Tax.lt narys dejanira

D
Tax.lt narys nuo
2009-12-19
dejanira
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-12-22 21:22 Darbo teisė » Atostogos » #734943

Elste rašė:

Linda6 rašė: DARBO INSPEKCIJOS KONSULTACIJA:

Darbdavys privalo suteikti tokios trukmės kasmetines atostogas, dėl kokios sulygta ir kokios prašo darbuotojas. Darbdavys neturi teisės vienašališkai suteikti kitokios trukmės nei sulygta ar reikalauti, kad darbuotojas rašytų prašymą suteikti ne penkių (nuo pirmadienio iki penktadienio), o septynių (nuo pirmadienio iki sekmadienio) dienų kasmetines atostogas. Šiuo atveju darbo užmokestis už kasmetines atostogas taip pat mokamas už penkias kalendorines dienas
(Jei norite/nenorite konflikto, pasirinkite.) smile


Būtent taip. Kaip darbuotojas prašo, taip ir turite išleisti. O jis gali prašyti, kad ir po vieną dieną, svaerbu,kad per metus viena atostogų dalis būtų netrumpesnė kaip 14 k.d.
Šitą VDI išaiškinimą dažnai nešu direktoriui parodyti, kad nedarašinėtų savaitgalių, bet.... kai kuriems nedarašo, kitiems darašo smile kovoju su juo dėl žmonių gerovės pastoviai:)) O paskui, kai ištirkųjų dėl darbų stygiaus nėra kur dėt žmonių, išpučia akis: ooiii, ką daryt??? atostogų netri!!! Va tada tai aš jam akis išbadau tuo VDI paaiškinimu, kam surijo atostogas su tais savaitgaliais - nu tada kokį pusmetį nuoda tiek, kiek prašo žmogus:)))


Ačiū už konsultaciją smile bandysiu ieškot teisybės smile
2009-12-19 01:20 Darbo teisė » Atostogos » #734047
Sveiki,

Gal galėtumėt pakomentuoti situaciją:) Biudžetinėje įstaigoje, neleidžiama, imti atostogų iki penktadienio, nes manoma, kad taip yra pratęsiamas atostogų laikas. Nesvarbu kiek dienų beimtum,atostogos gali baigtis bet kurią savaitės dieną, tik ne penktadienį, prašymus atostogoms liepia rašyti iki sekmadienio. Ir teigiama, kad atostogauti galima išeiti ir sekmadienį. Neatsižvelgiama ir į tai, kad pirma atostogų dalis yra ilgesnė net nei 14d.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui