Tax.lt narys andu

A
Tax.lt narys nuo
2006-02-14
andu
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-02-15 08:45 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #250399

vailma rašė: Na gerai jau nepykstam.'smile' Svarbiausia pasižiūrėk, kad tabelyje būtų pažymėta raidė L, kad tu sirgai, o dėl kitko nesuk sau galvos, buhalterė suklydo ji savo klaidą ir ištaisys.


O kur ta tabeli paziureti?
2006-02-15 08:31 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #250391

vailma rašė:
Tai baik tuos 3 mėnesių profesinius kursus ir nereikės "ribotų profesinių gabumų" žmonių klausinėti ką daryti. Nemanau, kad pats esi neklystantis.


O cia vien buhalteriu forumas?
As taip pat nesu neklistantis, bet skirtingai nuo sutiktu buhalteriu, savo klaidu nebijau taisyti. O jei iskilo nenumatyta situacija, tai ir vakarais pasedziu bestudijuodamas literatura ir forumus panarsau, bet kazkaip issprendziu. Tikrai nesakau kad visi tokie, bet... saukstas deguto pagadina ir visa medaus statine. Dar karta atsiprasau jei kazka izeidziau.
2006-02-15 07:57 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #250372
Zinoma, kad pranesiau, berods 3 dienos po susirgimo, nes buvo ispuoles savaitgalis. Esu labai gerai kontroliuojamas ir labai pavyzdingas darbuotojas.
Nedarbingumas buvo ilgalaikis, buvo pildomi keli nedarbingumo pazymejimai. Pristacius i darboviete pirmaji, pasakiau kad nedarbingumas tesiasi, kas matosi ir is pacio pazymejimo. Su pirmuoju viskas vyko gerai. Taciau buhaltere ar neuzsirase ar kas buvo, bet pasielge taip, tarsi nedarbingumas po pirmojo pazymejimo baigesi... O as juk dar ir trecia pazymejima pristaciau... Toliau istorija zinote.. Kaltas tikrai nesijauciu.

Kas liecia buhalterius, nenoriu nieko izeisti, bet kiek teko susidurti - tai gana ribotu profesiniu gabumu zmones. Dazniausiai moka kuria nors viena sriti (pvz standartini algu mokejima) ir visiskai nieko nezino jei kas nors "ivyksta kitaip". Dazniausiai dirbama pagal principa "per klaidas i zvaigzdes", o visos klaidos nurasomos ant darbuotoju. Apie kazkoki istatymu skaityma ir interpretavima net kalbos nera. Idomu kokius mokslus jiems reikia baigti, nes susidaro ispudis kad buhalteriais galima dirbti po 3 men profesiniu kursu...
2006-02-14 14:54 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #250263
Atsiprasau jei neaiskiai issireiskiau. Ji elgesi taip, tarsi to nedarbingumo is viso nebutu. O kad vis del to buvo nedarbingumas, ji sumaste tik siais metais. Klausiau ar ka nors pranesite mokeciams arba sodrai - sake kad ne, nes pas ja "viskas gerai sueina". Permoketa atlyginima jau nusirase ir i ji tikrai nepretenduoju.

Su VMI susitvarkysiu per deklaracijas, bet man esminis klausimas yra ka daryti su sodra ir is viso ar as pats turiu ka nors daryti. Labai idomu kaip elgsis sodra.. pakabins beda ant manes kaip kad VMI, ar darboviete tures aiskintis? Galiu as cia galvos ir nesukti, bet po pernai metu "peripetiju" su VMI, norisi issiaiskinti.




Amrita rašė: Tu nesakei, kad suklysta. Tu sakei, kad buhalterė sublūdijo ir nedarbingumo laikotarpiu mokėjo tau alga smile Tai ar jinai suklydo ir tau nepriklausančius pinigus pervedė į tavo sąskaitą, ar jinai ir priskaitė ir pinigus išmokėjo ir deklaracijose parodė smile Tikrai šaunuolis Andu. Bet ką aš čia vėjus paistau, atsiprašau. smile
2006-02-14 14:06 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #250235
Kazkokius vejus paistai.. kokios dar dirbtos valandos, kokis ziniarastis?
Taigi sakau kad buvo SUKLYSTA, valandu nera nes as sirgau. Kiek darbovieciu turejau, niekada jokiuose ziniarasciuose nepasirasinejau, bet pinigai visada ateidavo i krotele.
Isskaita buvo padaryta be mano zinios. Butu absurdas jei butu kitaip. Mazdaug pervedei nepriklausancius pinigus ir dabar niekas ju atsiimti negali? O jei as nesutiksiu, tai niekas ir negales paimti?

Mano pasalpos teisetos, ir su tuo nera jokiu abejoniu.


Amrita rašė: O tai kaip atlyginimų žiniaraštis? Ten parašas buvo, kad alga išmokėta? Man atrodo, kad be raštiško darbuotojo sutikimo negali būti daromos jokios išskaitos. O kaip buvo paskaičiuota alga, jei tabelyje nebuvo dirbtų valandų? Žmogus, gaudamas iš Sodros pašalpą pasirašo, kad jis yra atsakingas už gaunamų pašalpų teisėtumą. smile
2006-02-14 12:24 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #250169
Nera jokiu parasu.. pakankamai atsargus buvau smile
Jokiu premiju jie nedare. Visa permoka buvo isminusuota sausio menesi. Sausi negavau jokios algos ir aisku jokie mokesciai nemoketi ir sodrai nemoketa. Gal sodra pati pamatys kad viskas sukompensuota sausio menesi?
Aplamai... cia darbuotojo ar darbovietes problema aiskintis?




Amrita rašė: Manau, kad vistik tuo ligos laikotarpiu ir dirbot, nes kitaip gauti atlyginimą ir to nepastebėti labai sunku smile . Tai jei yra kur nors parašai ar dar kokie požymiai, kad buvo dirbta, nieko nepadarysi, teks grąžinti pinigus. O jei ne, tai galima pabandyti išmokėtą algą perkelti į kitą mėnesį ir parodyti kaip premiją ar pan. Bet, aišku, buvo teiktos deklaracijos, todėl reiks visas jas koreguoti ir mokesčiams ir Sodrai. Daug terlionės smile O tabelyje tikrai turėtų būti L raidės.
2006-02-14 10:20 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #250093
Ka siulot daryti?
2006-02-14 07:57 Gyventojų pajamų mokestis » Ir alga ir sodra vienu metu! » #249999
Buhaltere subludijo ir nedarbingumo laikotarpiu mokejo alga. Kartu pinigus gavau ir is sodros, kaip ir priklauso. Problema tame, kad algos mokejimai vyko praeitais metais, o permokos nuskaiciuotos jau siais metais.
Dabar kiek suprantu turesiu deklaruoti pajamas ir susimoketi nesumoketus mokescius, nes ir sodra ir darboviete prisitaike ...

Ar cia nieko blogo? Ar negali sodra pareikalauti grazinti ismokas, nes vienu metu gavau ir alga? Kaip spresti sita problema, buhaltere sako kad cia viskas gerai, o sumoketa atsiimsiu su siu metu deklaracija.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui