Tax.lt narys Saulute40

S
Tax.lt narys nuo
2007-07-02
Saulute40
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-04-06 14:53 Programinė įranga » Nemokama apskaitos programa » #640301

Niemand rašė: TECHNINĖS CHARAKTERISTIKOS

Be jokių abejonių, ši programa nepretenduoja į Rivilės ar Exaptos lygį. Jos tikslas yra tik smulkių ir vidutinių įmonių buhalterinė apskaita. Todėl jokių labai specializuotų ir sudėtingo vartojimo formų joje nėra ir nebus. Galbūt, jei bus tautos palaikymas, programoje atsiras ir keletas paprastų vadybos modulių.
Mano idėja buvo tokia, kad bet koks buhalteris galėtų dirbti šia programa be papildomų apmokymų, priešingai nei su daugeliu komercinių variantų. O tai reiškia minimalią formų specializaciją.

Programa yra MySQL serverio klientas (parašytas VB .NET kalba, pasitelkiant Visual Studio 2005). Tai reiškia, kad pati programa nesaugo jokių apskaitos duomenų, o tik "bendrauja" su "serveriu", kuris gali būti tiek tame pačiame, tiek ir kitame kompiuteryje. "MySQL server" yra speciali programa, skirta duomenų bazių tvarkymui (beje, taip pat nemokama ir atvirojo kodo). Ją galite parsisiųsti čia: dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html . Žinoma, programą galima labai nesunkiai pritaikyti bet kuriam kitam "serveriui" (Oracle, MS SQLserver, SyBase ir t.t.), tik bėda tame, kad dauguma "serverių" yra mokamos ir visai nepigios programos, skirtingai nuo MySQL. Kiek esu susipažinęs su nedideliais komerciniais projektais (apskaitos programų), dar yra naudojamos taip pat nemokami "serveriai" Firebird ir PostgreSQL. MySQL pasirinkau tiesiog dėl jos didelio populiarumo ir plataus naudojimo komercinėje praktikoje. Nesiginčysiu, gal gali būti ir geresnių pasirinkimų už manajį.

PROGRAMOS PRIVALUMAI:
1. Nemokama;
2. Paprasta, nereikalaujanti papildomų apmokymų;
3. Atvirasis kodas, taigi bet koks programeris gali ją pakoreguoti ir pritaikyti bet kokiems poreikiams.

PROGRAMOS TRŪKUMAI:
1. Nėra darbuotojų darbo laiko apskaitos;
2. Nėra valiutinių operacijų galimybės;
3. Nepalaiko tokios "egzotikos" kaip važtaraščiai, kreditinės/debetinės ir kitokios -etinės sąskaitos (todėl aš dar iki galo neperpratau jų vietos apskaitoje :) )
3. Pgl. dabartinį serverio galimybių panaudojimą, programa turėtų greitai suktis iki 100.000 apskaitos operacijų (vienai įmonei), teorinis maksimalus pajėgumas 1.000.000 operacijų. Praktiškai 1.000 paprastų operacijų sąrašą iš 100.000 duombazės ištraukia per 5 sekundes, sudėtingų - per 15 - 30 sek.

P.S. Jei atsirastų programerių, jų pastabos apie kodą būtų labai vertingos.[/b]
smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui