Tax.lt narys liudesys

L
Tax.lt narys nuo
2003-11-25
liudesys
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2003-11-26 10:06 Gyventojų pajamų mokestis » Pelno iš prekybos akcijomis apmokestinimas - atpirkimai » #45769
Tą aš suprantu, bet atpirkimo (repo) sandoris nėra standartinis - juk aš įsipareigoju akcijas atpirkti (todėl čia jau kaip ir išvestinis instrumentas).

Jei taip būtų, tuomet mokesčius galima neribotam laikui nusikelti - užtenka tuomet tik atpirkimus metų gale pasidaryti.
2003-11-25 18:53 Gyventojų pajamų mokestis » Pelno iš prekybos akcijomis apmokestinimas - atpirkimai » #45692
Sveiki,

situacija tokia - gana aktyviai prekiauju akcijomis, ir per metus realizavau apie 15 tūkst. pelno parduodamas akcijas, neišlaikytas metus. Suprantu, kad mokesčio tarifas yra 15 proc., ir paskaičiuoti mokestį paprasta.

Tačiau prekiaudamas paprastai naudoju skolintus pinigus, kuriuos gaunu sudarydamas atpirkimo sandorius. Šiuo metu turiu dar vieną "neuždarytą", kurį planuoju baigti tik kitais metais.

Situacija tokia - pirkau Nacionalinės vertybinių popierių biržos Einamajame sąraše kotiruojamų akcijų už 30 tūkst. litų. Tą pačią dienas šias akcijas pardaviau finansų maklerio įmonei už 20 tūkst. litų, įsipareigodamas jas atpirkti mokėdamas nustatyto dydžio metines palūkanas.

Išeitų, kad patyriau 10 tūkst. litų nuostolių, tačiau ar juos galiu sumuoti su jau turimu 15 tūkst. litų pelnu? Ar mokesčių inspekcija nesugalvos koreguoti mano sandorio vertės?

Atpirkti akcijas planuoju tik kitais metais, kuriais jas ir parduosiu (tada fiksuojamas pelnas bus lyg ir didesnis nei "realus").

Patarkit, ką daryti su mokesčiais.

Panašius sandorius sudarinėjau visus metus, bet vėliau atpirkęs akcijas iškart jas parduodavau - susumavus patirtą "nuostolį" ir vėliau gautą "pelną", viskas išeina gerai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui