Tax.lt narys christyn

C
Tax.lt narys nuo
2010-07-15
christyn
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-07-15 17:27 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #830082
Sveiki smile Padedančioji apskaitininkė trukdo.
Regvita minėjo, kad galima individualios veiklos apskaitą vesti pagal sąskaitų planą. Gal galima plačiau?

Dar norėjau pasitikslinti:
1. Kadangi neteisingai prašyme įregistruoti individualios veiklos pradžią nurodžiau veiklos kodus (vienas teisingas, kitas ne), ar galima panaikinti tą veiklos kodą pagal kurį veiklos nevykdysiu? Ir papildyti veiklos sąrašą dar dviem kodais? (kad papildyti galima, kiek supratau, bet didelis klausimas kaip su panaikinimu?)
2. Kadangi veiklas vykdysiu tris, tai pildysiu ir tris pajamų - išlaidų žurnalus. O deklaruojant pajamas tai deklaruosiu vienoje formoje, tik skirtingose eilutėse pagal atskiras veiklos rūšis? TAIP? :)
3. Jei patalpų panaudos sutartyje nurodyta, kad turėsiu apmokėti visas paslaugas (t.y. elektra, vanduo, ir t.t.), tai apmokėjusi komunalines paslaugas jas traukiu į išlaidas, padalinus į tris dalis (kiekvienai veiklos rūšiai atitinkama dalis)? O kaip su įrangos nusidėvėjimu??? PVZ.: įsigijusi picų kepimo pečių, tešlos maišyklę ir pan. registruoju VMI kai ilgalaikį turtą, tačiau naudosiu vienus įrengimus vienai veiklai (tarkim, picos kepimo pečius, tešlos maišyklė, kočioklė vien tik picų kepimui), šaldytuvas naudojamas bus ir padažų, užgardų gamyboje (laikysim žaliavas), ir picų gamyboje (laikysime žaliavas), ir gaiviųjų gėrimų mažmeninėje prekyboje (šaldysime gėrimus jei klientai pageidaus vėsių), tai kaip tarkim būtų su šaldytuvo nusidėvėjimu? paskaičiuojam ir dalinam į tris dalis? o pečiaus, maišyklės, kočioklės pilnai priskirti tik picų gamybos išlaidoms?
4. ir dar vienas laabai aiktualus klausimėlis. Dėl ko skambinau į VMI, tai varinėja nuo vieno konsultanto prie kito, ir tiesiai šviesiai nepasako. Taigi, iregistravau individualią veiklą pagal pažymą, ir registruojuos PVM mokėtoja. Tai kaip man apskaitoje užskaityti pajamas? pagal kokį dokumentuką? Vieni tvirtina kad nenaudoji, tai kiekvienam perkančiam picą ar gėrima privalai išrašyti PVM sąskaitą faktūrą?? taip kaip čia dabar man daryt? visai susibalamūtijau smile smile

Na, kol kas tiek. vėliau dar paklausiu pasitikslinimui, kad į pievas nenusigrybaučiau :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui