Tax.lt narys Aiste__

A
Tax.lt narys nuo
2011-06-23
Aiste__
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-06-23 10:56 Darbo teisė » Transporto įmonių darbo laiko apskaita » #963094

Asara rašė: Bet tas tos šalies MMA laikomas kartu su dienpinigių suma.


Tai taip iseina, kad Vokietijos MMA bus = DU + dienpinigiai? Jeigu taip, tada tas reikalavimas del uzsienio salies MMA mokejimo neatrodo toks baisus smile
2011-06-23 10:51 Darbo teisė » Transporto įmonių darbo laiko apskaita » #963089

Asara rašė: Abejoju, kad taip kas nors daro. Užsienio dienpinigiai dideli, nuo jų mokesčiai neatsiskaito. O tą kompensaciją galima mokėti ne daugiau 50 proc. nuo DU. O vairuotojai dirba 1045 Lt DU. Mokėti dienpingius įmonei naudingiau.
Bet tas tos šalies MMA laikomas kartu su dienpinigių suma.


Tiesa. Bet kiek zinau is kolegu, tai jie siuncia vairuotojus, pvz., 2-3 savaitem i komandiruote, tada jie grizta i Lietuva ir tada vel juos 2-3 savaitem siuncia. Tokiu budu jiems nereikia laikytis tu reikalavimu del uzsienio MMA.
2011-06-23 10:38 Darbo teisė » Transporto įmonių darbo laiko apskaita » #963077

Asara rašė: Aiškinausi VDI- tai netaikoma tolimųjų reisų vairuotojams, atseit šiuo klausimu buvo jų išaškinimas. Nors skaitant įstatymą, tai neišskirčiau jų.
Negalima aklai tikėti kažkokių specialistų straipsniais.
ir aš už to straipsnio "užsikabinau"


O man VDI sake, kad jei vairuotojas siunciamas, pvz., 3 men. i komandiruote Vokietijoje, tai jam reikia moketi ne mazesni kaip Vokietijos MMA (pagal Garantiju komandiruotiems darbuotojams istatyma). Bet man sake, kad tolimuju reisu vairuotoju, kurie isvaziuoja i ilgus reisus, niekas neformina kaip komandiruotes. Toki darba neva formina kaip kilnojamojo pobudzio ir tada netaikomas tas reikalavimas del Vokietijos MMA. Taip iseina, kad vairuotojui reiso nereikia apiforminti kaip komandiruotes ir tada nereikes moketi uzsienio valstybes MMA smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui