Tax.lt narys Innocode

I
Tax.lt narys nuo
2024-02-13
Innocode
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2024-02-13 12:37 Bendra » Mažoji bendrija » #1440388
Ačiū @Gita1. Tik susitikslinant ar tikrai gerai suprantu, tai jei Sodra nežiūri MMA dirbant 2uose UAB, kaip yra su PSD ir VSD? Kad susimoku nuo išmokėtų sumų - aišku, bet bent PSD draustumas bus galiojantis?
O dėl PVM tikriausiai reiks aiškintis su VMI, turiu dar pora mėnesių tam klausimui išsispręst :)

Mano buhalterė tikslinasi, bet kaip suprantu nebuvo susidūrus su MB, todėl noriu daugiau nuomonių, nes kaip suprantu, čia nėra standartinė ta mano situacija.
2024-02-13 11:40 Bendra » Mažoji bendrija » #1440386
Laba diena visiems,
Noriu pasiteirauti geriau išmanančių. Sodra, VMI šiek tiek purtosi nuo mano klausimų, o aš kuo toliau skaitau, tuo daugiau pasimetu vingrybėse…
Trumpas situacijos aprašymas:
Esu UAB akcininkas (pagrindinis) ir direktorius, taip pat esu kitos UAB direktorius. Iš abiejų UAB noriu mokėtis mažą atlyginimą, tarkim 100eur į rankas.
Taip pat, turiu MB, vienintelis narys ir vadovas, sudaręs civilinio atstovavimo sutartį (keista tvarka, bet pats su savim).
1. Kaip tinkamai apskaičiuoti, deklaruoti UAB mokamus atlyginimus? Ar čia galioja nuostata dėl mokesčių sumos skaičiuojamos nuo MMA?
2. Kažkur mačiau, kad jei dirbu 2 UAB, tuomet mokesčiai mokami nuo faktiškai išmokėtų sumų, t.y. nėra prievolės mokėti kaip nuo MMA?
3. Sudarius sutartį su MB ar reikia tą sutartį kur nors registruoti? RC sako, kad ne, gal VMI. VMI sako, kad jie negali atsakyt…
4. MB ir abu UAB ne PVM mokėtojai. UAB ir MB veiklos skirtingos. Ar galioja PVM registravimo išimtis? tarkim ar galiu palikti UAB ne PVM mokėtoju, o MB įregistruoti PVM mokėtoju?
Būtų labai smagu, jei kas nors padėtų šiek tiek susigaudyt…
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui