Tax.lt narys Monique

M
Tax.lt narys nuo
2006-05-12
Monique
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-10-08 15:57 Bendra » Privalomo sveikatos patikrinimo medicininė pažyma » #708059
Tlf suskambo ir nebeparasiau del VDI: VDI siuo kl taip pat nera kategoriski. Todel jei darbdavys nemoka uz med. - uz tai moka darbuotojas... Deja, deja...
2009-10-08 15:23 Bendra » Privalomo sveikatos patikrinimo medicininė pažyma » #708013

Elste rašė: Bet čia ir neparašyta, kad už med. patikrinimą moka darbuotojas. smile

O dėl med. patikrinimų sudaroma sutartis su gydymo įstaiga ir pateikiamas sąrašas, kiek ir pagal kokius kriterijus bus darbuotojų atsųsta tikrintis, sąskaitą medikai išrašo darbdaviui, susimoka ir tada jau darbuotojai eina tikrintis. Kiek jų pasitirkitno ir kokios išvados surašoma knygelėse ir pateikiamas protokolas įmonei.


Na taip, neparašyta :) del to ir sakau, kad susitarimo reikalas :) Tik siuo atveju darbdavys cia turi didesne reikalavimo teise: darbuotojas informuojamas, kad metas pasitikrinti sveikata, nes pg DK darbdavys negali leisti darbuotojui dirbti su pasibaigusia med. (maza ka, gal darbuotojas nebegali to darbo dirbti).

Be abejones didesnese imonese, darbdaviui paprasciau sumoketi uz med. apziuras ir grupemis siusti darbuotojus, taip darbas nesutrinka.
Be to katik kalbejau su viena DSS imone tai jie irgi patvirtino, jog tai daugiau susitarimo reikalas, o ne kad darbdavys privalo ;)
2009-10-08 14:21 Bendra » Privalomo sveikatos patikrinimo medicininė pažyma » #707911

Elste rašė:

aiste007 rašė: ačiu Elste, bet ka daryti dilema: negaliu irodyti jam kad turime apmoketi, liepia patiems apsimoketi, o ka daryti tokiu atveju nezinau... :(


DK 265 str. 6 p. privalo darbdavys mokėti.


Deja deja, šiuo atveju darbdavys teisus ir jis neprivalo apmokėti med. apžiūru:
"265 straipsnis. Privalomi sveikatos patikrinimai
6. Privalomi sveikatos patikrinimai atliekami darbo laiku. Už privalomus įsidarbinančių asmenų bei darbuotojų sveikatos patikrinimus sveikatos priežiūros įstaigoms mokama Vyriausybės nustatyta tvarka. Vidutinį darbo užmokestį darbuotojams už darbo laiką, kurio metu darbuotojas tikrinasi sveikatą, moka darbdavys."

tai reiškia, kad:
-vyriausybe tik nustato įkainius uz med. apziuras,
-apmokėjimas uz med. apziuras yra darbdavio ir darbuotojo susitarimo reikalas, nes nepasakyta, kad darbdavys moka toms įstaigoms (išskyrus tik spec. profesijas jei neklystu).
-Bet darbdavys moka darbuotojui vid. DU uz laika praleista atliekant med apziura.
Jei darbuotojas atsisako tikrinti sveikata, darbdavys ji gali nušalinti nuo darbo ir nemokėti atlyginimo iki to laiko kol neatnesta med knygute.
Todėl darbuotojui nera kito pasirinkimo, kaip uz savo lešas eiti med. apziura...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui