mmmmmmmm jau išsirinkau ka gaminsiu kaledoms
![smile](/images/smiles/icon_lol.gif)
bent jau receptas skamba labai skaniai
Kauno vištienos maltinis su“ jažynka“
www.sarmatija.lt/index.php/kulinarinis-paveldas...
Vienam vištienos maltiniui reikia:
• 80g vištienos filė,
• 50g lašinių,
• 2g druskos,
• 0,5g maltų juodųjų pipirų,
• 15g kietai suplaktų kiaušinio baltymų,
• 20g česnaku aromatizuoto sviesto,
• 10g kvietinių miltų,
• 20g kiaušinio plakinio,
• 15g džiūvėsėlių.
Vienai „jažynkos“ porcijai reikia:
• 20g daržovių arba grybų sultinio,
• 20g grietinėlės,
• 10g sviesto,
• 150g žaliųjų žirnelių ir morkų kubelių,
• 3g druskos,
• 1g džiovintų raudonėlių,
• 1g kario prieskonių,
• 2g petražolių lapelių.
Vištienos filė ir lašinius du kartus sumalti, išmaišyti su druska, maltais juodaisiais pipirais. Kietai suplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišyti į masę, suformuoti paplotėlį, ant paplotėlio dėti aromatinio sviesto gabalėlį, suformuoti „cepeliną“, jį apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir du kartus džiūvėsėliuose. Kepti orkaitėje 5-8 min 220 laipsnių temperatūroje.
Daržovių arba grybų sultinį, grietinėlę ir sviestą sudėti į prikaistuvį, suberti žaliuosius žirnelius, mažas morkytes arba morkų kubelius, užvirinus kelias minutes pavirti, pagardinti druska, džiovintais raudonėliais, kario prieskoniais, petražolėmis
![smile](/images/smiles/icon_razz.gif)
gal kas esate gamine? ar tikrai taip skanu kaip atrodo kad turetu buti?