Tax.lt narys Ritagne

R
Tax.lt narys nuo
2010-03-08
Ritagne
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-08-26 10:03 Biudžetinių įstaigų apskaita » Viešieji pirkimai » #844661
Perskaičiau. Pas mus ir taisyklėse tokia išimtis numatyta.
Labai atsiprašau, bet aš vis tiek nesuprantu, tai kokiu būdu daryti: praneši informciniu pranešimu, pakviesti tą vienintelį tiekėją, gauti pasiūlymą, ir po 5 dienų, nuo informacinio pranešimo dienos, sudaryti tipinę sutartį. T.y. galiu atlikti pirkimą apklausos būdu su vieninteliu tiekėju, nors pagal verčių skaičiavimą viršijame 121tūks.
Ar atlikti atviro konkurso būdu neskialbiant, ar taip iš vis būna. Aš tik trys savaitės dirbu šį darbą ir labai man daug neaiškumu, nors atrodo ir gilinuosi į įstatymus, piįstatiminius dok.Gal galit pasakyti kokiu būdu atlikti pagal šią įšimtį.
2010-08-26 09:00 Biudžetinių įstaigų apskaita » Viešieji pirkimai » #844629
Laba diena,
esame biudžetinė įmonė.
Nuo 2003 m. turime sudarę neterminuotą šildymo energijos tiekimo sutartį pataplų šildymui(centralizuotas). Jokių konkursų skelbta nebuvo, monopolistas. Dabar gavome nuosavybėn naują objektą. Centralizuotas šildymas, kitame mieste. Numatoma sutarties suma dviems metams su PVM 104 tūkstančiai. Pagal mūsų taisykles galėčiau, kaip mažos vertės pirkimui neskelbti nei konkurso, nei inf.pranešimo. Išsiųsti per CVP IS vieninteliam tiekėjui kvietimą, priimti pasiūlymą ir sudaryti tipinę sutartį. Tačiau verčių skaičiuotoja man aiškina, kad kadani suplanuota 240 tūkstančiu kiekvienais metais šildymo paslaugoms, nesvarbu, kad viešųjų pirkimų šiam kodui šiemet nėra ir nebuvo, o sutartis sudaryta , kaip jau minėjau 2003 m., aš privalau skelbti atvirajį konkursą, nes pagal verčių skaičiavimo metodika viršijų 121 tūksLt.
Aš visiškai nieko nebesuprantu... smile Gal kas galėtumėte man paaiškinti, kaip čia yra iš tikrųjų. Gal iš vis galėčiau sudaryti su vieninteliu tiekėju centralizuotam šildymui tipinę sutartį, kaip ne višųjų pirkimų reguliuojamu objektu. Gal yra kokių įšimčių. Patarkit prašau.
2010-03-08 13:08 Darbo teisė » Darbo grafikas » #773478
Laba diena visiems. O gal galėtumėte padėti ir man? Dirba žmogus darbovietėje antraeilėse pareigose, pateikęs visas pažymas apie darbo ir poilsio laiką pirmaeilėje darbovietėje. Antraeilėje darbovietėje darbo grafikas buvo iškabintas prieš 14 d., taip kaip ir priklauso, bet paskirtas darbo laikas neteisingas t.y. pagrindinėje darbovietėje dirbamu laiku. Apie tai raštu pranešus įmonei, jie tiesiog prieš 1 darbo dieną , baltu markeriu užtepliojo numatytą darbo datą grafike, užrašė ant viršau jau kitą darbo datą, nepasirašė, nenurodė taisymo datos, nėra įrašo taisytų tikėti ir atsiuntė darbuotojui. Darbuotojas sužinojo apie tai, kad jam reikės dirbti prieš 1 parą iki darbo pradžios. Kaip turėtų būti taisomi tokiu atveju darbo grafikai? Niekur neradau to aptarta, ir ar tokiu atveju neturėjo gauti įmonė darbuotojo sutikimo dirbti po 24 val., nuo grafiko pataisymo. Gal galėtumėte mestelti kokia nuoroda, kur tokie dalykai aptarti. Ar savo kokių pamastymų šia tema.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui