Tax.lt narys Korneli

K
Tax.lt narys nuo
2009-11-30
Korneli
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-12-01 07:30 Bendra » Archyvavimas » #726486
Dėkui Zaika už atsakymą smile , kadangi susisiekiau su bankroto administratoriumi, tai galiu pasidalinti žiniomis kaip tvarkyti archyvą (galbūt kai kam, tai jau senos žinomos tiesos, bet kai kam gali ir praversti smile ):
1. Vienoje byloje turi būti ne daugiau kaip 200 lapų.
2. Kiekvieni metai turi būti atskiroje byloje, kad ir vienas lapas.
3. Bylos segamos tik į plonas papkutes (būna archyvinės, panašios kaip ir ilgo saugojimo saugojimui skirtos papkutės, tik be raištelių arba į plonas plastmasines (nžn kaip jas pavadinti smile )).
4. Byloje segami tik vienos rūšies dokumentai.
5. Ant bylos užrašomas tikslus įmonės pavadinimas, bylos antraštė, kokie metai, kiek metų saugoti (galima užrašyt kiek lapų).
6. Numeruojamos tiek laikino tiek ilgo saugojimo bylos, laikino saugojimo bylas galima numeruot ir iš apčios į viršų, jei sausis apačioje ir paskui mėnesiai eina didėjančia tvarka (svarbu, kad būtų sunumeruota), o ilgojo saugojimo bylos turi būtinai būti sunumeruotos iš viršaus į apačia, dešiniajame bylos kampe, pieštuku, kad esant reikalui būtų galima pataisyt.
7. Jei ilgo saugojimo byloje daugiau kaip 10 lapų, tada daromas bylos apyrašas.
8. Byloje negai būti jokių geliažiukų, sąvaržėlių neva tai gadina popierių smile.
Per 20 min. gavau vertingos informacijos, tačiau galiu teigti kad dėl kai kurių klausimų nėra vieningos nuomonės, kažkada skambinausi į archyvą, tai man sakė, jog ir geliažiukai gali būti ir laikino saugojimo lapų skaičiu nesvarbu, nesuprasi...
2009-11-30 13:44 Bendra » Archyvavimas » #726109
Laba diena,

Nežinau ar čia pataikiau, bet esu suvargusi su archyvu, įmonė bankrutuos, tad archyvas bus perduodamas bankroto administratoriui, ar būtina jam sunumeruot visas bylas, nes bylų virš tūkstančio, tad fiziškai nepajėgsiu smile , nė viena iki manęs nebuvo nenumeruota.....pradėjau numeruot, kadangi pas mus bylos formuojamos taip: pvz. sausio dokumentai apčioje ir taip kylama kas mėnesį iki gruodžio, tai aš sunumeravau nuo apačios į viršų, bet dabar perskaičiau lyg ne taip reikia...jau daug taip sunumeravau...negi administratorius nepriims tokių? man jau stogas čiuožia nuo to archyvo... smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui