Tax.lt narys Lukelis

L
Tax.lt narys nuo
2022-10-02
Lukelis
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2023-01-08 12:33 Įvairūs » Mazas autoservisas » #1436943
Sveiki, noriu pradėti remontuoti automobilius. Turiu nuosavą garažą ir vieną kolkas keltuvą. Dirbsiu vienas. Esu išsiėmęs individualią veiklą tam reikalui. Labai domina visi atsakymai su šia veikla kas kur ir kaip tai turėsiu porą klausimų.
Esu susidaręs sutartis su dalių tiekėjais intercars ad ir t.t.
Turiu susikūręs sąskaitas faktūras nes nesu PVM moketojas, turiu pinigų priėmimo kvitus ir apskaitos žurnalą IV. Planuoju pildyti ganėtinai sąžiningai.

1) Reikia susikurti auto priėmimo aktą? (Manau kad taip)

2) Pradedu remontuoti auto, superku dalis ir užsidedu antkainį.
Tai žurnalą pildau taip, kad pajamų suma pvz 150€ Darbas 50€ dalys 80€ plius 20€ antkainis

Tai pajamos gaunasi 150€ išlaidos 100€ AR TAS 20€ gaunasi kaip pelnas bendras 70€ nuo kurio atskaitomi bus mokesčiai papildomai? smile

Kitas dalykas ATLIEKOS žinau turi būt rūšiuojamos ir sužymetos ten filtai tepalo oro ir pnš atskirai. Tarkim sudarau sutartį su “žalvariu” ir kokie veiksmai po to. Paskambinu jiems atvaro pasiema tepala ir antifriza. Ką ir į kur reikia pildyt kokius dok ir pnš?
2022-10-03 00:11 Apskaita & Auditas » Automobilių serviso apskaita » #1436189
Sveiki, planuoju dirbti su IVP ir turiu daaaug klausimų :D
Pirmas žingsnis išsiimti IV - susikurti auto priėmimo aktą, užsivesti apskaitos žurnalą (nors yra e-buhalteris bet vistiek) tada turėti sąskaitos faktūros forma ir pinigų priėmimo kvitus. Na čia viskas aišku plius minus.
Antras žingsnis remontas - sudarau sutartis su dalių tiekėjais, gaunu dalis, renku sąskaitas, remontuoju auto. !! Dalys - 200 darbo kaina - 100. Apskaitoj rašau pelną 100 ar viso 300 ir tie 200 gaunasi išlaidos? Ir kas apskritai yra išlaidos be pirštinių ir t.t. ČIA PIRMAS KLAUSIMAS !! Na po remonto atiduodu auto beabejo išrašau kvitą, jei reikia sąskaitą ir viso.
Trečias žingsnis atliekos - sukaupiau tepalo 10l filtrų važiuoklės dalių ir variklio dalių (metalo). Ar tą metalą turiu vežti į atliekų tvarkymo firmą ar galiu į metalo laužą?
Esminis klausimas būtų toks. Ar galių pats nuvežti utilizuoti tepalą ir gavus kažkokius dokumentus turėti kaip įrodymą ar turiu būtinai sudaryti sutartį su ta įmone ir kaip toliau rutulioti tą atliekų tvarkymą?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui