Forumo taisyklės

tomukas tomukas 4504
50 2002-08-23 08:43 tomukas
Visi nauji nariai prieš pradėdami diskutuoti Tax.lt forume, būtinai
perskaitykite šias taisykles. Diskusijų dalyviai, pažeidę taisykles, bus įspėjami, o surinkus tam tikrą skaičių įspėjimų bus šalinami iš forumo.


Pagrindinės Tax.lt forumo taisyklės yra paprastos: būkite mandagūs, kultūringi, neįžeidinėkite vienas kito, nepažeidinėkite įstatymų, nereklamuokite savo parduodamų produktų. Mes specialiai neredaguojame ar netriname parašytų žinučių, tačiau pasiliekame teisę tai daryti be atskiro perspėjimo. Žinutės, neatitinkančios forumo tematikos ar prieštaraujančios šioms taisyklėms bus trinamos iš karto.
Kilus klausimams, prašome kreiptis į šio tinklapio administratorių admin {at} tax.lt.

Neregistruoti vartotojai gali tik skaityti forumo žinutes, todėl jei norite diskutuoti forumuose - užsiregistruokite.


1. Prieš rašydami žinutę pasinaudokite forumo paieška
Prieš pradėdami diskusiją, pasinaudokite forumo paieška. Galbūt visai neseniai Jums rūpimu klausimu jau buvo diskutuota ir pateikti atsakymai į Jūsų klausimus.

2. Tinkamas temos pavadinimas
Pradėdami naują diskusiją, visų pirmą sugalvokite jai tinkamą pavadinimą. Taip kitiems lankytojams bus daug lengviau susirasti reikiamą informaciją, o Jūs greičiau gausite atsakymus į rūpimus klausimus. Visiškai netinkami temų pavadinimai yra Padėkite, Help, Ar žinot kas nors ?
ir pan. Temas formuluokite trumpai ir aiškiai, pvz.: Kaip pildyti metinę pelno mokesčio formą FR0475 ?, Reikia balanso anglų kalba , Ar vaistinėlė ofise - leidžiami atskaitymai ?.

Temos autorius, pavadinęs naują diskusiją nesilaikant šio taisyklių punkto reikalavimo yra baudžiamas įspėjimu, o jo pradėta diskusija yra uždaroma/trinama/pervadinama (priklausomai nuo administratoriaus nuotaikos bei temos reikšmingumo).

3. Temas pradėkite tinkamame forume
Naują temą pradėkite tinkamoje kategorijoje. Nerašykite klausimo apie PVM Blevyzgų forume, o klausimo Kiek alaus bokalų galite išgerti per vakarą - Pelno mokesčio kategorijoje.
Pažeidusiems šį reikalavimą yra skiriamas įspėjimas, o tema perkeliama į tinkamą kategoriją.

4. Rišlus tekstas - kelias į supratimą
Rašydami žinutes atminkite, kad sakinys prasideda didžiaja raide, o baigiamas tašku. Kartais sakinio viduryje reikia padėti vieną kitą kablelį.
Nerašykite temos pavadinimo ar žinutės vien didžiosiomis raidėmis jei tai nėra būtina. Žinoma, tokius sutrumpinimus kaip PVM, VMI, UAB ir pan. rašykite didžiosiomis raidėmis, taip bus lengviau suprantamas tekstas.
Nesugebantiems rišliai dėstyti minčių gali būti skiriamas įspėjimas arba priverstinis mokslas pradinėje mokykloje, nes buhalteris tvarkantis kompanijos finansus, tačiau nemokantis rašyti, kelia pavojų sau ir aplinkiniams.

5. Diskusijos vyksta lietuvių kalba
Rašykite lietuviškomis raidėmis. Kitu atveju žinutė gali būti pašalinta iš forumo.

6. Klausimą ar pasiūlymą formuluokite aiškiai
Visada stenkitės aiškiai aprašyti situaciją ir sudėlioti mintis. Neskubėkite, nes nieks Jums negalės padėti, jei nesupras apie ką klausiama. Stenkitės, prieš siųsdami žinutę į forumą, perskaityti tai ką parašėte - ištaisykite klaidas, paredaguokite stilių (jei būtina).
Už nesuprantamas žinutes - įspėjimas bei žinutės trynimas.

7. Reklama forume griežtai draudžiama
Reklama Tax.lt forume yra griežtai draudžiama, nes kiekvienas vartotojas turi teisę gauti objektyvią informaciją.
Forumas skirtas diskusijoms. Visas spamas trinamas iš karto, o spameris blokuojamas.

8. Tax.lt neskirtas blevyzgoms
Blevyzgų forumas yra skirtas pastovių tax.lt narių nebuhalterinėms diskusijoms bei einamųjų reikalų aptarimams. Naujiems nariams, pradėti temas blevyzgų forume yra draudžiama ir už tai gali būti skirtas įspėjimas. Taip pat diskutuojantiems vien tik blevyzgų forume bei nuolatos "keliantiems" senas blevyzgų temas aukštyn gali būti uždrausta lankytis šiame forume.
Tax.lt administratorius, siekdamas išlaikyti diskusijų grynumą, pasileika sau teisę uždarinėti ar trinti nereikšmingas blevyzgų temas.

9. Įspėjimai
Bet kuris narys, teisėtai bei teisingai gavęs įspėjimą už šių taisyklių nesilaikymą, neturi teisės kreiptis į tax.lt administratorių su prašymu tą įspėjimą panaikinti. Tokie prašymai tenkinami nebus, o prašantiems bus duodamas papildomas įspėjimas už administratoriaus trukdymą.
Įspėjimų naikinimas yra grynai administratoriaus prerogatyva ir tai atliekama (arba ne) valstybinių švenčių dienomis visiems prasižengusiems vienodomis sąlygomis.

10. Tax.lt - mokesčiai ir buhalterinė apskaita
Tax.lt yra tinklapis apie buhalterinę apskaitą bei mokesčius ir jei Jūs domitės arkliais ar automobiliais, bendraminčių ieškokite atitinkamuose tinklapiuose, o ne tax.lt

11. Studentams
Įkyrūs kursinių, referatų, mokslinių darbų prašymai ar pan. nėra toleruojami šiame forume. Jei peržengiamos ribos - skiriamas įspėjimas arba imamasi kitų represinių priemonių.

12. Šalinimas iš tax.lt
Už griubius šių taisyklių pažeidimus, nariai yra šalinami iš tax.lt,

Atminkite, kad diskusijos yra viešai prieinamos, todėl neskelbkite čia savo asmeninių ar verslo paslapčių.

Tax.lt kolektyvas garantuoja, kad vartotojų privati informacija jokiomis sąlygomis nebus perduota trečiosioms šalims. Visi bandymai gauti tokią informaciją bus viešai paskelbiami ir informuojami vartotojai, kas ir kokiu tikslu bandė gauti šią informaciją.

Jei turite pasiūlymų šio forumo administratoriui arba iškilo techninės problemos, rašykite admin {at} tax.lt arba įmeskite žinutę į Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos.
Šio tinklapio administratorius negali ramiai miegoti, jei vakare bent valandėlę nepasėdi prie kompiuterio, todėl Jūsų pranešimai visada bus išnagrinėti, jei jie bus nusiųsti tinkamu adresu.

Būkite draugiški ir geranoriški !


P.S. nerašykite atsakymų į šią žinutę - ši tema uždaryta.
Šias taisykles galite aptarti kitose diskusijose.
Šios taisyklės, iškilus būtinumui, bus nuolat papildomos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui