Tax.lt narys baho86

B
Tax.lt narys nuo
2017-12-05
baho86
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2017-12-06 09:17 Gyventojų pajamų mokestis » GPM nuo parduoto paveldeto buto » #1377578
Kai skambini i VMI ten sedi operatores kurie nieko nezino ir nepristato jokios informacijos. Kaip suzinoti kas per *specialistas* tikrina mano byla? O kokie gali buti niuansai jei butas buvo paveldetas is motinos? Kodel VMI iraso isigijimo kainos is *kosmoso* nepristatant juokiu dokumentu? Kas cia per valstybe tokia?
2017-12-05 20:55 Gyventojų pajamų mokestis » GPM nuo parduoto paveldeto buto » #1377568
Laba diena, norečiau pagalbos išsiaiškinimui, nes VMI nebetikrina (kaip sakoma neuždaro) deklaracijos jau 7 menėsius!

Paveldėjau būta 2015 metais ir 2016 pardaviau kaip nuolatinis lietuvos gyventojas, ne esu dares turto įvertinimo prieš paveldėjimą (didžiule klaida) nes nesiruošiau parduoti ir įstatymas dar buvo 5 metai išlaikymo. Paskui išgamos iš seimo įvede 10 metu išlaikymo ir reikia GPM sumokėti. Aš dirbu mokslininku ir man sumokėti papildomai 1000 eur ne problema bet deklaracijos gi ne uždaro, o ten dar nurodyta kad aš galutinai išvažiaves.

Bet man prirašė preliminarioj deklaracijos nesamoniu kad įsigijau būtą už daug mažėsne kaina negu kaina buvo nustatyta paveldėjimo metu (masinis vertinimas iš registro centro)! Kaip aš suprantu būto įsigijimo kaina yra kaina nustatyta paveldėjimo diena ar kada būtas buvo nupirktas mirusiais tėvais (nes jie nupirko būta už dar mažesne kaina)???

Tai kaip man dabar įrodyti ir apginti save? Aš pridėjau dokumenta, masinis buto įvertinima pagal registro centra ir vistiek jokios reakcijos nuo VMI..ir ka man dabar daryti?

Labai prašau padėti.... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui