Tax.lt narys AurisJ

A
Tax.lt narys nuo
2015-11-16
AurisJ
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-11-22 17:52 Gyventojų pajamų mokestis » Automobilio pirkimas iš FA ir grįštamasis lizingas » #1294357
Dėkui už atsakymą.

Tarp vartojamojo kredito ir lizingo skirtumas 8 proc., tad per 5 metus susidaro gan ženkli suma skirtumo.

Ryt bandysiu pasikalbėti su VMI, nes man kyla abejonių ar aš tikrai gaunu tą pelną, nes mašiną pardavęs bankui, po to už ją pats ir susimoku,
2015-11-21 17:17 Gyventojų pajamų mokestis » Automobilio pirkimas iš FA ir grįštamasis lizingas » #1294340
Sveiki visi,

Susidūriau su tokia problema, kad perku automobilį ir pardavėjas nenori/negali pirkimo/pardavimo sutartyje rodyti visos sumos, o aš mašiną noriu oficialiai per banką lizinguotis. Auto dokumentuose bus įkainuotas 4000, o aš už jį sumokėsiu 6500, taip pat dar turėsiu atlikti pilną servisą ir nusipirkti žiemines padangas, tad tikėtina, kad galutinė sumą, už kurią norėčiau lizinguoti auto būtų 7500 EUR. Tačiau mano akimis šioje vietoje iškyla problema, tame, kad oficialiai atrodys, kad aš auto nusipirkau už 4000, bankui pardaviau už 7500 ir gavau 3500 EUR pajamų, nuo kurių turėčiau susimokėti 15 proc. GPM.

Klausimas būtų ar galima šian pajamas priskirti prie neapmokestinamų pajamų, nes tai yra netęstinė veikla ir šis automobilis bus naudojamas mano asmeniniams poreikiams ir ar iš viso logiška, kad skirtumas būtų apmokestinamas GPM, nes pinigus už tą auto aš vis tiek "grąžinsiu" bankui ir dar su palūkanomis, tad po 5 metų turėsiu nuostolį :)
2015-11-16 04:26 Įvairūs » Autolizingas ir pajamos natūra » #1293679
Sveiki,

Atsirado poreikis įsigyti naują (naudotą) automobilį. Daugiausiai šiuo automobiliu bus pravažiuojama darbo reikalais, tačiau darbdavys neturi auto parko ir tokio darbų įrankio pasiūlyti negali. Tad tenka jį pirkti savo lėšomis. Dabartinis automobilis yra perduotas įmonei pagal panaudos sutartį ir įmonė kompensuoja pagal nuvažiuota kilometražą.

Kadangi kiekvienas EUR, kurį man įmonė sumoka kaip atlyginimą, įmonei kainuoja ~1,8 EUR, šioje vietoje matau puikią galimybę abejoms šalims sutaupyti, tačiau kyla klausimas kokia forma tai padaryti ir kaip viską teisingai apsiskaityti, kad nekiltų nesklandumų.

Kol kas pavyko apmastyti porą galimų scenarijų:

1) Įmonė lizinguoja automobilį ir jį suteikia mano naudojimui bei išmokėjus visą sumą bankui automobilis atitenka man.. Tarkim jeigu mėnesinė įmoka sudaro 360 EUR, mano atlyginimas mažėtų 200 EUR. (ar tai nebūtų pajamos natūra?). Kadangi įmonė bijo ilgalaikių įsipareigojimų prisiėmimo, nes darbuotojas gali, bet kada nutraukti darbo sutartį ir įmonė lieka su automobilio našta siūlyčiau savo iniciatyva pasirašyti tarpusavio sutartį, kad sutarties nutraukimo atveju lizingo įmokų apmokėjimas pereina man arba sumoku likusią lizingo sumą.

2) Automobilį lizingo būdu perku pats. Pagal nuomos sutartį automobilį perduoda įmonei, kuri kaip nuomos atlygį apmoka jo lizingo ir draudimo išlaidas, bei kompensuoja už kurą, kurį pilčiau iš savo sąskaitos. Kadangi auto naudojamas ir asmeniniais tikslais tikriausiai reiktų nusistatyti, kad 80 proc. laiko jis bus naudojamas įmonės tikslais, tad jeigu neklystu likę 20 proc. mokamos sumos būtų apmokestinami kaip pajamos natūra?

Galbūt jau teko susidurti su panašia situacija ir galėtumėte padėti susidėlioti optimaliausią ir naudingiausią variantą?

Didelis dėkui.
Aurimas
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui