Tax.lt narys kesh

K
Tax.lt narys nuo
2006-05-27
kesh
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-11-04 14:09 Bendra » UAB atidarymas, dividendai į užsienį, internetinės reklamos buhalterija » #1375091
2. hm jei asmuo išsiregistravęs iš Lietuvos ir finansiškai atsakingas kitoje šalyje tai kodėl jam LT turėtų apmokestinama būti? (pvz tarkim turiu kokiuose bahamuose įmonę, o esu Lietuvis, tai išsimoku pelną ir susimoku Lietuvoje, o ne bahamuose, ar ne taip?)

3. tai tiesiog išrašius "pasilikti" jas buhalterijoje? Nes kokiam google'ui net niekur nenusiųsi :)

6. na, čia gerokai progresiniai mokesčiai, tokiu atveju bet kokia gaunama pelno forma Lietuvoje yra gerokai pigiau nei čia ir individualia veikla užsiimti ar uab atidaryti, o sveikata vistiek daugumoje mokama (brangiai) ir turi draustis papildomai praktiškai bet kokiu atveju.
2017-11-03 15:48 Bendra » UAB atidarymas, dividendai į užsienį, internetinės reklamos buhalterija » #1375066
Sveiki,
tikiuosi į reikiamą skiltį sukuriau temą, jei ne, gal galite perkelti. Dėkui.

Situacija tokia. Šiuo metu turiu individualią veiklą (todėl gal daug kvailų klausimų bus). Noriu atsidaryti UAB, tačiau išsikrausčiau gyventi į Portugaliją. Kadangi čia yra tam tikrą laiką dividendams lengvatos, todėl norėčiau šiek tiek sutaupyti. Finansinę atskaitomybę
1. kiek kainuoja atidaryti UAB nuotoliniu būdu ir kaip tą padaryti (ant Lietuvoje turimo nuosavo buto) ir kiek tai užtrunka (norėtųsi paskubomis atsidaryti dar šį mėnesį)?
2. iki kokios sumos yra lengvatinis UAB'o pelno mokestis (5%)? Dividendai būtų išmokami savininkui į Portugaliją, ten ir susimokant juos periodiškai. Ar galima dividendus išsimokėti kas mėnesį?
3. įplaukos būtų "automatinės" (be "išrašomų" sąskaitų) - Google Adsense (reklama) mėnesiniai mokėjimai (1-2vnt), prekių ir paslaugų rekomendavimo tarpininkavimo mėnesiniai išmokėjimai (1-2vnt) iš užsienio bendrovių už internetinę reklamą, 1-2 sąskaitos Lietuvos uab'ui pvm mokėtojui (reklama, programavimas). Išlaidų būtų minimaliai (gal auto lizingas vėliau, kuro kaip įsivaizduoju kitoje šalyje pilamo nurašyti nepavyktų?) arba išvis nebūtų.
4. norėčiau minimaliai valandų įsidarbinti direktoriumi. Ar yra ribojimai kokia suma pasiekta turi būt, kad puse ar visą etatą reiktų dirbti (pvz jei mėnesio įplaukos būtų 2tūkst. ar užtenka vos kelias valandas per mėnesį dirbti)? Ar su minimaliai valandų direktorius yra draustas Lietuvoje ir gali gauti sveikatos priežiūrą kai būna LT (iš LT planuoju išsideklaruoti)? Ir ar automobilį imti lizingu tvarkingai būtų dirbant tik keliolika valandų?
5. nuo kiek sumos per (kalendorinius?) metus reikia jau tapti PVM mokėtoju? Ar tapus pvm mokėtoju neatsirastų kažkokių papildomų mokesčių gaunamoms pajamoms iš užsienio bendrovių?
6. kiek rinkoje maždaug kainuotų tokio sąskaitų kiekio administravimo buhalterija?
AČIŪ
2011-08-05 21:58 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #974442
Tai negi niekas nesusidur su jokiomis paslaugomis ar pan.?
2011-08-03 11:30 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #973658

CoIop rašė:

liepsnike rašė: Sveiki,
planuojam pradet savo versla ir norim issirinkt "pigesni varianta" mokesciu atzvilgiu smile Gal kas galit atsakyt, ar galima teikti interneto paslaugas vykdant individualia veikla su pazyma? Is anksto aciu uz atsakyma! smile


Sveiki :) Aha, kitą kartą neklonuokite anos temos :)
Jei Jums leis - ištrinkite tą temą.

O pigesnis variantas tai čia kaip kam... Daug uzdirbantiems apsimokėtų imti verslo liudijimą... maziau uzdirbanties ir patiriantiems daug sąnaudų - galbūt geriau individuali veikla pagal pazyma, kai 15 proc. mokama nuo pelno :)


Daugiau apie individualias veiklas čia :
www.vmi.lt/lt/?itemId=101421


Domina kaip su EVRK įteisint interneto reklamą - vienkartinis tekstinės nuorodos pardavimas įmonei, tačiau nori su sutartimis ir t.t.
Ką radau tai realiasiai žemiau punktai bet ir tai niekas nesusiję su 'interneto paslaugomis', o reklamos veiklos pagal pažymą tikrai manau neteisingai traktuojama po to būtų. O tie "interneto vartai" tai daugiau eksplotavimas kažkoks ;/
Gal galite patarti kokią veiklą pagal pažymą iš klasifikatoriaus išsiimti?


63.1

Duomenų apdorojimo, interneto serverių paslaugų (prieglobos) ir susijusi veikla; interneto vartų paslaugų veikla

Į šią grupę įeina prieglobos, duomenų apdorojimo paslaugų ir susijusios veiklos infrastruktūros teikimas, taip pat interneto paieškos įrankių ir kitų vartų teikimas.

63.11

Duomenų apdorojimo, interneto serverių paslaugų (prieglobos) ir susijusi veikla

Į šią klasę įeina:

- prieglobos, duomenų apdorojimo paslaugų ir susijusios veiklos infrastruktūros teikimas

- specializuota prieglobos veikla, tokia kaip:

• žiniatinklio svetainių priegloba

• srautinio duomenų perdavimo paslaugos

• taikomųjų programų priegloba

• taikymo paslaugų teikimas

• centrinio kompiuterio bendrai naudojomo laiko paskirstymo paslaugos užsakovams

- duomenų apdorojimo veikla:

• visiškas užsakovo pateiktų duomenų apdorojimas

• specialiųjų ataskaitų apie klientų pateiktus duomenis formavimas

- duomenų įvesties paslaugų teikimas


Į šią klasę neįeina:

- veikla, kurios metu paslaugų teikėjas naudoja kompiuterius tik kaip įrankį, yra klasifikuojama atsižvelgiant į teikiamų paslaugų pobūdį


63.12

Interneto vartų paslaugų veikla
Į šią klasę įeina:

- interneto svetainių, kuriose naudojamos programinės paieškos priemonės, generuojančios ir išlaikančios plačias interneto adresų ir turinio duomenų bazes lengvos paieškos formate, eksploatavimas

- kitų žiniatinklio svetainių, veikiančių kaip interneto vartai, tokių kaip žiniasklaidos svetainės, kuriose pateikiama periodiškai atnaujinama informacija, eksploatavimas


Į šią klasę neįeina:

- knygų, laikraščių, žurnalų ir kt. publikavimas internete, žr. 58 skyrių

- transliavimas internetu, žr. 60 skyrių



2011-02-22 09:51 Bendra » Individuali veikla: buhalterija ir mokesčiai? » #918601
IV už paslaugas tarpininkui išrašo 1000 Lt.
Tarpininkas užsakovui išrašo 1100 Lt su PVM.
Tai kaip jau suprantu, tarpininkui visiškai minusas šioje vietoje, nes vėliau nebus kaip susigražint?

O jei IV tiesiogiai užsakovui išrašytų (o su tarpininku vėliau atsiskaitytų) sąskaitą 1100 Lt, tai tuomet užsakovas nesusigražintų PVM, nors susimokėtų PVM nuo 1100 Lt? Ar tiesiog užsakovas susimokėtų IV'ai 1100 Lt ir nei sumokėtų nei susigražintų PVM'o?
2011-02-22 07:43 Bendra » Individuali veikla: buhalterija ir mokesčiai? » #918480

kesh rašė: Yra asmuo išsiėmęs Individualią veiklą (ne PVM mokėtojas), Klientas (įmonė – PVM mokėtoja), tarpininkas (kliento radėjęs – PVM mokėtoja). Forminimas eitų per tarpinininką, tačiau dabar susigriebėme, kad tarpininkui neapsimoka.
Tarkime iš kliento gaunama suma 1100 su PVM, tarpinininkas gavęs šią sumą turės susimokėt PVM ir liks gerokai mažiau nei 1000 Lt. O asmuo su IV iš tarpininko turi gauti 1000 Lt, tačiau, kadangi asmuo nėra PVM mokėtojas tai galiausiai tarpininkui gautųsi minusas (1100 Lt – PVM – 1000 Lt) jei gerai suprantame? Ar teisingai suprantame ar vis dėl tarpininkas galės susigražinti PVM iš apmokėtos paslaugos asmeniui?
Jei ne, tai tuomet galbūt suteikti paslaugas tiesiogiai klientui ir veliau atsiskaityti su tarpininku? ;/

Tai kaip suprantu ne tik įmonės PVM mokėtojos neturi noro dirbt su kitais interesantais ne PVM mokėtojais, bet ir forumiečiai bent sakiniu neatsakyti :)
2011-02-21 07:59 Bendra » Individuali veikla: buhalterija ir mokesčiai? » #917873
Yra asmuo išsiėmęs Individualią veiklą (ne PVM mokėtojas), Klientas (įmonė – PVM mokėtoja), tarpininkas (kliento radėjęs – PVM mokėtoja). Forminimas eitų per tarpinininką, tačiau dabar susigriebėme, kad tarpininkui neapsimoka.
Tarkime iš kliento gaunama suma 1100 su PVM, tarpinininkas gavęs šią sumą turės susimokėt PVM ir liks gerokai mažiau nei 1000 Lt. O asmuo su IV iš tarpininko turi gauti 1000 Lt, tačiau, kadangi asmuo nėra PVM mokėtojas tai galiausiai tarpininkui gautųsi minusas (1100 Lt – PVM – 1000 Lt) jei gerai suprantame? Ar teisingai suprantame ar vis dėl tarpininkas galės susigražinti PVM iš apmokėtos paslaugos asmeniui?
Jei ne, tai tuomet galbūt suteikti paslaugas tiesiogiai klientui ir veliau atsiskaityti su tarpininku? ;/
2010-05-06 16:30 Įvairūs » Sąskaita faktūra » #802836
Sveiki,
nesenai išsiėmiau IV pagal pažymą ir perskaičiau šią visą temą (ir kelias kitas visur) dėl paslaugų teikimo sąskaitos faktūros.
Pagal visus rastus pavyzdžiui susidariau prisegtą failą – skirtą IV pagal pažymą paslaugos suteikimo PVM mokėtojai įmonei.
Žvilgtelkite į prisegtą failą ir gal galite atsakyti ar viską teisingai supratau, jei taip failas bus ateičiai kitiems kam to prireiks kaip man dabar reikėjo.

Tik man dar reiktų pasitikslinti tokius klausimus:
1. Serijos pavadinimą ir nr. galiu susigalvoti pats (kadangi ne uab‘as tai nereik jokio direktoriaus įsakymo)?
2. Jei rašau serijos nr. iki pvz 007 ir po to sąskaitos nr. 008 įmonė neapmoka ir nebedirbu su ja, tai dar sekanti sąskaita būtų nr 009?
3. Kadangi nesu PVM mokėtojas tai tiesiog galutinę sutartą sumą įrašau ir nesivarginu galvodamas apie jokius PVM?
4. Šią mano išrašytą sąskaitą faktūra tiesiog atsispausdinu ir pasirašau (arba jei nenoriu nesirašau) ir kaupiu kol prireiks VMI?
5. Kaip suprantu galima ištrinti tekstus esančius po visais pabrauktais laukais (pvz: (Asmens (-ų), kuris (-ie) turi teisę surašyti ir...........) ?

Jei dėl visų punktų supratau teisingai tada tiesiog laukiu pritarimo :)
Dėkui iš anksto už atsakymas

p.s. šioje temoje labai daug persipina PVM sąskaitos faktūros ir sąskaitos faktūros klausimų/atsakymų tai labai klaidina kai kuriose vietose..
2006-07-12 11:29 Darbo teisė » Del isejimo is darbo per bandomaji laikotarpi » #294512
Norejau pasiteirauti gal kas zinote kaip yra jei dirbi bandomajame laikortapyje ir nori iseiti is darbo. Ar reikia atidirbti dvi savaites darbdaviui jei nesusitari kitaip?
Nes kiek issiaiskinau tai jei dirbi ne bandomuoju tai reik dvi savaites dirbt dar kol bus randamas kitas darbuotojas. Ir kazkiek esu girdejes kad jei iseini bandomuoju tai gali kad ir ta pacia diena po pareiskimo, tik nepavyko rasti tai apibreziancio istatymo.

Dekui is anksto.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui