Tax.lt narys Mokesciu_moketojas

M
Tax.lt narys nuo
2014-08-08
Mokesciu_moketojas
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-01-20 14:38 Darbo teisė » Dėl nepagrindinės darbovietės » #1257007
Laba diena,

šiuo metu dirbu vienoje darbovietėje nuo 8 iki 17 val. Vienas pažįstamas paprašė, jog įsidarbinčiau pas jį, nes jam reikia, jog jo įmonėje dirbtų žmogus su aukštojo mokslo diplomu. Realiai jokio atlyginimo aš negausiu, ir jokio darbo man dirbti nereikės. Jis tik mokės mokesčius tiek kiek reikia ir tiek.
Taigi antra darbovietė skaitysis kaip "ne pagrindinė". Kadangi aš iš to žmogaus dažnai sulaukiu pagalbos, tai norėčiau sutikti. Bet yra keletas klaustukų...
Kai jo sekretorės klausiau ar reikia gauti pažymą iš pagrindinės darbovietės su išdirbamų valandų skaičiumi, sakė, jog nereikia. Nors tarkim šioje temoje: tax.lt/temos/7724-pagrindine-ir-nepag... ir kituose straipsniuose, visur rašo, jog pažyma iš pagrindinės darbovietės privaloma.
Taigi kas gali nutikti, jeigu aš įsidarbinsiu be pažymos apie išdirbamą valandų skaičių? Ar mano pagrindinė darbovietė gali sužinoti apie šį "papildomą" darbą? Ar nereiks man iš savo sąskaitos vėliau susimokėti kokių tai nors mokesčių? Bučiau labai dėkingas jeigu padėtumėte susigaudyti. Ačiū!
2014-08-08 22:02 Įvairūs » Ar verta priimti pasiūlymą tapti įmonės direktoriumi? » #1235903

Luka_Paciolis rašė:
Norint sukontroliuoti reikia gerai būti susipažinusiam su įstatymais, ne tik su tais kuriuos išvardinau, bet ir su Civiliniu kodeksu, Darbo kodeksu ir žinoma su Baudžiamuoju kodeksu. Jei tik bandysite kontroliuoti filosofiškai, greitai atsidursite Lukiškių g. sklepe. Manau to tikrai nenorėtumėte,o ir vargu ar advokatams turėsite pinigų, jei mokės tik 100-200€ smile


smile Taikliai pasakyta! Žodžiu peršasi du variantai, arba bėgti kuo toliau (kaip patarė DKate) arba užsiprašyti tokio atlyginimo, kurio užtektų ir kompetentingam patarėjui nusisamdyti. Aukščiau bambos neiššoksi smile


artas71 rašė:
monės įstatuose galima apriboti vadovo atsakomybę, taip pat darbo sutartyje,.
Pasiskaitykite:
www.verslilietuva.lt/lt/verslo-pradzia/steigimas/uz...


Ačiū už nuorodą. Kažkada permečiau ši straipsnį akimis, o dabar buvo proga labiau įsigilinti smile
2014-08-08 21:25 Įvairūs » Ar verta priimti pasiūlymą tapti įmonės direktoriumi? » #1235894
Aš net nebandysiu su Jumis ginčytis, kadangi nesu susipažinęs su Jūsų paminėtais įstatymais ;) Man taip pat susidarė įspūdis, jog jiems reikia tik parašo. Bet (dabar prasidės mano filosofiniai išvedžiojimai) gal įmanoma viską kontroliuoti žiūrint kur dedu savo parašą? Nors nesu kompetentingas šioje srityje, bet gal būtų įmanoma viską sukontroliuoti?
2014-08-08 20:53 Įvairūs » Ar verta priimti pasiūlymą tapti įmonės direktoriumi? » #1235887
Sveiki visi,

situacija tokia: yra du Vokietijos piliečiai. Pilietis A ir pilietis B. Pilietis A turi Lietuvoje įkūręs UAB'ą, kurio akcininkas yra Pilietis B. Pilietis A turi nusamdęs Lietuvoje buhalterinės apskaitos įmonę ir man siūlo tapti įmonės direktoriumi.
UAB'o planuojama veikla - organizuoti piliečio A įmonės Vokietijoje gaminamų prekių pardavimą Lietuvoje, arba perkelti dalį gamybos į Lietuvą (ar tikrai tokia veikla bus vykdoma, garantuotas nesu).
Su įmonės akcininku (piliečiu B) nesu nei bendravęs, nei jo matęs.
Siūlomas atlygis (įdomiausia dalis tikriausiai ;)) - pradžiai 100 ~ 200 eur/mėn. :)) Taip taip, net nejuokinga ;)
Kadangi turiu "normalų" darbą, nuo 8 iki 17, pilietis A sako, jog darbo nebus daug ir pradžiai žiūrėsim kaip eisis.

Taigi, mano klausimai būtų tokie:
- kadangi teisiškai dėl įmonės veiklos atsako direktorius, į ką man reikėtų atkreipti dėmesį (arba kokius rodiklius apie įmonę reikėtų išsiaiškinti) prieš tampant jos direktoriumi?
- ar man tapus direktoriumi gali būti vykdoma nelegali veikla man už nugaros? Tarkim pilietis A arba B bendradarbiauja tiesiogiai su buhalterinės apskaitos įmone, man apie tai nieko nežinant?
- skaičiau jūsų diskusijas apie direktoriaus atsistatydinimą, taigi spėju reiktų gauti piliečio B deklaruotos gyvenamosios vietos adresą, jeigu norėčiau atsistatydinti?
- man asmeniškai įdomiausias klausimas - kaip Jūs asmeniškai elgtumėtės tokioje situacijoje. Nors ir nedidelis, bet visgi būtų priedas prie pagrindinio atlyginimo. Bet ar verta?

Štai tokios mintys visą šią savaitę neduoda man ramybės. Iš anksto ačiū Jums už pagalbą!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui