Tax.lt narys ediz13lt

E
Tax.lt narys nuo
2005-04-06
ediz13lt
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2005-12-08 12:27 PVM » Spec. transportas ir PVM » #233248
dekui, o tada kaip del pirkimo is fizinio asmens DE? Mokesciai pateikia spec schema imonem, kurios verciasi naudotu auto prekyba. Ta prasme, PVM mokamas nuo marzos. T.y. uz 1000 perku, uz 2000 parduodu. Moku 153 PVM.
Kaip ten su laisvu prekiu judejimu ES tokiu atveju?
Beje, kaip as turiu uzpajamuoti buhalterijoj tokia preke, perkant is fizinio asmens ES ribose? jei tarkim nusipirkau uz 1000?
2005-12-08 11:39 PVM » Spec. transportas ir PVM » #233212
Sveiki, turiu opu klausima ir nesulaukiu jokios realios pagalbos is musu visu gerbiamos VMI (elementari biurokratija ir siuntinejimas is kabineto i kabineta).
Atstovauju imonei, kuri realiai uzsiima naudotu klasikiniu automobiliu pardavimu ir nuoma is JAV.
Atsirado variantas pirkti naudota automobili is Vokietijos firmos, PVM moketojos. Automobilis priskiriamas visureigiams.
Mano imone nori si automobili parduoti kitai imonei, PVM moketojai, lizingo budu. Situacija tokia, kad realiai sia masina imanoma priskirti spec transportui., todel is musu perkanti imone nori, kad mes ji parduotume kaip krovinini. Lizingo bendrove sako, kad bet kuriuo atveju, mes israsome faktura su PVM, o ji savo ruoztu israso faktura su PVM imonei pirkejai. Realiai visos menesines imokos yra mokamos su visais mokesciais. Pagal istatyma uz spec transporta imanoma PVM susigrazinti. Taigi kaip tas susigrazinimas pirkejui vyksta? Lizinguotojai teigia, kad mokama visa suma, taciau pati perkanti imone gali buhalteriskai ta PVM kazkaip sau padengti.

Dar klausimelis, kaip automobili pirkti is Vokietijos geriau? ar eksporto kaina be ju 16%, ar moketi pilna kaina su nurodytu mokesciu isskaidymu, ar tik su pirkimo pardavimo sutartim, be jokiu skaidymu ir saskaitu fakturu?

Is anksto labai dekoju, labai dega issiaiskinti!
Su pagarba.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui