Tax.lt narys stela66

S
Tax.lt narys nuo
2018-12-05
stela66
forume parašė 15 žinučių

Naujausios žinutės:

2019-03-06 08:00 Bendra » GPAIS » #1410910
Visiškai Jus palaikau, tokios betvarkės neturėtų būti. GPAIS kūrėjai išsikėlė tokias fantastines kainas už konsultacijas, kad gražu žiūrėt. Paskubom išleido naują įstatymą ir kažkam atsirado labai pelninga darbo vieta. Taip neturėtų būti smile
2019-01-25 14:45 Bendra » GPAIS » #1407819
Iš Lietuvos įmonės gauname užsakymus pagaminti produktą, viską sukomplektuoja, žaliavas, medžiagas, netgi tarą, kurioje turėsime sudėti pagamintą produktą ir su krovinio važtaraščiu mums atveža (viskas ten detaliai būna surašyta). Pagaminę produktą mes jiems išvežame su sąskaita. Ar turime sąskaitoje rodyti pakuotę, pakuojame mes, pakuotė daugkartinė, plastikinės dėžės ir euro padėklai. Ar reikia vesti į GPAIS programą? Deklaruoti? Visiška sumaištis, kažkaip su LR rinka man tamsus miškas? Padėkite, prašau smile
2019-01-24 12:15 Bendra » GPAIS » #1407678

jurrate rašė:
Supratau, tik norėjau pasitikslinti ką rašyti - sutartį su Ekonovus pasirašėm 2018m liepą, o anksčiau tiesiog susimokėdavom mokestį. Tai GPAISE žymėt mokesčio mokėjimas iki 2018-06-30, o nuo 2018-07-01 - individualiai ar tiesiog rašyt individualiai nuo 2018-01-01.

Teisingai mąstote, mokesčio mokėjimas iki 2018-06-30, o vėliau individualiai.
2019-01-23 16:29 Bendra » GPAIS » #1407607

jurrate rašė:

stela66 rašė:

jurrate rašė:
Laba diena,

pakuotes sunaudotas savoms reikmėms priduodame atliekų tvarkytojui, tai GII registracijoje reiktų nurodyti atsakomybės būdą - kolektyviai, bet neleidžia pasirinkti atliekų tvarkytojo. Aš manau, kad atliekų tvarkytojas nesuvedęs sutarties, bet jie man aiškina, kad viskas suvesta. Kaip manote, kas dar galėtų būti?

Jeigu Jūsų pakuotės sunaudotos savo reikmėms, tai gal GII registracijoje reiktų nurodyti atsakomybės būdą individualiai, ar Jūs tvarkote per organizaciją?

Mes priduodame pakuotę organizacijai, t.y. Ekonovus, o šie mums išrašo pažymą. Aš manau, kad reiktų rašyti kolektyviai.


Jeigu Jums išrašo Ekonovus pažymą, tai Jūs tvarkotės individualiai, organizacija yra Žalias taškas ir pan.




2019-01-23 16:16 Bendra » GPAIS » #1407603

jurrate rašė:
Laba diena,

pakuotes sunaudotas savoms reikmėms priduodame atliekų tvarkytojui, tai GII registracijoje reiktų nurodyti atsakomybės būdą - kolektyviai, bet neleidžia pasirinkti atliekų tvarkytojo. Aš manau, kad atliekų tvarkytojas nesuvedęs sutarties, bet jie man aiškina, kad viskas suvesta. Kaip manote, kas dar galėtų būti?

Jeigu Jūsų pakuotės sunaudotos savo reikmėms, tai gal GII registracijoje reiktų nurodyti atsakomybės būdą individualiai, ar Jūs tvarkote per organizaciją?
2019-01-23 11:49 Bendra » GPAIS » #1407560
Sveiki, man iškilo klausimas dėl deklaracijos pildymo, jeigu mes rašome GRAIS'e, kad importuojame paletes, jas nukrauname, susigrąžiname tuščias ir vėliau jas vėl eksportuojame, schema būtų tokia:
1. 48-importuota-didm.prekyba-10 vnt
2.08-susigrąžinta- didm.prekyba- 10 vnt
3. 48-pagaminta-išvež.iš LR-10 vnt.
Pildant deklaraciją FR0524, laukelyje 16 rašai pakuotės kodas "48", laukelyje 18 - "10 vnt, aišku tonomis", laukelyje 19 - "10 vnt", O kaip su susigąžinimu, GRAIS'e pakuotės kodas tai 08, ar man į tą kodą nekreipti ir rašyti prie 48 kodo -10 vnt, nes kitaip rodo kad neteisinga deklaracija. smile
2019-01-18 11:58 Bendra » GPAIS » #1407191
Gal kas galite padėti norėčiau išaiškinimo:
Įmonė X vykdo elektros gaminių gamybą. Įmonė Y perka iš įmonės X paslaugą, elektronikos gaminių gamybą, ir tiekia žaliavas šių gaminių gamybai. Žaliavos supakuotos ant medinių padėklų. Įmonė X pagaminusi gaminį jį užkrauna ant tų pačių padėklų ir grąžina įmonei Y. Įmonė Y yra Lietuvos kapitalo įmonė, įsikūrusi Lietuvoje. Laikome, kad padėklai yra daugkartinė pakuotė.
GPAIS puslapyje „Dažniausiai užduodami klausimai“ 2.1.16 Ar reikia apskaityti iš kitų asmenų Lietuvoje įsigytas pakuotes? Atsakymas – nereikia. Privaloma apskaityti tas pakuotes, kurias įmonė importavo, pagamino, panaudojo prekių/ produkcijos pakavimui ir pateikė Lietuvos rinkai.
Kaip padėklus apskaityti turėtų įmonė X?
1. Įmonė X grąžino padėklus įmonei Y – apskaitos nereikia.
2. Įmonė X užkrovusi padėklus pagamintais gaminiais ir atidavus juos įmonei Y pagamino daugkartinė pakuotę ir išleido ją į LR vidaus rinką, o gavusi žaliavas ant padėklų – susigrąžino daugkartinę pakuotę?
3. Ar yra dar kitas variantas.
Padėkite, prašau smile

2018-12-17 13:36 Bendra » GPAIS » #1405120

dowile_s rašė:

stela66 rašė:

dowile_s rašė:
Galima lengvai jau patvirtintas suvestines koreguoti? Leidzia paprastai, ar yra kokie reikalavimai?

Galima, tik reikia nurodyti koregavimo priežastį smile



Duomenu tikslinimas? :)

Galima rašyt duomenų tikslinimas arba sistema nauja, nesuprantama, nėra pavyzdžių, nėra aiškumo. Ką parašysit tas bus gerai smile
2018-12-17 11:57 Bendra » GPAIS » #1405106

dowile_s rašė:
Galima lengvai jau patvirtintas suvestines koreguoti? Leidzia paprastai, ar yra kokie reikalavimai?

Galima, tik reikia nurodyti koregavimo priežastį smile
2018-12-13 16:27 Bendra » GPAIS » #1404946

tiga rašė:
Na, žinote , net nuėjau paskaityti GPAIS klausimyną ir štai ką radau:
2.1.6. Kaip apskaityti daugkartinę pakuotę, kuri importuojama, išpakuojama savoms reikmėms ir dalis tokios pakuotės vėliau panaudojama savų prekių supakavimui ir išleidimui į vidaus rinką?

Importuotas kiekis, kuris išpakuojamas, apskaitomas kaip importuota ir patiekta rinkai daugkartinė pakuotė, išpakavus susidariusios tuščios daugkartinės – kaip susigrąžinta daugkartinė pakuotė, išpakuota pakuotė, kuri panaudota savo prekių supakavimui, kurios pateikiamos vartojimui – kaip pagaminta ir patiekta rinkai daugkartinė pakuotė."
Taigi, gal jums ir netinka mano variantas:, kadangi aš tuščią susigrąžintą pakuotę visą perduodu kitai įmonei tolimesniam jos naudojimui pagal paskirtį. Todėl ir rašau 08. Nes aš savo atveju šią info tiesiog išmušiau iš RAAD ir AM, nes niekaip nesupratau ką rašyti. O dėl Jūsų jau suabejojau ir aš smile
Tai gal Jūsų atveju turėtų būti:
3) Euro padėklas (48) / gavimo būdas, pagaminta / veiklos būdas, išvežimas iš LR / 100 t.
na, štai ir vėl susimaišėm. Jau kiek aš jų prašiau, kad tame klausimyne imtų ir surašytų gražiai su visais pvz, o ne žodžių žaismą paliktų smile


Jūs visiškai esate teisi, galėtų ne tik parašyti klausimo paaiškinimą, bet ir įkelti nuotrauką iš GPAIS žurnalo kaip teisingai surašyti, o tai visi dviračius išradinėja. Dėl mano varianto, gavau atsakymą iš ŽT, jis sutapo su Jūsų, dar kartą ačiū smile
2018-12-12 16:31 Bendra » GPAIS » #1404870

tiga rašė:
dabar , jei aš teisingai supratau, tai Jūs net 100tonų importavome daugkartinės pakuotės , užkrautos prekėmis. 100tonų vien tik daugkartinės pakuotės smile Kodėl klausiu, nes kai kas ima kiekius visų prekių, nes tie patarėjai kai susuka galvas, tai jau net nepajunti kaip į pievas išeini smile
Jeigu viskas taip, tai tada įrašai tokie:
1) Euro padėklas (48) / gavimo būdas, importuotas / veiklos būdas, didmeninė prekyba / 100 t
Čia Jūs teisingai mąstote.
2) Euro padėklas (08) / gavimo būdas, susigrąžintas / veiklos būdas, didmeninė prekyba / 100 t
ir čia teisingai. Man RAAD netgi pabrėžė, kad būtinai reikia pasirinkti vienodą veiklos būdą, ir visai nesvarbu kokį-ar mažmeninė ar didmeninė prekyba, svarbiausia, kad ji būtų čia tose dviejuose įrašuose vienoda, nes kitaip nesusikalbės ta sistema.
O va, su trečiu įrašu Jūs apsirikote, nes jau juk turite sandėlyje tuščią daugkartinę pakuotę ir ją užkraunate ir išsiunčiate. O juk GPAIS supakavimas = pagaminta. Todėl rodote:
3) Euro padėklas (08) / gavimo būdas, pagaminta / veiklos būdas, išvežimas iš LR / 100 t.

Tikiuosi padė smile jau




[/quote]
Ačiū, man tik neaišku kodėl rašome (08), jeigu mes išleidžiame pripildytą padėklą smile
2018-12-12 16:05 Bendra » GPAIS » #1404866

tiga rašė:

stela66 rašė:
Vakar buvau N. Kobzevienės seminare, paklausiau apie importuotą daugkartinę pakuotę, medinį padėklą, kaip apsirašyti žurnale, ji pasakė, kad įvežimo iš vis nereikia rodyt, o reikia žurnale rodyt tik tai kas parduodama Lietuvoje ar užsienyje, išvežant padėklą, gavimo būdas "importuotas", tai kur tiesa?

Jau tik Kobzevienės neklausykit smile , nes ji tikrai pievas kalba. Kadangi aš po jos seminaro skambinau tikrai labai rimtam žmogui į RAAD ir mane patikino , kad reikia rodyti viską. Aš visą tą kelią buvau aprašiusi kažkur tai lapkričio gale . O seminare moteriškutė kartais visiškai nusikalbėdavo... smile , nes kai pradėjo radyti kaip iš GPAIS nusikopijuoti suvestinę ir įsikelti į exsel, aš pasiūlau geriau taip nevargti , bet naudotis labai gera ir dar pakolkas dykai pasiekiama http://imaslengviau.eu/gpais/, tai ji matosi apie tai visiškai negirdėjusi nieko ir man metė repliką, kad čia jums ne iSAF teikimas smile
Tai, kad su lektoriais -atsargiai. Jie paima pinigus nemenkus, kažką tai tipo pataria, o viską išsrėbti tai mums reikės. Oi niekuo negali pasitikėti smile Ir AM ir RAAD jau irgi žino apie kai kuriuos lektorius ir jų "pamokymus"

Labai ačiū, kad parašėte apie Kobzevienę nes patarimai protu nesuvokiami. Specialiai ėjau į seminarą, kad atsakytų į konkrečius klausimus, o išėjo atvirkščiai, dar labiau viską sujaukė.
Gal Jūs Tiga, galėtumėte padėti, konkretus pavyzdys:
„Įmonė importavo 100 t produkcija / prekėmis užkrautų euro padėklų, visus juos išpakavo (nukrovė), tuomet užkrovė naujomis įmonės produkcijos siuntomis ir eksportavo į užsienį. Apskaitoma ir deklaruojama, kad importuotas ir patiektas Lietuvos rinkai pripildytas daugkartinės pakuotės kiekis 100 t, susigrąžintas daugkartinės pakuotės kiekis – 100 t, iš Lietuvos išvežtas pripildytas daugkartinės pakuotės kiekis - 100 t .“ Atrodo aprašyta aiškiai, bet kai reikia parašyt į GPAIS žurnalą, iškyla neaiškumų. Aš parašysiu kaip aš supratau, patvirtinkite arba ištaisykite:
1) Euro padėklas (48) / gavimo būdas, importuotas / veiklos būdas, didmeninė prekyba / 100 t
2) Euro padėklas (08) / gavimo būdas, susigrąžintas / veiklos būdas, didmeninė prekyba / 100 t
3) Euro padėklas (48) / gavimo būdas, susigrąžintas / veiklos būdas, išvežimas iš LR / 100 t.
Iš anksto dėkoju.

2018-12-12 12:42 Bendra » GPAIS » #1404827
Vakar buvau N. Kobzevienės seminare, paklausiau apie importuotą daugkartinę pakuotę, medinį padėklą, kaip apsirašyti žurnale, ji pasakė, kad įvežimo iš vis nereikia rodyt, o reikia žurnale rodyt tik tai kas parduodama Lietuvoje ar užsienyje, išvežant padėklą, gavimo būdas "importuotas", tai kur tiesa?
2018-12-05 15:49 Bendra » GPAIS » #1404404
Sveiki,
Ieškau pagalbos, savo gaminamai produkcijai perkame kartonines dėžutes iš Lenkijos ir Lietuvos, supakavę produkciją išvežame iš LR. Kaip teisingai apsirašyt?
Susikuriu du prekinius vienetus: dėžutė tuščia (05) ir dėžutė pilna (15). Pirmiausia apsirašau importą: dėžutė tuščia/importuota/didmeninė prekyba/importuotas kiekis ir išvežant: dėžutė pilna/pagaminta/išvežimas iš LR/kiek buvo iš viso išvežta. GPAIS'o suvestinėje nėra importuotų dėžučių kiekio, kas blogai? smile
2018-12-05 15:25 Bendra » GPAIS » #1404399

ccm306 rašė:
Laba diena, nesuprantu, nuo vakar dienos negaliu sulaukti suvestinė. Paspaudžiau formuoti suvestine iki šiol nėra. smile ką aš ne taip darau? smile


Nežinau, man taip pat neformuoja.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui