Tax.lt narys DjangoAWD

D
Tax.lt narys nuo
2021-12-19
DjangoAWD
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2021-12-20 15:43 Bendra » Mažoji bendrija » #1433502

Juozapsonas rašė:
Suprasti reikia paprastai. Dirbti gali kiek tik valioja ir širdis geidžia, bet negali turėti darbinių santykių su MB, t.y. negali turėti darbo sutarčių su MB, ir gauti atlyginimo iš MB.


Kitaip sakant, dirbti (programuoti) galiu kaip vadovas, ir MB už tai gali išrašinėti sąskaitas. Svarbu, kad aš sau, kaip vadovui, neišsirašinėčiau sąskaitų už darbą. T.Y kažkokią dalį išsimoku už vadovavimą, bet pagrinde visos lėšos kaupiasi kaip pelnas, kurį gale metų ir pasidalina visi MB nariai, t.y vienintelis jos narys/vadovas - aš?
2021-12-19 15:21 Bendra » Mažoji bendrija » #1433482
Sveiki, norėčiau paaiškinimo.

Kokią rolę atlieka MB vadovas bei kiti nariai jei jie negali turėti su darbu susijusių santykių su MB. Pavyzdžiui, jeigu MB užsiima internetinių svetainių kūrimu/programavimu ir joje tėra vienas narys - vadovas, ar jis gali teisiškai tą darbą (programavimą) atlikti pats? Kam tada tokioje formoje tas vadovas vadovauja? Visur pabrėžiama, kad negali būti jokių darbo santykių, bet jei darbo atlikti negalima, o darbuotojų samdomų nėra tai kaip iš viso tokia mažosios bendrijos forma yra validi?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui