Vakar rašiau rašiau, o mažiukas turbūt bedūkdamas su kate, užsikabino už laido ir likau be tax'o. Paskui jau tingėjau antrąkart rašyti.
Taigi
mėsos pyrago receptas, kurį kepėm vakar trise
.
Pas mane mažytė krosnelė , kur forma labai nedidelė telpa. (Vienam kartui pavalgyti 2 suaugusiems ir 2 vaikučiams).
Produktų niekada nesveriu, taigi gramų negaliu parašyti.
2 lapeliai (iš 6 ) Mantingos bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos (mano mama kai kepa normalioj orkaitėj, tai naudoja Mantingos tešlą, kur iš karto 2 dideli lapai).
Faršas ( + pora riekelių batono+vanduo)
svogūnas
česnakas
morka
įvairūs prieskoniai ( druska, pipirai, mairūnas, dašis, petražolės )
1 plakto kiaušinio kepiniui aptepti
aliejaus formai ištepti.
Kol tešla atšildinėjo, pasidariau įdarą: batoną pamirkiau vandenyje ir į faršą. Po to svogūną, česnaką, morką, prieskonius. Masė, kadangi mirkytas batonas su vandeniu, tai ji kažkur grietinės tirštumo.
Formą ištepiau aliejumi ir vieną iškočiotą lapelį dėjau ant dugno taip, kad kraštai užsiriestų. Tada sudėjau mėsos įdarą (įdaro iki 2 cm) , ir ant viršaus antrą iškočiotą lapelį. Su šakute 1 atžala susmaigstė duobutes, o kita- aptepė putpelių kiaušiniu. Dėjome į įkaitintą krosnelę ir kepėme apie 200 °C iš pradžių tik apačią apie 30 min, po to viršus-apačia taip pat apie 30 min.
Ir dar truputį info:
Įdaras pas mus kintantis pagal metų laikus, nes vasarą pridedame ir pomidorų, paprikų, kartais grybų, rudenį -moliūgo ar cukinijos ar kitų kokių daržovių.
Kartais faršą su daržovėmis truputį pakepu, kai jaučiu, kad įdaro sluoksnis nebus labai plonas.....
Man skaniausias toks pyragas, nors anksčiau sluoksniuodavau tešla-įdaras-tešla-įdaras-tešla, bet va tas vidurinis tešlos sluoksnis mūsų šeimai nepatinka.
Taigi skanaus!