Tax.lt narys FakePrince

F
Tax.lt narys nuo
2011-06-11
FakePrince
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-07-26 10:04 Apskaita & Auditas » Individualios įmonės apskaita » #971378

vovere rašė: šiaip tai sąskaita faktūra reikalinga būtinai parduodant prekes, o kai vešite galite išrašyti važtaraštį, jie laisvos formos


Sveiki, o kaip tada su tuo važtaraščiu ar reikia jį i apskaita į traukti? Ir kaip ten su tom debetinėm sąskaitom - ar jos būtų tinkamos šiam atvejui? Ar jas gali išrašyti ne PVM mokėtojas? Ar jas gali išrašyti tik PVM mokėtojas? AČIŪ
2011-07-25 21:13 Apskaita & Auditas » Individualios įmonės apskaita » #971331
Laba diena, nesu tikra, ar tikrai čia galėčiau sulaukti atsakymo, bet toks klausimas - savo IĮ planuoju vykdyti veiklą (didmeninis prekių tiekimas), už prekes atsiskaitoma bus atidėto apmokėjimo būdu. Prekes pristatysiu pati, tačiau nenoriu deklaruoti savo automobilio išlaidų (siekiant išvengti kuro ir pan. mokesčių), tai klausimas tame - su kokiu dokumentu turėčiau pristatyti prekes? Nes kiek suprantu, važtaražtis yra reikalingas tuomet, jei prekės yra pristatomos per trečiąjį asmenį ar įmonės darbuotoją ir pan? O jei išrašoma sąskaita-faktūra, tai juk pirkėjui (parduotuvei) jau skaičiuojasi terminas apmokėjimui? Tai koks dokumentas būtų tinkamas šiuo atveju?
Iš anksto dėkui už informaciją.
2011-07-13 13:01 PVM » ne PVM moketojai » #967606
Rainis, ačiū tau už komentarą, tačiau AŠ žinau, kad ne pvm mokėtojai pvm neskaičiuoja. Bet man įdomu kaip visdėlto, tą pvm pirkėjas sumoka, ta prasme, kad aš prekes įsigydamas, sumoku pvm. Bet tiekiu be pvm. Tai uab "uždeda" pvm ant prekės parduodamos? Ir veliau susigrąžina pvm? Čia kalbama yra apie kanceliarines prekes, ir tiekimą jų į knygynus. Gal galėtum paaiškinti, kaip ten tie skaičiukai suvaikšto? Ir kaip keičia prekės kaina PVM mokestis kurį tenka sumokėti pirkejui Nes. Nes dabar taip smarkiai pasimečiau, kad nebegaliu apskaičiuoti galutinės kainos su pvm ir parduodamos kainos didmenoje. kur nėra pvm, ir kitur yra... Dėkui.
2011-07-13 10:13 PVM » ne PVM moketojai » #967482
Prašau paaiškinti nes visai pasimečiau ir nebesuprantu. Tarkim tokia situacija: Ne pvm mokėtojas tiekia prekes pvm mokėtojui tai yra II X tiekia prekes UAB X . Tai kokia nauda ar nenauda UAB? Kaip kaina pasikeičia? Jeigu II tiekia prekes didmenine kaina 3lt su antkainiu 100% + pvm 21%? tai kaina gaunasi 3*2=6; 6*1.21=7.26lt su pvm taip? ar kada II ne pvm moketojas kitokia aritmetika? Ačiū avansu :)
2011-06-30 16:35 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #964930
Labai didelis AČIŪ petronele ir rainis už atsakymus. to rainis: Jūs taip sakote "Apskaita ir mokesčių apskaičiavimas bus gana sudėtingas darbas." nes bus daroma tiekimas prekių su atidėjimu ar dėl kitos priežasties?
2011-06-30 15:08 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #964890

Petronele rašė:

FakePrince rašė: Jokia Buhalterija nera vesta nuo įmones atidarymo. KĄ daryti ? Nuo ko pradėti?
O Jūs irgi ne buhalterė? Pradėkim nuo to kaip apskaitą žadat vest, pildysit Ūkinių operacijų registracijos žurnalą ar pagal sąskaitų planą vesit kaip UAB?


Taip nesu buhalterė. Galvojau taip daryti: kadangi vienas žmogus nėra samdomų darbuotojų ir tai iį. tad maniau, kad gal užtektų vesti
I.Bendrajį žurnalą.
II.Gaunamų PVM sąskaitų faktūrų registracijos žurnalą. Bet kadangi įmonė nera PVM mokėtoja tai tik sąskaitų faktūrų registracijos žurnalą?
III. Išrašomų PVM sąskaitų faktūrų registracijos žurnalą. Taip pat čia del PVM sąskaitų faktūrų. Kadangi iį nėra PVM mokėtoja tai veda tik išrašomų sąskaitų faktūrų žurnalą? Ar kaip kitaip?
IV. Kasos knygą. Bet nesu tikra, ar reikia? Ar man bus reikalinga? Tikiuosi patarimo sulaukti.
V. Ūkinių operacijų registravimo žurnalas. Su dvejybiniu įrašu.
2011-06-30 14:05 PVM » PVM sąskaita faktūra » #964852
Sveiki, toks labai paprastas klausimas kilo: Ar gali ne pvm mokėtojas, nurodyti kainą su pvm. PVZ tieki prekes pats ne pvm mokėtojas, tačiau prekes tieki pvm mokėtojui. Kaip ? Padėkit išsiaiškinti, arba duokite prašau nuorodą kur galėčiau apie tai pasiskaityti. Ačiū avansu.
2011-06-30 13:46 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #964836
Laba diena, reikalinga pagalba. Situacija tokia, kad iį X iregistruota prieš tris mėnesius. iį X sąvininkas iškarto atidaręs sąskaitą banke, ten pervedė iš savo asmeninės sąskaitos į jau iį X sąskaitą turimus pinigus. Tai yra 30000 litų. Šios įmonės veikla įregistruota kaip didmeninė ir mažmeninė prekyba kanceliarinėmis prekėmis. Po įregistravimo ši įmone užsakę įmonės patikrą kinijoje ( vienoje iš kinijoje dirbančių lietuviškų imonių) patikros tikslas- išsiaiškinti ar būsimas tiekėjas patikimas. Sąskaitą išrašė tos įmonės darbuotojas, lietuvoje registruotos įmonės vardu. Toliau iį X gavusi gerą atsakymą iš tikrintojo kinijoje, užsakė iš tos įmones kinijoje prekių už 16000 litų, su apmokejimu 30% ir į priekį ir likusę dalį apmokėti po B/L ( bill of landing ) tarp pirmo ir antrojo apmokėjimo 20 dienu tarpas. Prekes gauti turi liepos viduryje, ir dar atsiskaityti su logistikos kompanija, už dalinio krovinio pristatymą. Buhalterės nėra. Prekes ketina tiekti su atidėjimo galimybe (konsignacija) taip pat ir atsiskaitymai iškarto už pavienius pirkimus per internetą. Taip pat pardavinėti kanceliarinėms parduotuvėms nustačius minimalų perkamą kiekį prekių, arba sumą. (principu daugiau yra pigiau)Prekyba su atidėjimu bus vykdoma tik tam tikroms parduotuvėms pvz kaip knygynai kurių yra tinklas tai jiems tiekti su atidejimo sąlyga. ši iį X nėra PVM mokėtoja, tačiau svarsto tokią galimybę tapti PVM mokėtoja. Šioje iį X vienas darbuotojas, pats savininkas. Jokia Buhalterija nėra vesta nuo įmones atidarymo. KĄ daryti ? Nuo ko pradėti? Prašau pagalbos gerieji žmonės. Kolkas jokių sutarčių pardavimams nėra pasirašyta, tik pirkimai. Padėkit prašau JŪSŲ labai.
2011-06-27 13:29 PVM » Registravimasis PVM mokėtoju » #963706
Prašau pakonsultuoti. IĮ norinti vykdanti didmeninę ir mažmeninę prekybą kanceliarinėmis prekėmis. Prekes importuoja iš kinijos. Prekybą ruošiasi vykdyti per R-Kiosk, spaudos kioskus LS, KS, knygynai, taip pat tiekti prekes i smulkias kanceliarines parduotuves, su atidejomu, koncignacija, ir nustacius minimalų užsakymo kiekį, ir atsiskaitymą per 30 dienų. Klausimas yra toks: ar reikia šei įmonei užsiregistruoti pvm mokėtoju savo noru? Ar gali būti taip, kad kils nesklandumų dėl sutanrčių pasirašymo su pvm mokėtojais? Numatoma apyvarta neviršins šimto tukstančių litų per metus. Prašau padėti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui