Tax.lt narys Sniegena29

S
Tax.lt narys nuo
2019-10-09
Sniegena29
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2019-10-09 14:27 Bendra » Viešoji įstaiga » #1417660

rasa002 rašė:

MantasMa rašė:
Ant mano galvos irgi yra gyvūnų globos všį, teko ne kartą pildyt šitas formas, tai esu ir pildymo instrukcijas paskaitęs :)

O VšĮ direktorius tai savanoriaut gali, niekur nemačiau, kad būtų uždrausta būt neatlygintinu vadovu. Savanoriauju nuo 2014 metų ir nei karto VMI nė žodžio netarė, aišku, per tuos metus nei karto ir netikrino dar.

6. Visuotinio dalininkų susirinkimo įgaliotas asmuo viešosios įstaigos vardu sudaro darbo sutartį su viešosios įstaigos vadovu ir ją nutraukia. Kai visuotinis dalininkų susirinkimas priima sprendimą atšaukti viešosios įstaigos vadovą, su viešosios įstaigos vadovu sudaryta darbo sutartis nutraukiama.

32 straipsnis. Darbo sutarties sąvoka
1. Darbo sutartis − darbuotojo ir darbdavio susitarimas, pagal kurį darbuotojas įsipareigoja būdamas pavaldus darbdaviui ir jo naudai atlikti darbo funkciją, o darbdavys įsipareigoja už tai mokėti darbo užmokestį.


34 straipsnis. Būtinosios darbo sutarties sąlygos
3. Darbo sutartyje šalys nustato darbo užmokestį per mėnesį (mėnesio algą) ar darbo valandą (valandinį atlygį), kuris negali būti mažesnis už Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintą minimaliąją mėnesinę algą ar minimalųjį valandinį atlygį. Darbo sutarties šalys gali sulygti ir dėl priedų, priemokų, premijų ar kitokio papildomo apmokėjimo pagal įvairias darbo apmokėjimo sistemas.


66 straipsnis. Darbo sutarčių rūšys
1. Darbo sutarčių rūšys yra šios:
1) neterminuota darbo sutartis;
2) terminuota darbo sutartis;
3) laikinojo darbo sutartis;
4) pameistrystės darbo sutartis;
5) projektinio darbo sutartis;
6) darbo vietos dalijimosi darbo sutartis;
7) darbo keliems darbdaviams sutartis;
8) sezoninio darbo sutartis.


Klausimas: ar tikrai galima dirbti neatlygintinai pagal darbo sutartį?


Pritariu Jums 100 proc. šiuo klausimu, kad vadovas turi būti įdarbintas ir jam mokamas atlygis (ne mažesnis VDU). Tačiau turiu klausimą, ar gali būti vadovui mokamas DU iš steigėjo piniginio įnašo? Jeigu VŠĮ įsisteigus ir negauna jokių finansavimų ar pajamų iš ūkinės veiklos?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui