Tax.lt narys TomasP

T
Tax.lt narys nuo
2013-01-31
TomasP
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-01-31 22:01 Bendra » Prekybos ir paslaugų aparatai » #1127872
Na mes pačiais aparatais neprekiausime, tiesiog juos statysime viešuosiuose vietose ir jie dirbs patys smile
Įstatymas nurodo jog norint prekiauti pačiais aparatais būtinas gamintojo įgaliojimas (ko mums nereik, nes mes jais neprekiausime)

O dėl ekspertizės yra nurodyta taip : 10. Teikti aparatų ir automatų modelių įtraukimo į Sąrašą prašymus gali tik Lietuvos Respublikoje įregistruotos įmonės (pareiškėjai).

Šaltinis: www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_...
2013-01-31 21:16 Bendra » Prekybos ir paslaugų aparatai » #1127856
Aišku, dėkui už atsakymą. Jei galit nurodykit pagal kokius įstatymus ar nutarimus jūs remiatės jog nėra tam skirtumo.
Yra dar vienas neaiškumas. Pagal šį įsakymą www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_... , norint eksplotuoti prekybos ar pardavimų aparatus jie turi būti įtraukti į leistinų naudoti aparatų sąrašą. Nesant tam tikro modelio aparato sąraše( čia ir mūsų atveju) , aparatas atitinkantis nustatytus techninius reikalavimus turi būti pagal prašymą siunčiamas ekspertizei, kuri nustato ar jį patvirtinti į sąrašą ar ne. Tačiau tokius prašymus gali teikti tik įmonė. Tai mūsų atveju gautųsi taip jog turint verslo liudijimą šia veikla verstis galėtume, tačiau ,kadangi nesame įmonė negalėtume teikti prašymo aparatą įtraukti į sąrašą, ko pasekoje nebūtų galimybės šiuos aparatus registruoti ar dar kitaip įteisinti, taigi ir naudoti kokiems ekonominės naudos siekiantiems tikslams. Ką tokiu atveju daryti?
2013-01-31 20:27 Bendra » Prekybos ir paslaugų aparatai » #1127841
Sveiki visi, ieškojau paieškoje ir neradau jokios panašios temos susijusios su prekybos aparatais. Jei galiu klausimą užduoti kitur, duokit prašau nuorodą ir ištrinkit temą jei ji nereikalinga...
Šiuo metu gvildename naują verslo idėją, ketiname viešuosiuose įstaigose statyti ne maisto prekių pardavimo aparatus. Tačiau niekur nepavyksta rasti kokia forma reikia įteisinti šią veiklą. Spėju jog mažiausiai reikės įkurti bent jau IĮ , tačiau norėtume apsiriboti verslo liudijimu ar individualia veikla. Tai klausimas toks ir būtų, ar reikia įkurti įmonę, norint statyti pardavimo aparatus?
Ačiū už pagalbą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui