Tax.lt narys Manutd

M
Tax.lt narys nuo
2018-03-20
Manutd
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2019-01-05 22:17 Bendra » Veiklos sustabdymas » #1406091
Sveiki,

Susiduriau su tokia problema, mane atleidzia is darbo Lietuvoje man esant uzsienyje ir net nesiruosiant grizti i Lietuva. Esu ikures MB su vienasmeniniu valdymo organu Vadovu, tenais tik vienas darbuotas - as. MB ikuriau del galimybes legalizuoti pajamas, kadangi momentais dirbdavau, kaip Freelancer'is tai, is esmes reikejo moketi tik 15% nuo pajamu ir 5-15% pelno mokesti, visokiu Sodru nereikejo moketi, nes turejau nuolatine darbo vieta, kur uz mane viskas buvo sumoketa. Esme, kad siuo metu kaip freelancer'is jokiu paslaugu neteikiu ir mano MB pajamu apskritas 0 jau 6 menesiai ir pajamu net ir nesiruosiu gauti ateinancius metus, du ar tris.

Mano klausimas kaip man elgtis su MB? Atleidimo atveju, as lieku bedarbis, bet atceit ne, nes esu imones vadovas, bet imonej pinigu nera ir nebus, as suprantu, kad nieko nedarymas su MB man reiskia, kad ne tik neturesiu galimybes gauti bedarbio pasalpos, bet reikes moketi 22eurus per menesi SODRAI, o gal dar kazka daugiau ko nezinau? As neturiu jokios intencijos moketi sodrai pinigu, kai galeciau buti bedarbis.

a. Zinau, kad galiu sustabdyti MB veikla, bet sis variantas berods neatleidzia nuo SODROS imoku?

b. Tuomet lieka uzdarymas/likvidavimas imones, bet ar galiu visa tai padaryti negriztamas is Uzsienio? Nes ten lyg daug popierizmo reikia teigti, kuris likes aisku Lietuvoje.

c. Iseiti is darbo, turbut irgi negaliu, kai pats vienas ir dirbu imoneje smile smile smile

d. butu patogu issaugoti MB, kad ateity vel galeciau legalizuoti pajamas MB budu, bet abejoju, kad tai realu?

P.S. Esu kompetentingas, issimokslines zmogus ir tam tikros srities specialistas, beda, kad Lietuvoje darbo pasiulos man lygiai 0. Ispanijoje, kur esu siuo metu darbo pasiulos n, bet konkurencijos n, ir pinigai toje salyje ant medziu neauga ir siam momentui max. galiu praktikuotis uz maista ir apgyvendinima, kas dalinai man tinka, nes mano darbas-hobis ir bent jau netureciau islaidu, plius butu galimybe anksciau ar veliau isidarbinti.
2018-03-20 10:39 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamu mokestis ir NPD » #1387330
Sveiki,

Deklaruoju savo pajamas, dirbau per tris imones ir man priskaiciavo, kad grazins 28 eurus, bet esu ikures dar MB, kurioje pats sau kaip direktorius issimokejau X suma. Zodziu situacija tokia, kad 15% nuo X sumos yra Y, bet kaip deklaracijoje irasau skaicius, man ismeta, kad turiu sumoketi Y + 84 eurus. Is kur cia tie 84 eurai?

Cia kaip suprantu del NPD, nes imant tas tris darbovietes uzdirbau maziau nei 1000 euru bruto per menesi, bet imant su MB jau uzdirbau daugiau nei 1000 euru bruto per menesi, todel gaunasi, kad viena is triju darbovieciu, kuri taike NPD, jo pritaike per daug.

Teisingai suprantau? Ar gali buti koks kitas variantas. Jeigu yra koks kitas variantas parasykite.

Dekui.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui