Tax.lt narys DESTROYED

DESTROYED
Tax.lt narys nuo
2004-11-28
Tikras vardas
Name Surname
Miestas / vietovė
Vilnius
DESTROYED
forume parašė 10 žinučių

Naujausios žinutės:

2018-02-11 10:37 PVM » Parduodant e-paslaugas į ES reik mokėti PVM net nebūnant PVM mokėtoju Lietuvoje (MOSS) » #1383879
Mano klausimas paprastas. Mes teikiam e-paslaugas į UK, Vokietiją, Italiją ir kitas ES šalis. Nuo kada mes turim a) registruotis ir b) mokėti PVM kiekvienoje šalyje, jūsų nuomone, Jei nusprendžiam nesinaudoti kolkas MOSS, nesam Lietuvoje PVM mokėtojais ir neplanuojam būti. Ir kas bus, kai nuspręsime pradėti naudotis MOSS, ar turėsime sumokėti atgaline data už buvusius pardavimus?


Būčiau dėkingas, kad atsakymą pagrįstumėte.

Kolkas laikausi nuomonės, kad PVM turime mokėti nuo pirmojo pardavimo į UK ir Vokietiją ir kitas, nes taip nurodo Europos komisijos komentaras ir KPMG komentarai.


rašė:
Visiems LT verslininkams lietuviškas PVMĮ yra labai "prie ko", tik reikia : 1) mokėti jį skaityti; 2) sudėtingesniais, ne visai standartiniais atvejais skaityti tikrai gerai paruoštą naujausią jo komentarą.
98 procentai šio įstatymo vienodi visose ES šalyse, ir Lietuvoje jis buvo kuriamas ne kokio Syso, o kompetentingų specialistų, kiekvieną nuostatą derinant su ES direktyvomis.
Jums, kiek suprantu, atradimu tapusi "naujiena" apie elektroninių paslaugų teikimą ES neapmokestinamiesiems asmenims seniausiai aprašyta PVMĮ 13 straipsnyje.
Juk faktiškai kalbame apie nuotolinę prekybą. Jei kokia LT įmonė sugalvos kitoje ES valstybėje, neįkūrusi ten nė jokio verslo subjekto, platinti tos šalies eiliniams pirkėjams savo prekes (kokius sūrius) ar teikti paslaugas (kad ir autoremonto), jokia save gerbianti šalis to nepakęs. Labai greitai būsite paprašytas registruotis toje šalyje PVM mokėtoju ir nors PVM už savo veiklą mokėti. Kaip rašiau, atskirose valstybėse yra tam nustatytos ribos, nuo kada privaloma registruotis, kitose reikia registruotis nuo pirmo euro, ko gero, kiek sunkiau nustatoma tokios prekybos atvejai, kai paslaugos parduodamos elektroniniu būdu.
Aš tikrai nesuprantu, kodėl jūs šitą klausimą iškėlėte. Ar norite ko nors tax kolegų paklausti, ar manotės kažkokią naujieną paskelbęs, ar dar kokie motyvai - nesuprantu. Kolegoms, užsiimantiems panašia veikla, seniai viskas aišku.
Ir savo lietuvišką PVM įstatymą mes gerbiame, ir viską jame (bent jau nuorodas į kitus įstatymus ar direktyvas) randame.
O kai ES priims jūsų laukiamą nuostatą apie 10 000€ ribą, ji tuoj pat atsiras mūsų PVMĮ įstatyme.

2018-02-11 10:02 PVM » Parduodant e-paslaugas į ES reik mokėti PVM net nebūnant PVM mokėtoju Lietuvoje (MOSS) » #1383877
Dar vieną svarbų momentą radau čia kas lyg ir patvirtina, kad mokamas VAT turi būti nuo pirmos dienos.

https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/taxation/files/information_microbusinesses_euvat_2015_en.pdf
2018-02-11 09:30 PVM » Parduodant e-paslaugas į ES reik mokėti PVM net nebūnant PVM mokėtoju Lietuvoje (MOSS) » #1383876
Panašu, kad šios ribos netaikomos e-paslaugoms, nes būtent dėl jų atsirado MOSS. Yra aiškiai parašyta, kad galite pasirinkti ARBA per MOSS, ARBA savarankiškai registruotis kiekvienoje šalyje, bet jei vyksote e-paslaugas, tai ir mokate PVM net jei nesate PVM mokėtojas nuo pirmo pardavimo.


rašė:
Skaitykite LR PVMĮ 12-o straipsnio komentarą, ten rasite atskirų valstybių ribas, nuo kurių privaloma registruotis jose PVM mokėtoju.
Jei vystysite savo veiklą ir greitai viršysite visas ribas, patartina registruotis PVM mokėtoju LT ir jsiregistruoti MOSS sistemoje - taip bus paprasčiau, manau, turint galvoje jūsų veiklos pobūdį.

2018-02-11 09:24 PVM » Parduodant e-paslaugas į ES reik mokėti PVM net nebūnant PVM mokėtoju Lietuvoje (MOSS) » #1383875
Panašu, kad privaloma nuo pat pirmo Euro. Čia LT PVM įstatymas ne prie ko. Čia EU reguliavimas. Jei parduodi į užsienį, tai privalai mokėti PVM. Tik dabar planuoja EU padaryti, kad ne nuo pirmo pardavimo, o nuo tik pasiekus 10 tūkstančių EUR pardavimo ribą. Čia sudėjau visą info gavelis.lt/pvm-taisykles-startupams/

Be to radau KPMG išaiškinimą (pridedu) assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/xx/pdf/2017/1...
2018-02-09 14:58 PVM » Parduodant e-paslaugas į ES reik mokėti PVM net nebūnant PVM mokėtoju Lietuvoje (MOSS) » #1383816
Ar žinote, kad pagal ES reikalavimus, jei parduodi e-paslaugas internetu, tai net nebūdamas PVM mokėtoju Lietuvoje tu turi priskaičiuoti tos šalies PVM iš kurios yra pirkėjas, jį apskaičiuoti ir sumokėti tai ES šaliai iš kurios pirkėjas. Tą dali padaryti dviem būdais. Arba savarankiškai registruotis kiekvienoje šalyje PVM mokėtoju arba pasinaudoti MOSS sistema.

Kadangi tai neliečia LT VMI, tai jie labai nesigilina, bet niekas nepapdraustas, kad vieną dieną UK ar Vokietijos VMI nepasibels į duris ir nepaprašys PVM dalies nuo jų gyventojų išleistų pinigų.

Geroji žinias, kad tie kurie pardavinėja per Google Play ar Apple appstore, tai jų neliečia, nes čia jie patys pasirūpina, bet tie kurie tą daro per savo interneto svetainę PaySera, Paypal ar kitos sistemos pagalba, tai turi tą daryti patys.

Viskas kaip ir aišku, išlieka vienintelis klausimas. Gal kas nors esate susidūrę ar yra kur nors EU ar LT išaiškinimas, kad jei nusprendi nesinaudoti MOSS sistema, nes jei ją naudojiesi, tai nuo pirmos dienos turi mokėti, bet jei sakykim savaranškišką registravimąsi pasirenki, tai ar taikoma ta riba kiekvienoje šalyje nuo kada tampi PVM mokėtoju (angl. VAT thresholds) ar vistik taip pat reik nuo pirmos dienos registruotis kiekvienoje šalyje, net jei darai pardavimus sakykim už 5000EUR? Taigi, klausimas - ar nebūdamas Lietuvoje PVM mokėtoju, bet parduodamas sakykim į UK ir vokietiją iš savo svetainės e-programėles galiu ten nesiregistruoti PVM mokėtoju kol nepasieksiu tose šalyse reikiamos metinės apyvartos?

Radau, kad nuo 2019 metų regis ta suma iki kurios gali dar nesiregistruoti bus 10 tūkstančių EUR, bet jis bus tik nuo 2019 metų.

Kokia kieno patirtis?

Šaltinis bendrai: https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/telecommunications-broadcasting-electronic-services_en#new_rules
Šaltinis apie 10K ribą: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-3746_en.htm
2007-01-16 23:32 Įvairūs » Ieškom buhalterio » #359588
[Tekstas nebeaktualus]
2006-05-18 15:43 Bendra » UAB akcininkas-direktorius be atlyginimo » #277324

naujokyte rašė:

nerijus rašė: Kodėl pusė? Įsiformini 1 val per dieną su 75 Lt mėn. atlyginimu ir to pakanka.


Ar negalite sau leisti tokios Nerijaus siulomos prabangos?


Tikrai taip ir padarysiu ;) Bet vis vien veikiausiai nusiusiu is valstybines institucijas uzklausima. Idomu kuo remiantis taip negalima daryti.
2006-05-18 15:28 Bendra » UAB akcininkas-direktorius be atlyginimo » #277302

nerijus rašė: Nebus direktoriaus- nebus kas pasirašinėja popierius, nebus oficialaus įmonės atstovo su valdžios instancijomis, bei klientais.


Kodėl? Akcininkas taip pat gali pasirašinėti dokumentus, o formalus direktoriaus įforminimas, tai tik akcininkų įgaliojimas pasirašinėti dokumentus. Banke arba kt. institucijose juk ne darbo sutartį turi pateikti, o išrinkimo protokolą.


Be to VšĮ netrukdo direktoriams ar patiems dalininkams dirbti visuomeniniais pagrindais, verstis ūkine veikla ir gauti pelną.

Aš tik iniciuoju diskusija ir idomu ar yra kokių nors kabliukų kuriais galėčiau pagrįsti savo idėja.
2006-05-18 14:48 Bendra » UAB akcininkas-direktorius be atlyginimo » #277263

ViskasViename rašė: O kodėl Jūs tą UAB steigėte, jei niekas 'nevyksta'?


Steigėm todėl, kad norint pradėti informacinės sitemos kūrimą, reik juk kažkaip įforminti santykius su kita organizacija. Be to tą projektą finansuoja ir rėmėjai.

Žinau, kad VšĮ visuomeniniais pagrindais gali dirbti direktorius net negaudamas jokios naudos, o šiuo atveju aš juk net kaip akcininkas gaunu naudą.

Čia net ne šiam atvejui, o sakyčiau jau net filosofinis klausimas. Gaunasi, kad aš gaunu atlyginimą kaip direktorius ir valstybė atskaičiuoja mokesčius, o paskui dar kaip savininkas. Bet kokiu atveju aš juk įmonės valdyme dalyvauju.
2006-05-18 14:06 Bendra » UAB akcininkas-direktorius be atlyginimo » #277230
Sveiki,

neperseniausiai esame įsteigę su bičiuliu UAB, tačiau kol užsakytos sistemos ir jos kuriamos, tai realiai nėra jokiu darbų. Tai truks apie metus, o atlyginimą kaip ir reiktų išsimokėti, tačiau ar būtina?

Pats esu ir UAB akcininkas ir išmokant dividendus bus atskaičiuojami mokesčiai, todėl klausimas ar galiu valdyti įmonę (ir būti arba nebūti direktoriumi), tačiau negaudamas mėnesinio atlyginimo.

Juk vis vien išsimokant dividendus savo dalį už darbą atsiimsiu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui