Tax.lt narys ApskaitaIT

A
Tax.lt narys nuo
2010-04-20
ApskaitaIT
forume parašė 18 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-12-05 17:20 Programinė įranga » Elektroninis parašas sodros deklaracijose nuo 2008.01. Visa teisa apie e.parašą » #1112167

Lina24 rašė:
Labas rytas,

Prie sodros visada jungiuosi su asmens tapatybes kortele. Nuo vakar niekaip negaliu prisijungti, gal kas nors galetu paziureti ar eina prisijungti ar ne, gal pastrige yra, o gal mano kompas streikuoja :(


Jei yra problemos su asmens tapatybės kortele, reikia pamėginti perinstaliuoti ATK kortelės programinę įrangą, nuorodos čia: www.alfashop.lt/asmens-tapatybes-korteles-skaitytuvas.html

Apačioje kur parašyta: Asmens tapatybės kortelės (ATK) naudojimui su lustinių kortelių skaitytuvu būtina papildomai įdiegti kontaktinės elektroninės laikmenos tvarkykes bei sertifikavimo tarnybų sertifikatus.
2011-04-15 23:33 Bendra » Sodros EDAS » #940769
Asmens tapatybės kortelės nuskaitymui naudojamas lustinių kortelių skaitytuvas, kuris jungiamas per USB jungtį prie kompiuterio. Tokio skaitytuvo kaina apie 70 Lt, tad investicija palyginus nedidelė :) Pagooglinkit "lustinių kortelių skaitytuvai", galėsite pasirinkti, kur kaip įsigyti...
2011-03-10 20:23 Programinė įranga » Buhalterinės programos - ONLINE » #925670
Manau, kiekvienas nori turėti patogią, ergonimišką darbo vietą. Yra FVS, kurių pagrindas - Interneto naršyklė - aplinka-konteineris, į kurią iš nutolusio serverio siunčiami abiem kryptimis duomenys. Iš praktikos, net kai duomenų bazės valdymo sistemos (DBVS) pagrindas gerai optimizuotas, pvz. Oracle - komercinis produktas, skirtas FVS kūrėjams, duomenų apsikeitimo greitaveikia tikrai nėra pavydėtina. Nėra ką lygint darbą su ta pačia Rivile, kuri dažniausiai veikia nemokamos MSDE DBVS pagrindu, iš vietinio tinklo (LAN), ir naršyklės lange atliekamomis operacijomis su nutolusiu per atstumą Oracle DBVS serveriu. Aišku, logiška, juk Interneto techninės charakteristikos retai gali prilygti vietinio tinklo (LAN) duomenų srauto pralaidumui. Taigi 1. Ir vėl iš praktikos, net su švisolaidiniu ryšiu, ypač greita HP ar net CISCO profesionalia aparatūra, gaunamas efektyvumas nusileidžia dirbant vietiniame tinkle. 2. Kita svarbi charakteristika, kuri dar ilgai įtakos Internetiniu sistemų greitaveiką ateityje, tai kreipimosi trukmė. Kiekviena operacija, kai Jūs siunčiate duomenys ar gaunate skaičiavimų rezultatus iš programos, yra kreipimasis į serverį. Per Internetą kiekvienas kreipimasis turi savo vėlavimą, ir šis vėlavimas dirbant Internetu 10 kartų ir daugiau kartu didesnis nei vietiniame tinkle! 3 Interneto naršyklės praktiškai visada yra lėtesnės nei Win platformai parašytos specialios aplikacijos (o būtent tokios yra Stekas, Rivilė, Finvalda, Roda, Centas, Agnum, Vira...), taip yra dėl realizacijos ypatumų. 4. Ką daryti, jei dingo Internetas, o jei laikas mokėti DU, kaip priskaičiauoti...??? Palaikymo problema, aš manau ji lengviausiai išsprendžiama. Čia jau politinis klausimas, kas geriau: ar laikyti duomenų bazės serverį "pas save" ir jį tinkamai prižiūrėti, ar rimtame duomenų centre, kur užtikrinamas 100 proc. duomenų saugumas ir pasiekiamumas. Kita vertus Inernetinės buhalterinės programos turi vieną didelį pranašumą - mobilumas. Pvz. vadybininkas kitame mieste gali pažiūrėti sandėlio likučius turėdamas smartphone'ą ar nešiojamą kompiuterį su Inetrneto priega. Arba galima išrašyti sąskaitas, aktus, ir jų nereikės pakartotinai suvedinėti buhalteriams. Manau, idealiausias variantas - abiejų variantų draugystė - ofise „Rivilės“ tipo programa, o už ofiso ribų "Internetinės online Rivilės" versija, ir viskas sukasi vienoje duomenų bazėje. Iš dalies tai išsprendžia RDP (remote desktop sistemos). Kai kurie gamintojai jau kuria panašios „draugystės“ modulius :)
2011-03-06 02:39 Programinė įranga » kompiuteris » #923865
Ačiū Dievui dar ne 20 metų :)) Nors metai nepastebimai praeina... Senovės Rytų išmintis sako: "Visi keliai veda į vieną - į pažinimą". Antikos laikais sakydavo: "Visi keliai veda į Romą". Šiandien galima sakyti: "Visi keliai veda prie kompiuterio". Kur bedirbtum visur yra kompiuteriai. Ką beveiktum vistiek teks prisėst prie kompo. Juk ir per atostogas reikės kam nors nusiųst nuotraukas, pažiūrėt filmą, patikrint paštą, paplepėt skype... :))
2011-03-06 01:48 Programinė įranga » kompiuteris » #923863

CoIop rašė:
Failas sveria 4 MB :)

4 MB nedaug. :) Tad problema greičiausiai pačiame komercinės paslapties skraiste apgaubtame soft`e :)) Žodžiu, yra kaip yra... Nors, pagalvojus, galėtų būti ir geriau smile
2011-03-06 01:22 Programinė įranga » ABBYY FormFiller Class not registered problemos sprendimas » #923861
Įdomu, ačiū už pataisymą :)
2011-03-06 00:59 Programinė įranga » ABBYY FormFiller Class not registered problemos sprendimas » #923858

CoIop rašė: Meniu, o ne MENIŲ

Ar čia ne galininkas? Nueiti per ką, per menių?
2011-03-06 00:56 Programinė įranga » kompiuteris » #923857

CoIop rašė: Jums palyginimui, mano viena programa didelį failą atidarinėja 4 minutes.

Tiesiog įdomu, kas tai per programa, ir kokio dydžio failas?

Taip darbas darbui nelygu. Aš kalbėjau apie darbo ofisinėmis programomis. Kas liečia ilgai trunkantį failo atidarymą, tam didžiausią įtaką turi kietojo disko charakteristikos, operacinė sistema, programinė įranga atliekanti failo nuskaitymą (aišku su sąlyga, kad CPU, RAM, magistralė turi atitikti minimalius OS ir to PĮ reikalavimus). Procesoriaus greitis tokias operacijas įtakoja mažai. O kompiuteris „pakimba“ tokiais atvejais greičiausiai dėl to, kad kietasis diskas yra „užimtas“ išvedimo įvedimo operacijomis ir nebespėja atlikti kitų operacijų.
2011-03-05 23:24 Programinė įranga » ABBYY FormFiller Class not registered problemos sprendimas » #923850

volknatt rašė: Sveiki pas mane tokia beda, kai ijungiu ABBYY eFormFiller programa pakimba, neimanoma nieko paspaust. Ka daryt?Bandziau perasyt , senesnia naujasne versija tas pats.


ABBYY FormFiller pakimba dėl to, kad įjungta automatinio atnaujinimo funkcija. Dėl jos programa kreipiasi į atnaujinimų serverį, tačiau užklausa užtrunka per ilgai, todėl programa „pakimba“.

REIKIA:
1. sulaukti kol programa atsiblokuos (maždaug 1-3 min.);
2. per menių Paslaugos->Parinktys->Atnaujinimas atžymėti „Automatinis atnaujinimo tikrinimas“.

Viskas, daugiau nebekibs :)

Beje, įdomu, kad pakibimo momentu FormFillerLight.exe procesas kreipiasi per TCP portą į hans-moleman.w3.org serverį. Nepanašu, kad tai atnaujinimų serveris, ir jis tikrai ne Lietuvoje. :)

Kai bendrausiu su VMI programuotojais reikės užsiminti apie šitą problemą...

Taip pat skaitykite: ABBYY FormFiller problemos sprendimas „Class not registered“ www.alfatel.lt/abbyy-formfiller-class-not-reg..."> www.alfatel.lt/abbyy-formfiller-class-not-reg...
2011-03-05 22:50 Programinė įranga » kompiuteris » #923849
Aš kartoju, kompiuteris darbui. Tokio kompiuterio greičio ofisiniam darbui užteks maždaug 3 metams. Kita kalba, jei kompiuteris atliks kitas funkcijas...
2011-03-05 22:43 Programinė įranga » kompiuteris » #923847

vovere rašė: tai kam pirkti pasenusį nors ir pigiau...

P6100 nėra pasenęs, tai kitos klasės procesorius. Jis skirtas ofisiniam darbui, galima filmus žiūrėt, bet trimatę grafiką jis tikrai negalės taip greitai apdoroti kaip i3 ar i5, i7 procesorių turinti kompiuteris.

Matot, jei žmogus nusipirks i5 tipo procesorių ir dirbs buhalterine programa, tai darbo metu ta programa išnaudos vos 2-5 proc. kompiuterio procesoriaus resursų. Darbui nėra prasmės pirkti labai galingą procesorių turintį kompiuterį.
2011-03-05 22:26 Programinė įranga » kompiuteris » #923843

vovere rašė: palei mane ir procesorius pasenęs smile ar ne taip supratau? dabar juk eina i3 ir t.t. smile


i3, i5 yra kitos klasės procesoriai. Dažniausiai kompiuteriai komlektuojami su šiais procesoriais yra ženkliai (bent +400 Lt) brangesni. Jie tinka naudoti trimatės grafikos vaizdams apdoroti: architektūrinės vizualizacijos, žaidimai ir pan. Mes turime daug kompiuterių su tokiais procesoriais.
2011-03-05 22:21 Programinė įranga » kompiuteris » #923841

individas rašė:
Operacinė linux?

Taip, operacinė Linux. Tačiau šis Acer modelis tinka Windows šeimos operacinėms, gamintojo svetainėje yra oficialios tvarkyklės Windows Vista ir Windows 7 OS. Jūsų teisę rinktis programinę įrangą.

individas rašė:
Siūlote juos įsigyti darbui.

Tokio pajėgumo kompiuteris tinka darbui su praktiškai bet kuria buhalterine programa. Kadangi atliekame techninę priežiūrą įvairių FVS, tai šis teiginys nėra teorinis išvedžiojimas, o paremtas praktine patirtimi.

individas rašė:
Galite garantuoti, kad veiks bet kuri buhalterinė programa be Virtualbox ar wines?

Jei Jūs gausite buhalterinės programos gamintojo garantiją, kad jo programa veiks be problemų ir sutrikimų tarkime 3 metus, mes garantuosime, kad ji veiks šiame ir bet kuriame kitame mūsų parduotame kompiuteryje taip pat 3 metus. Labai norėčiau asmeniškai pamatyt tokią programos gamintojo garantiją :)

individas rašė:
Beje, Dell'as ir Afrikoje Dell.

Aš nesiūlau Acer, aš tik informuoju, kad toks yra ir darbui tinka, jis su gamintojo garantija, naujas. Perkant įmonės vardu dar atsimes PVM, tai dar apie 240 Lt. Tai kompas už ~1100 Lt. Turime ir DELL'ų, tik jie brangesni, kita vertus visi DELL'ai su 3-jų metų garantija.

individas rašė:
Jis veiks mažiausiai dvigubai daugiau už Acer'į ar kažką panašaus iš šios serijos.
smile

Tai subjektyvus vertinimas, negaliu paneigti, tiesiog, pingant Pasaulinei gamybai, garantija yra neatsiejama produkto dalis, nes ekploataciniu laikotarpiu dažnai tenka pristatyti prekę garantiniam aptarnavimui. Nemanau, kad Acer'io geležis (juk procesorius, plokštes, kietuosius diskus, RAM modulius gamina tretieji gamintojai) „prastesnė“, tiesiog garantinis laikotarpis trumpesnis.
2011-03-05 16:38 Programinė įranga » kompiuteris » #923768
ACER AS5742. O procesorius P6100 turi 3MB cache, tad P6100 turėtų būti truputį greitesnis už T4500. Na bet reikia atlikti testavimus... Mes jų nemažai pardavėm, kompiuteriai dirbantys, nusiskundimų dar neturime. Na iš kitos pusės gamyba pinga, tad nežinia kaip bus po metų, kai pasibaigs garantija. Kita vertus, taip pat galima pasakyti apie bet kokio gamintojo produkciją. Kad ir tarp DELL`ų, kurių taip pat parduodame daug, su 3-jų metų gamintojo garantija, pasitaiko visokių atvejų. Dažniausiai problemos su tinklo ploštėmis.
2011-03-05 15:44 Programinė įranga » kompiuteris » #923757
Pigu.lt ne 3Gb, o 2GB ram, nėra HDMI jungties ir silpnesnis procesorius.
2011-03-05 14:52 Programinė įranga » kompiuteris » #923740
Gamintojas ACER. Ekrano įstrižainė: 15,4", Procesorius: Intel® Pentium® P6100 2GHz dviejų branduolių Intel procesorius (mažiau kaista nei AMD šeimos procesoriai). Greiti DDR3-1066 3GB RAM moduliai. 320 GB kietasis diskas. Klaviatūroje yra rusiškos raidės. Baterija: LITHIUM–ION 6-CELL 4400 mAh. Gamintojo garantija 12 mėn. Yra netgi HDMI jungtis! :) Kaina 1379 Lt
2011-03-05 14:32 Programinė įranga » kompiuteris » #923737
Sveiki,
galim pasiūlyti naują nešiojamą kompiuterį su skaičių klaviatūra tikrai nebrangiai. Darbui labai patogu, pats tokį naudoju, tai nepalyginsi kaip anksčiau vargdavau perjunginėdamas lietuviškas raides... :)

Beje, jei kas nori supatoginti darbą, galime pasiūlyti kompiuterį padaryti tyliai veikiančiu. Siūlau paskaityti strapsniuką "Kodėl kompiuteris garsiai dirba?" www.alfatel.lt/kodel-kompiuteris-garsiai-dirba.html"> www.alfatel.lt/kodel-kompiuteris-garsiai-dirba.html
2010-04-20 00:28 Bendra » Sodros EDAS » #794541
www.alfatel.lt/patarimai/kaip-teikti-sodros-f..."> www.alfatel.lt/patarimai/kaip-teikti-sodros-f...

Sveiki,

čia yra iliustruotas pradžiamokslis:
1. kaip susinstaliuti saugios laikmenos tvarkykles;
2. elektroninio parašo kvalifikuotus sertifikatus;
3. Java aplinką
4. ir pradėti teikti formas pasirašant elektroniniu parašu.

www.alfatel.lt/patarimai/kaip-teikti-sodros-f..."> www.alfatel.lt/patarimai/kaip-teikti-sodros-f...

Gal praves naujokams, Sėkmės!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui