Tax.lt narys vimickev

V
Tax.lt narys nuo
2008-05-22
vimickev
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-07-29 12:12 Bendra » Del atleidimo is darbo » #545029
Darbo sutarties įstatyme nedraudžiama atleisti darbuotoją paties prašymu jo kasmetinių atostogų metu. Darbuotojas prašymą atleisti iš darbo gali įteikti sirgdamas, atostogaudamas, būdamas komandiruotėje ir pan. Pasibaigus įspėjimo terminui, darbuotojas turi būti jo prašymu atleistas iš darbo, nors jis tuo metu ir sirgtų, atostogautų ar pan.

Ar tikrai taip?

Aciu
2008-06-27 10:43 Bendra » Del dokumento klastojimo. » #535230
Dar klausimas.
Jeigu imones darbuotojas tikrinant saskaita specialiai praleidzia irasytus didesnius ikainius, kilometraza ir visa kita, paskui uzvizuoja ir atiduoda i buhalterija apmokejimui. Ar tai laikoma klastojimu?
2008-06-27 10:22 Bendra » Del dokumento klastojimo. » #535208
Laba diena,
Reikia skubios informacijos.

Jeigu buhalterijoje yra pakeiciamas rastas, pranesimas arba saskaita.
[b]Ranka pakeista suma pvz is 700 i 7000. Ar cia laikoma dokumentu klastojimu? Ka reikia daryt, kad viskas butu oficialiai? Gal turit kokius straipsnius apie klastojima?

Aciu.
2008-05-23 09:32 Darbo teisė » Del pinigu ismokejimo » #524898
Tikrai ne, tiesiog reikia padaryt tvarka su tokiais darbdaviais.
2008-05-22 16:56 Darbo teisė » Del pinigu ismokejimo » #524770

Tininga rašė:

vimickev rašė: Na gaunas taip, kad MMA moka oficialiai pervedant i A/s, o kita prieda uz reisa moka grynais i rankas. Tai cia galima butu vadint kaip mokesciu slepima ir VMI tikrai turetu ka veikt. Nes pagal viska oficialiai gauna pvz 850Lt o likuti pvz 2500Lt grynais i rankas. Is priedo manau jokie mokesciai neatskaiciuojami. O cia jau gaunas machinacija. Ar ne?

Panašu, jog taip gali būti. Tokių priedų išmokėjimo momentu VMI turėtų surengti reidą. Galima būtų pasiskambinti anoniminiu telefono numeriu.
Tam, kad matytųsi, ar viskas oficialu, žmogus (na tiesiog "nekaltai", gražiai...) galėtų paprašyti pažymos apie gaunamas pajamas (atseit bankui, gal paskolą nori imti). Tai įprasta ir normalu. Jei viskas mokama oficialiai, tai ten turės būti visos sumos kartu su priedais. Jei ne, tai bus tik MMA, o tai reikš "vokelius".



Zmogus pazyma gaus, :) bet tik toj pazymoj bus iskaiciuotas tik MMA, be jokiu kitu priedu. Sita jau buvo daryta, nes paskola norejo pasiimt.
2008-05-22 16:39 Darbo teisė » Del pinigu ismokejimo » #524763
Na gaunas taip, kad MMA moka oficialiai pervedant i A/s, o kita prieda uz reisa moka grynais i rankas. Tai cia galima butu vadint kaip mokesciu slepima ir VMI tikrai turetu ka veikt. Nes pagal viska oficialiai gauna pvz 850Lt o likuti pvz 2500Lt grynais i rankas. Is priedo manau jokie mokesciai neatskaiciuojami. O cia jau gaunas machinacija. Ar ne?
2008-05-22 16:16 Darbo teisė » Del pinigu ismokejimo » #524749
Sveiki.

Turiu tokia situacija. Gal kas galetu patart kaip geriausiai pasielgt?

Vienas is vezeju, ta prasme (fiz asmuo) nori iseit is darbo ir pereit sakykim pas mus. Situacija tokia, ta imone kurioje jisai isidarbines skolinga jam nemazai pinigu, kazkur apie 7000lt ir dar laiku nemoka MMA, (pagal darbo sutarti privalo du kartus per menesi 15-25 d.), nei tu priedu kurie priklauso padarius jam reisa (rata Europa-Rusija). Bet sie priedai sutartyje visai nefiguruoja, reisus tik registruoja kazkokioj ataskaitoj. Jokio kainininko tu reisu nera. Tik kaip supratau tarpusavio susitarimas arba Frachtas. Asmuo kategoriskai atsisako vaziuoti i kita reisa kol jam nebus ismoketi jam priklausantys pinigai. Darbdavys gasdina ji, kad atleis is darbo. Siaip pagal DK tai visiskai imanoma. Ar galetu gaut kokia ismoka fizinis asmuo? Visa ta laikotarpi kur pradirbo (kazkur apie 4men) visad turejo reikalaut uzdirbtu pinigu. Dar Jeigu nemokėjo laiku atlyginimo, tai dar kyla klausimas ar buhalterijoj bus viskas gerai tvarkoma, nes jeigu apskaitoj nefiksuoja darbo uzmokescio, tai pajamu mokescio nefiksuoja ir nemoka. Sodros irgi nemoka uz darbuotojus. Galima parasyt kazkoki skunda VMI?
Darbdavys visai nesilaike darbo sutarties, mano manymu Asmuo galetu del sio reikalo parasyt kliauza ir i Darbo inspekcija? Aaa dar, kaip galetu jisai isreikalaut tuos pinigus? Savaime aisku galima paduot i teisma surinkus visus reikiamus dokumentus, bet cia ilga procedura, ar imanoma kaip apeit sia institucija?
Galima kaip nors pagasdint auditu, kad atliks finansini ir veiklos patikrinima? Kokia dar kliauza galima butu parasyt i mokesciu inspekcija?

Reikia kazkaip pagasdint tuos savininkus, kad be jokiu lisnu klausimu ismoketu pinigus.

Patarkit ka tureciau daryt?

Aciu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui