Tax.lt narys Satysha

S
Tax.lt narys nuo
2009-10-13
Satysha
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-12-13 13:34 Bendra » IĮ veiklos sustabdymas/ likvidavimas » #731743
Sveiki! Reikia Jūsų patarimo dėl IĮ veiklos sustabdymo/likvidavimo.

Spalį buvo atidaryta IĮ, joje iki šiol yra tik savininkas, buvo atlikti keli pirkimai IĮ vardu, pajamų nebuvo, darbuotojų\kreditorių ir atitinkamai skolų nėra. Dabar savininkas po kelių savaičių išvažiuoja dirbti užsienyje, neaišku kuriam laikui, atitinkamai nori sustabdyti IĮ veiklą. Kaip suprantu, yra tik 2 galimybės:
1 - tiesiog nevykdyti veiklos ir tik mokėti 72 Lt už savininką ir taip galima daryt ilgus metus.
2 - pradėti likvidavimo procesą. Kaip suprantu įmonė įgyja likviduojamos statusą, galima nemokėti už visą laiką ir tęsti veiklą, ar aš teisi?

Ar yra dar kokių variantų? Šiaip savininko noras yra nemokėt jokių mokesčių per visą laiką, net ir nevargt dėl jokių deklaracijų ar kitų dok. teikimo, kol apsispręs ar visiškai likviduot ar sugrįžti ir tęsti veiklą. Tarpkitko, ar būtinai šiuo atveju prieš keičiant įmonės statusą reikia skelbti laikraštyje, kad įmonė likviduojama?

Kitas klausimas - ar įmanoma bus pabaigti likvidavimo procesą esant užsienyje? Ar galima kaip nors notariškai paskirti žmogų, atsakingą už dokumentų teikimą savininko vardu, kad pasirašytų už savininką jeigu prireiks (žinoma nesamdant to žmogaus)?
2009-10-13 15:01 Bendra » Kasa ir a/s » #709554
Sveiki,

Turiu diletantiškų klausimų, gal galėtumėt padėti išsiaiškinti?

Situacija: netrukus JAR bus užregistruota IĮ, planuojama kad iš pradžių kurį laiką joje bus tik savininkas, kuris darys viską. Kasos aparato turėti neplanuojama, atitinkamai nebus nei buhalterio nei kasininko nei kasos žurnalo. Ofiso nebus, veikla bus vykdoma skirtingose patalpose, pardavimai iš pradžių Internetu. Atsiskaitymai vyks tiek grynais, tiek banko pavedimais.

Klausimai:
1) Kas tokiu atveju yra įmonės „kasa“ ir kur fiziškai įmonė privalo laikyti pinigus? Ar „kasa“ šiuo atveju yra tik abstrakti savoka?
2) Ar tokiu atveju būtinai turi būti atidaryta sąskaita banke įmonės vardu ir visi įmonės „kasos“ pinigai laikomi toje sąskaitoje (notaro jau patvirtintuose nuostatuose nėra punkto, kad įmonė turi sąskaitą banke ir neradau jokio tam reikalavimo)?
3) Ar gali IĮ savininkas įmonės pinigus fiziškai laikyti dalimis skirtingose vietose, pvz., „savo kišenėje“, „namie spintoje“, savo asmeninėje banko sąskaitoje ir įmonės sąskaitoje (jei tokia privaloma), nors pagal ŪORŽ ir /KIO matysis, kad visi šie pinigai yra įmonės „kasoje“?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui