nemoku bet noriu paklausti:
visur rasot apie savikaina parduotu prekiu,stalu,ysigijimo bet niekas neuzsimine apie gamybine savikaina daug literaturos skaiciau bet tinkamos info neradau
kaip paskaiciuoti gaminamo gaminio (konditerinio gamin) savikaina kur zinai zaliavine kaina o visas tiesiogines ir netiesiogines ir jei gamini apie 40 rusiu ir per men 12000 kg o reikia suzinoti kiek tenka vienam gaminiui islaidu
Kiekvienam gaminiui, kiek jų bebūtų (40-200) turi būti paruošta kalkuliacinė kortelė.
Joje pirmiausiai nurodomos sunaudojamos žaliavos ir pagalbinės medžiagos - kiekiai. Jei maždaug žinomos jų kainos, galima apskaičiuoti, kiek iš viso jos kainuos. Tai tiesioginės sąnaudos.
Darbo užmokesčio sąnaudos apskaičiuojamos vienos darbo valandos kainą dauginant iš gaminiui skirto normatyvinio darbo laiko.
Netiesioginės sąnaudos paprastai nustatomos kaip procentas nuo kurio nors parametro - dažniausiai parametru pasirenkamas būtent darbo užmokestis.
Tai čia aš maždaug parodžiau darbo kryptį - o toliau jau reikia ir daug skaityti, ir analizuoti įmonės veiklą.
Bet viskas įmanoma.