Tax.lt narys Bloodhound

B
Tax.lt narys nuo
2010-04-28
Bloodhound
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-04-28 19:07 Darbo teisė » Keistas darbo sutarties priedas. » #799104
Na o mano darbo sutarties priede yra butent toks punktas:

"Atsižvelgiant į tai, kad Darbdavys prisiima papildomus šiame Priede numatytus įsipareigojimus Darbuotojo atžvilgiu ir investuoja savo lėšas į darbuotojo kvalifikacijos kėlimą, darbuotojas įsipareigoja iš anksto raštu informuoti darbdavį apie bet kokį jo pasiūlymą dirbti ar paskyrimą kitoje įmonėje (įskaitant bet neapsiribojant, siūlymą tapti steigėju, akcininku, vadovu, konsultantu, darbuotoju kurioje nors įmonėje, ypač su darbdaviu konkuruojančioje įmonėje). Darbuotojas taip pat įsipareigoja nekonkuruoti su darbdaviu darbo sutarties galiojimo metu ir ne mažiau kaip šešis mėnesius po darbo sutarties pasibaigimo. Konkurencija suprantama kaip tokios įmonės kūrimas (ar dalyvavimas(tiesioginis ar netiesioginis) jos kapitale), verslo ryšių su darbdavio klientais palaikymas arba konfidencialios darbdavio informacijos panaudojimas."

darbo sutartis neterminuota, jokių darbuotojo kvalifikacijos kėlimų darbdavys nevygdo, kituose punktuose nėra nieko apie jokias darbdavio kompensacijas darbuotojui.
2010-04-28 14:58 Darbo teisė » Keistas darbo sutarties priedas. » #798871
Sveiki,
turiu tokį klausimą, niekur apie tai informacijos neradau tai nusprendžiau paklausti čia.
Kai įsidarbinau dabartiniame darbe pasirašiau darbo sutarties priedą, kurio kaip ir manau daugelis iki galo nedaskaičiau... O pasirašiau, kad po išėjimo iš šio darbo puse metų negalėsiu dirbti tokio darbo įmonėje konkurentėje, kad neatskelisčiau paslapčių. Esu programuotojas. Ar toks dalykas tikrai gali galioti? Juk realiai toks priedas mane padaro puse metų tiesiog nedarbingu...
Būsiu dėkingas už atsakymą ar betkokią nuomonę.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui