Tax.lt narys nijolesabani

N
Tax.lt narys nuo
2009-03-22
nijolesabani
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2021-01-01 23:35 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla pagal pažymą » #1428490

Kadras rašė:

Serebro rašė:
Su faktinėmis taip ir būdavo, kad pirmiausia apsiskaičiuoji pelną be sodros, tada nuo pelno paskaičiuoji sodrą, o gpm jau skaičiuojant iš pelno atimi paskaičiuotą sodrą. O avansu mokėti vsd neprivaloma, jei moki, metų gale mažiau vsd nuo pelno teks mokėti. Ir žinau, kad jei permokėsi avansu vsd, jos niekas negrąžins, jei paskui pasiskaičiuosi mažesnį nuo pelno.


Dabar yra lygiai taip pat kaip ir buvo kad atimama mokėtinos sodros įmokos nors jos dar nesumokėtos tik tos apskaičiuotos sodros įmokos nurodomos atskirai truputį žemiau tame pačiame lange kur yra pasirinkimas kaip skaičiuojate išlaidas (30% ar faktines) o dar žemiau yra sodros mokesčiai.
Šiais metais net yra naujiena kad spaudžiant suformuoti deklaraciją vmi iškart kreipiasi į sodros sistemą ir paskaičiuoja tas mokėtinas sumas ir įkelia į deklaraciją, tai kol nepaspaudžiama pateikti deklaraciją galima grįžti į Ind.veiklos deklaracijos dalį ir jei reikia pasitikrinti ar pakoreaguot tas sodros sumas ir tada pateikti.

Pagelbėkit dėl PSD ir VSD - pensininkas sumokėjo ir deklaravo šiuos mokesčius. Permoką sodra grąžino.Kaip registruoti grąžinimą buhalteriškai, vedant apskaitą dvejybiniais įrašais.Ir kaip dabar su GPM ?
2009-04-17 23:45 Įvairūs » FR0457 formos pildymas » #644535
Ruošiuosiu pradėti IDV pagal pažymą, veiklą registruoju bute. Prie prašymo veiklai reikia pridėti formą FR0457 - ilgalaikiam turtui. Kadangi esu naujokė šiuose reikaluose - patarkite kaip protingai užpildyti šią formą, kad vėliau neiškiltų nenumatytų aplinkybių, ypač susijusių su mokesčiais.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui