Tax.lt narys Topas07

T
Tax.lt narys nuo
2014-01-16
Topas07
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2014-01-16 20:12 Įvairūs » Aktuali informacija is Juridiniu asmenu registro (JAR) » #1201060
Laba diena,
pateikiau klausimą į JAR dėl MB (Mažosios bendrijos) likvidavimo. Į klausimą man buvo atsakyta taip:



rašė: Laba diena,
informuojame, kad Civilinio kodekso 2.112 straipsnio 1 dalis nustato, kad asmuo, priėmęs sprendimą likviduoti juridinį asmenį, juridinių asmenų steigimo dokumentų nustatyta tvarka turi apie tai paskelbti viešai tris kartus ne mažesniais kaip trisdešimt dienų intervalais arba paskelbti viešai vieną kartą ir pranešti raštu visiems kreditoriams. Likvidatorius ne vėliau kaip pirmąją sprendimo likviduoti juridinį asmenį viešo paskelbimo dieną Juridinių asmenų registro tvarkytojui pateikia:
1. Prašymą įregistruoti teisinį statusą forma JAR-1 ir formas JAR-TST1, JAR-LK1.
2. Sprendimą likviduoti juridinį asmenį.
3. Dokumentus teikiančio asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jeigu likvidatorius veikia per atstovą, kartu su dokumentais Registro tvarkytojui turi būti pateikiami atstovo įgaliojimus patvirtinantys dokumentai.
Už įregistravimą mokamas 73 Lt atlyginimas. Jį sumokėti galima grynaisiais pinigais bet kuriame Registrų centro klientų aptarnavimo padalinyje arba pavedimu. Informaciją apie atsiskaitomąsias sąskaitas rasite čia. Pateikus nurodytus dokumentus ir sumokėjus nustatyto dydžio atlyginimą, įregistruojamas teisinis statusas "likviduojamas". Pabaigus visas su likvidavimu susijusias procedūras, gali būti teikiamas prašymas išregistruoti juridinį asmenį. Informaciją, kokius dokumentus reikia pateikti Registro tvarkytojui išregistruoti juridinį asmenį rasite pagal nuorodą.


Iškilo pora klausimų. Ar įmanoma visus šituos prašymus (forma JAR-1 ir formas JAR-TST1, JAR-LK1) pateikti per JAR savitarnos sistemą? Ar yra kur nors informacija kaip pildyti šiuos dokumentus MB atžvilgiu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui