2013-07-16 19:38
Įvairūs »
Maisto tvarkymo procesas »
#1167930
Elvusia, o gal galėtumėti peržvelgti mano aprašymą? Būčiau labai dėkinga...
2013-07-16 08:21
Įvairūs »
Maisto tvarkymo procesas »
#1167686
Labas rytas.
Perskaičiau visą temą, GHPT, Maisto įstatymą ir HN 15:2005 ir vis tiek liko neaiškumų. Tikiuosi, pagelbėsit kas nors...
1. Vaikų darželio virtuvė. Kokios turi būti zonos joje, kiek kriauklių?
Suprantu, kad turi būti:
a) nešvarių indų plovimo zona su nešvarių indų stalu, vieta švariems indams, plautuve ir indaplove. Ar galima naudoti tą pačią plautuvę tarkim rankų plovimui?
b) šaltų patiekalų ruošimo zona. Ten ruošiu salotas, sumuštinius. Ar joje turi būti kriauklė?
c) karštų patiekalų ruošimo zona. Kaip suprantu į ją įeina viryklė ir kiti prietaisai, jei tokie naudojami? Be kriauklės?
d) mėsos-žuvies paruošimo zona. Joje kriauklė ir stalas. Ar ten pat plaunami ir kiaušiniai?
e) patiekalų atidavimo stalas.
Ar dar kažką praleidau???
2. Daržoves, kaip supratau, geriausia pirkti jau nuvalytas, arba turėti jų pirminiam paruošimui atskirą patalpą. O tada kaip toliau? Salotoms eina į šaltų patiekalų ruošimo zoną? O kokiai sriubai ar garnyrui kur?
3. Kokioje zonoje ruošiama, pvz., blynų tešla, varškėtukai, skryliukai? Ta zona turi būti su kriaukle, ar galima naudoti kurią kitą?
4. Jei brėžiant kelius plane realiai ten pas mane viskas kryžiuojasi - žaliavos su gatavais, švarūs indai su nešvariais, ar įtikinamai skamba tai, kad kryžminės taršos rizikos yra išvengiama, nes virtuvėje dirba tik vienas žmogus ir logiška, kad visi procesai yra atskirti laike. Ar MTPA reikėtų tai kažkaip plačiau aprašyti?
Iš anksto labai dėkoju už atsakymus!