Tax.lt narys klaraa

K
Tax.lt narys nuo
2006-02-28
klaraa
forume parašė 591 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-09-22 11:56 Bendra » Darbo biržos skiriamos subsidijos » #854288

Elste rašė: šiaip dar darbo biržai raštu pranešate, kad šita įmonė nemoka atlyginimų. Tada jie ten patikrina tą įmonę, kodėl neperveda jums to, ką gavo iš biržos. Atšaukia jūsų subsidijavimą, ir tada vėl stovite biržoje ir gaunate bedarbio pašalpą.
Reikia tik netylėti ir nelaukti nežinai ko smile

O jei direktorius nesirašys po tuo prašymu ? Nes jie mėtosi pažadais, bet aš jau nesiruošiu laukti puse metų, kol algą sumokės juolab, kai tik puse jos teturi iš savo kišenės mokėti. Man vakar darbo biržoje taip labai naglai metė tik negalvokit, kad grįšit atgal... aišku turėjo omenyje atgal į DB. Čia kaip suprantu jų tokia taktika kuo greičiau atsikratyti tų, kurie gauna pašalpas.
Ačiū labai už patarimus smile
2010-09-22 11:39 Bendra » Darbo biržos skiriamos subsidijos » #854269
Papauoliau į labai "gerą" situacija...
Įsidarbinau per DB, pakliuvau į subsidijuojamų žmonių sąrašą iki 29 metų. Dirbu nuo rugpjūčio 2d. atlyginimo niekas dar nemokėjo ir net nesiruošia mokėti.... nors iš DB jau gavo pinigus už pirma mėnesį. Įmonė ruošiasi skelbti banrotą, savo noru išeiti negaliu, nes tada negalėsiu stoti į DB taip pat negaliu išeiti šalių susitarimu... patarkit kaip man dabar išsisukti iš šios situacijos smile stovėjau darbo biržoje tik viena mėn. priklausė bedarbio pašalpa, tai ir "įkišo" belekur, nei tikrino ar ta įmonė moki ar ne... Kaip reikia išeiti dėl to, kad nemoka algos ? Kokį prašymą rašyti? Ir paal kokį straipsnį, kad tik neprisidaryčiau sau dar didesnės "naudos" smile
2008-12-15 09:21 Bendra » baudos isskaiciavimas is darbuotojo DU » #590399
Pirma karta susiduriu su tokia situacija. Iš darbuotojo atlyginimo išskaičiuoju baudą ir dabar gavau iš antstolės kita raštą, kad išskaičiuoti įsiskolinimą bankui. Darbuotojo atlyginimas 800 Lt. 20 proc. išskaičiuoju baudą, tai ką dabar daryti ? Išskaičiuoti 10 proc. baudos ir 10 proc. dengti įsiskolinimą bankui ? smile Hmmmm, pirma kart tokia situacija.
2008-12-15 08:03 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #590365

aflex rašė: Sveiki.
Noreciau suzinoti nuomone tu, kurie augina jorksyrio terjerus.
As irgi noriu pirkti, bet man visi sako, kad tas suniukas negali buti namuose vienas. As dirbu kiekviena diena, namuose bunu tik vakarais ir savaitgaliais. Parasykite prasau kaip pas jus jie gyvena, gal kazkas nuolat namuose buna su jais. Aciu smile


Tik turėk omenyje, kad reikės nemažai laiko ir pastangų skirti kol jis mažiukas smile
Sisiukai, kakiukai, maitinimas 4x dienoj, auklėjimas, dresūra.
Dabar pati turiu maža žioga namie, tai vėl viskas iš pradžių smile

Mūsų mažasis vyras smile www.sniegosunys.lt/musu-sunys/helijas/
2008-05-21 15:10 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #524249
deimile13, negalima leisti, kad šuo imtu viršų, kaip minėjau, vadas turi būti žmogus. Aš, tai auklėju taip, kad ir žaisliukus paimti galėčiau ir maista iš bliudelio ir kad neprieštarautu man ir juolabiau dantų nešieptų, nes visgi palieku jas su 8 metu dukra, tai, kad nerodytu jokios agresijos.
2008-05-21 13:14 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #524188
aš turiu ne šiuos veislės atstovus, bet apie aplamai šunis gyvenančius kartus galiu papasakoti smile
Aš irgi turėjau tas pačia baime, kad didesnis neskriaustu mažesnio, galų gale ką pasirinkti auginti porele, ar vienos lyties atstovus.Auginu dvi kalytes, bet labai dažnai pas mus savaitėlė pasisvečiuoja ir patinėlis smile Tarp mano kalyčių metų skirtumas, tai jos sutaria labai gražiai smile be pykčių, be pavydo, tiesiog man tai primena dukters ir mamos bendravima. Labai daug priklauso nuo šeimininko, kaip jūs išauklėsit, taip ir bus.Pas mane galioja namie dvi taisyklės gaujos vadas yra žmogus ir antra gyvenkime draugiškai smile Tai pokolkas man tai pavyksta sureguliuoti, katinas sveikas, šunys sveiki. Svarbiausia parsivežus mažiuka šuniuka, stebėti jų elgesį, neleisti didesniam skriausti mažiuko.Dėmesio nestokoti abiem šunim, kad nepamanytu, kad kuris nors yra nuskriaustasis. Ir tikrai laikui bėganti tarp įsivyraus draugystė, graži ir nuoširdi smile
aš tai jau trečio laukiu smile šį kart bus patinėlis.
2008-05-21 11:30 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #524085
tik įdomu ar tas šuniukas miegojo tam lopšelį smile Tiesiog žmonės iš labai didelės meilės taip elgiasi ir tikriausiai tavo draugė vaikų neturėjo smile
2008-05-21 11:20 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #524074
smile gero skaitymo smile
ŠUNIUKO LAIŠKAS

Larra, 2005 metų gegužės 11 d., Copyright 2000, by J. Ellis

„Aš esu Tavo šuniukas…”
Aš esu Tavo šuniukas ir mylėsiu Tave amžinai, tačiau labai prašau, žinok keletą dalykų apie mane…
Aš esu šuniukas, o tai reiškia, kad mano protas ir sugebėjimas mokytis yra toks pat kaip 8 mėnesių kūdikio.
Aš esu šuniukas - aš griaušiu viską, ką tik galėsiu apžioti. Šitaip vyksta mano pasaulio pažinimas. Net ir žmonių vaikai viską kiša į burnytę. Todėl būtent Tu turi man parodyti, ką man galima griaužti ir ko ne.
Aš esu šuniukas ir aš negaliu sulaikyti pūslės ilgiau nei 1-2 valandas. Aš nejaučiu, kad noriu „kaku”, kol nepradedu daryti… Negaliu jokiais garsais išreikšti ar pasakyti, kad man reikia į tualetą. Ir aš negaliu kontroliuoti savęs iki 6-9 mėnesių. Nebausk manęs, jei manęs neišvedei tris valandas ir aš nusišlapinau. Tai Tavo kaltė. Būtų protinga prisiminti, kad, kol esu šuniukas, man reikia į tualetą po: pavalgymo, pamiegojimo, pažaidimo, atsigėrimo ir papildomai kas 2-3 valandas. Jei nori, kad išmiegočiau visą naktį, neduok man vandens po 7-8 val. vakaro. Dėžutė man padės lengviau išmokti prašytis, ir išvengti to, kad ant manęs pyktum. Aš esu šuniukas, todėl „nelaimių” tikrai BUS, labai prašau - būk kantrus! Su laiku aš išmoksiu.
Aš esu šuniukas. Man patinka žaisti. Aš lakstysiu ratais ir vaikysiuos įsivaizduojamus monstrus. Taip pat vysiuos tavo pėdas ir pirštų galus, ir „pulsiu” juos, vaikysiuos pūkelius, kitus gyvūnus ir mažus vaikus. Tai žaidimas; taip aš linksminuosi. Nepyk ant manęs ir nesitikėk, kad būsiu rimtas, ramus ir visą dieną miegosiu. Jei mano energijos Tau per daug, galbūt Tau reikėtų pagalvoti apie senesnio šuns išgelbėjimą, pvz. iš prieglaudos?…
Man žaidimas yra būtinas! Pasinaudok savo išmintimi ir vadovauk mano žaidimui, naudodamas tinkamus žaislus. Pavyzdžiui, išmokyk vytis riedantį kamuoliuką, švelniai ką nors vilkti, ar duok kokį žaislą, kurį galėčiau griaužti - juk jų visa gausybė. Jei krimsteliu Tau per stipriai, pranešk man „šunų kalba” garsiai surikdamas. Aš suprasiu, nes taip šunys bendrauja tarpusavyje. Jei pasidarau per šiurkštus, paprasčiausiai kurį laiką mane ignoruok, ar padėk mane į mano vietą su tinkamu griaužimui skirtu žaisliuku.
Aš esu šuniukas - tikriausiai nesuduotum, netrenktum, nespirtum, nemuštum ir nerėktum ant 6 mėnesių kūdikio, taigi prašau, nedaryk to ir man. Aš juk labai trapus ir labai lengvai pažeidžiamas (tiek fiziškai, tiek morališkai). Jei dabar elgsies su manim šiurkščiai, aš užaugsiu mokydamasis bijoti būti mušamas, spardomas, ar trankomas. Vietoj to, auklėdamas mane, prašau naudokis skatinimu ir išmintimi. Pavyzdžiui, jei griaužiu kažką, ko NEGALIU, pasakyk „FU”; „NE” ir paduok man ką nors, ką GALIU griaužti. O dar geriau - paslėpk VISKĄ, ko nori, kad neliesčiau. Aš nematau skirtumo tarp senos ar naujos kojinės, senų sportbačių ar naujų „Nike” už 200$.
Aš esu šuniukas - padarėlis, turintis labai panašius jausmus į Tavo, tačiau tuo pačiu labai skirtingus. Nors aš ir nesu žmogus šuniuko kailyje, bet nesu ir bejausmis robotas, galintis vykdyti visus Tavo norus. Aš tikrai NORIU Tau įtikti, ir būti dalis Tavo šeimos ir gyvenimo. Tu turi mane dėl to (tikiuosi), kad esi mylintis draugas ir kompanionas, taigi neišmesk manęs į kiemą, kai aš būsiu didelis. Nebausk manęs grubiai, geriau apgaubk mane švelnumu, ir išmokyk mane būti tokiu šeimos nariu, kokiu nori, kad būčiau.
Aš esu šuniukas - aš neidealus, ir žinau, kad tu taip pat nesi idealus. Vis tiek myliu Tave. Taigi prašau, išmok viską, ką gali apie auklėjimą, šuniukų elgesį ir rūpinimąsi jais, iš veterinaro, knygų ir kompiuterio. Sužinok viską apie mano konkrečią veislę ir jos „charakteristiką”. Tai padės tau suprasti, kodėl aš darau tai, ką darau. Prašau, mokyk mane su meile ir kantrybe. Padėk man socializuotis ir išmokyk paklusnumo. Pamatysi - mums kartu bus labai gera.
Aš esu šuniukas, ir labiau nei kas kitas noriu Tave mylėti, būti su Tavim, įtikti Tau. Ar nepalauktum šiek tiek, kad pamatytum, kaip aš tai darau? Mes abu esam tokie patys - abu jaučiame alkį, skausmą, troškulį, baimę, diskomfortą… Tačiau tuo pačiu mes esame skirtingi, todėl turime stengtis suprasti vienas kito kalbą, kūno ženklus, norus bei poreikius. Vieną dieną aš būsiu labai gražus šuo, tikėkimės, toks, kokiu galėsi didžiuotis, ir toks, kurį mylėsi taip pat, kaip ir aš Tave…

Su meile,
Tavo šuniukas
2008-04-02 08:39 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #507605

Soffy rašė: Radote problemą. Jei tas šefas toks nuostabus ir supratingas, o darbo nėra daug ir už TĄ darbą prašyti - tikėtis didesnio atlyginimo kaip ir nepatogu, tai pasiimkite kokią nedidelę įmonę papildomai.
1. Bus tikrai nauja ir netgi bus ko mokytis iš naujo greičiausiai;
2. Labai gali būti, kad naujieji potencialūs šefai pasitaikys tokie, jog labai labai gerai pradėsite galvoti apie savo dabartinį šefą ir labiau būsite atsargi kilnodama sparnus iš darbovietės, kur Jūs gerbia ir myli;
3. ir uždirbsite tą atlyginimo skirtumą be jokio naujo darbo streso, uždirbsite TUO pačiu darbo laiku. Supratingas šefas turėtų neprieštarauti.

Darbo yra pakankamai. Per tuos šešerius metus turėjau pora papildomu darbeliu.Po paskutinės įmonės, kuria tvarkiau nusprendžiau, kad man vakaras ir savaitgaliai praleisti ramiai namuose ir su šeima yra daug vertingesni, nei sedėjmas su skaičiais smile
2008-04-01 21:16 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #507549
Atlyginimas vis kyla, reikia apie tai užsiminti, bet neigiamo atsakymo niekad nebūna.Bet aš nežinau, esu kryžkelėj, nėra tobulai gerai, bet kai pagalvoju nėra ir blogai. Visus 6 metus studijuoju, baigiau viena, pradėjau kita, neprieštarauja, ar kokios bėdos užpuola išleidžia kelioms dienoms, be jokių atostogų ir pan. na kolektyvas pusėtinas, aplink beveik vyrai smile bet, na nežinau, kas galvoj sukasi, bet viskas lyg ir monotoniška, kai atėjau dirbti ( tai pirmasis mano darbas) tai vis skaitydavau, eidavau, knygas tik pirkdavau viskas labai įdomu buvo, na visai žalia buvau buhalterijoje, o dabar toks tobulėjimo sąstingis,perskaitai įstatymu pakeitimus, dar kokia smulkmena, į kokį seminara nueini, na net nežinau, aš pati pradedu apkerpėti smile Viskas aišku kaip penki pirštai 5 diena atlyginimų skaičiavimas, iki 10 šefui ataskita, iki 25 PVM ... ir t.t. Noriu gyvenime kažka pakeisti, bet gal aš blogai galvoju smile Gal kai buna gerai, norisi dar geriau, net nežinau smile ir bijau priimti tą lemtinga sprendimą, jei paskui dėl jo labai graušiuos smile Dar pagalvoju apie šefą, jis buvo labai drąsus, kai mane priėmė visiškai žalia pirmakurse į gamybine UAB visos apskaitos tvakyti ir šiaip visada patars, padrąsins, supras... Labai sunku apsispręsti.... smile Ir tų pinigėlių papildomų labai reikia... smile
2008-04-01 14:47 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #507361
Dirbu 6 metus, jei pasakysiu, kad galvoju išeiti, manau pakeltu atlyginimą, bet aš net nežinau, viena pusė jaučia, kad reikia permainų, kita pusė sako, kad pasilikti.Jau svarstau pora savaičių ir šiandien vėl paskambino "būsimas" šefas, aš sakau rytoj atsakysiu.Galvoju galvoju ir jau galva plyšta nuo to galvojimo smile
2008-04-01 14:29 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #507345
Aš išprotėsiu nuo galvoji smile turiu darbo pasiūlymą ir alga geresnė ir darbo mažiau, bet negaliu išeiti smile vos tik pagalvoju apie išėjima liūdna liūdna pasidaro.Net nebežinau ka daryti smile
2008-01-14 09:28 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #476229
Vakar teko atsisveikinti su savo katinėliu smile vis dar negaliu patikėti, kad jo nebėra, atrodo tuoj atbėgs iš kito kambario, tuoj atsisės šalia, bet nebeatbėgs ir nebeateis daugiau niekada... smile
2007-12-19 14:54 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #469794
tiek pat pasiutus kiek graži smile
2007-12-19 14:11 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #469770
čia pirma fotosesija pas profesionalą smile
2007-12-19 14:10 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #469769
va čia mano saulytė smile
2007-12-19 14:09 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #469768

Samajana rašė:

irmoske rašė: Graži, Klara.

Pritariu Irmoške.Ką ten šuo kaip šuo...pirmoj nuotraukoje atrodo tuoj stips tiek pavargęs...o Klaros akys blizga taip,kad dar tiek rodos nubėgtų smile
O antroj...energingos abi ,bet man Klara vistiek daug gražesnė už kalę...


ačiū ačiū už pagyras man smile smile
nepavargusi ten, o nepatenkinta, kad pasodinau smile
tuoj įdėsiu kelias savaitgali darytas nuotraukas smile
2007-12-03 10:26 Darbo teisė » Šventinių dienų perkėlimas į artimiausią darbo dieną » #463823

Amanda rašė: Klara, jei esate ne biudžetininkai, tai pasitvarkyti galite taip kaip jums patogu, o darbo tabelyje žymėkite taip kaip reikia, kad niekas ateityje nesužinotu. Juk tom dienom, tai tikrai niekas neis ir netikrins, dirbsit jus ten ar ne.


taip ir padarysiu smile ir man pačiai daug geriau taip atidirbti ir kiti sutinka.
2007-12-03 08:55 Darbo teisė » Šventinių dienų perkėlimas į artimiausią darbo dieną » #463748
o ar gali įmonė darbuotoju sutikimu, atidirbti 24,27,28,31 dienas prisidėdama prie darbo dienos po 2 valandas. Darbuotojai išreiškė tokį pageidavimą, nes jiems geriau dirbti po 10 val. gruodį, negul dirbti šeštadieniais.Ir nežinau ar mes galim taip leisti?
2007-11-28 10:50 Blevyzgos » Sniegas... » #462044
pradeda snigti...
2007-11-28 10:31 Blevyzgos » Sniegas... » #462019
musiau reiks taip ir padaryti, tik ar tas sniegas iki vakaro išsilaikys smile
2007-11-28 09:44 Blevyzgos » Sniegas... » #461962
kur balta ? smile nei vienos snigės nematyt smile
2007-11-28 09:37 Įvairūs » Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ? » #461954
na man 5 darbo metus alga pakilo beveik 200 proc. bet kas iš to, kainos tiek pat pakilo, tad kad tas kilimas nieko nereiškia smile vat, kad dabar iš karto prie esamo pridėtų 200 proc. būtų laimė smile
2007-11-28 08:48 Įvairūs » Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ? » #461886

Linda6 rašė: Be to, moterims mokami mažesni atlyginimai, negu vyrams.Net jeigu jie ir mažiau išmano darbą.Tipo, ne prestižas vyrui "tiek" tesiūlyti... smile

o aš maniau, kad taip nebėra smile
2007-11-15 12:02 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #456673
ačiū smile
mažoji, bet ji jau nebetokia maža smile 28d. bus metai, kaip jie greit auga smile norėtusi, kad būtu toks mažiukas pukų kamuoliukas smile pasiilgau jos tos mažylės begale bučinukų smile kiti laukia kol šuniukas užaugs, o aš atvirkščiai nelaukiu to. Na jau kirba mintis dar vieno mažiuko,bet luktelsiu, gal vieną dieną turėsiu savo vadą ir pasiliksiu vieną žiogą smile ak, kad namai būtų guminiai ir diena be ribos...
2007-11-15 10:42 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #456612

Samajana rašė:

prosas rašė: Taip ir nesuvedžiau, kas valgo. Tu ar šuo?
Ir kieno tas kailiukas blizga?

...tau kažkas tikrai...man tai iškart akyse pasistojo tie jų blizgantys kailiukai...kaip haskis atrodo žinau...tik štai klaros plaukų spalvos nelabai...kažkaip tamsius kažkodėl įsivaizdavau smile


smile aš jau nebeskiriu savęs nuo jų, esam bendra gauja smile
Taikliai pataikėt, mano tamsūs plaukai smile
http://www.sniegosunys.puslapiai.lt/images/image17141656.JPG
http://www.sniegosunys.puslapiai.lt/images/image16975562.JPG
2007-11-09 12:04 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #454437
Vilniuje yra daugelyje vet.vaistinių .Man perka draugė iš VLN tai aš pati nžn smile pasidomėsiu smile
2007-11-09 09:38 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #454352
mes irgi valgos superpremium subalansuotą maistelį, bet aš vistiek dar duodu priedų šiuo metu naudojam www.biomedika.lt/index.php?page_id=133 tai kailiukas toks gražutis, minkštutis ir blizgantis. Nežinau ar čia dėl tų lašišų taukų ar šiaip atitikimas smile
2007-09-27 08:41 Blevyzgos » Kokius gyvūnus auginate? » #440466
tikra auksinė žuvelė smile
2007-09-25 09:30 Bendra » Vartotoju teisiu apsauga » #439614
sveiki smile
kažkada buvo apie tai diskutuota tax'e ale dabar kaip tyčia nerandu smile
yra kažkos įstatymas, na nežinau nutarimas, kad prekybos centro apsaugos darbuotojas neturi teisės apieškoti pirkėjo daiktų be jo sutikimo, žinau, kad kažkada gilinau į tą klausimą ir kad negali jie taip elgtis, bet viskas taip išgaravo iš galvelės smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui