Tax.lt narys mazmona

M
Tax.lt narys nuo
2011-04-11
mazmona
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-04-11 19:39 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #938894
Tai vat, kad neužteks. Nesinori rizikuot 10 tūkst. suma. SODROJ išvis nieko nežino ir pečiais trauko, dar apkaltina, kad teiraujamės be laiko... Jei nubrauks tuos 40 proc, tai tada geriau pirmais imt 100 proc.
2011-04-11 17:53 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #938868

Tininga rašė: Mano vyras antrais vaiko metais taip ir darė. Buvo VPA ir dirbo toje pačioje darbovietėje 1 d.d. per savaitę. (Aišku, šis DU buvo minusuojamas iš pašalpos).

Tai anksčiau buvo minusuojamas tas atlyginimas, nuo liepos 1d. jau nebus minusuojamas. galėsi gaut ir pašalpą ir atlyginimą, kurio dysis neribojamas. Klausimas tik ar darbdavys nenutrauks vaiko priežiūros atostogų. Bet jei jūs sakot, kad pas jus buvo įmanoma ir atostogauti ir dirbti, tada gal bus įmanoma ir šiuo atveju. Tik tas "gal" kažkaip neužtikrintai skamba :) Aš ir norėčiau 1 d.d per savaitę grįžti į darbą ir tas atlyginimas būtų apytiksliai lygus pašalpos dydžiui.
2011-04-11 15:34 Bendra » Vaiko priežiūros atostogos » #938801

Stella_st rašė: seimai svarbu nenukenteti finansiskai pasirenkant VPA dviems metams :) jeigu prasides isvadziojimai, kad antrais pilnu etatu negali dirbti ir pan, geriau tada eiti vieniems metams.

Pas mane irgi panašus klausimas, tik Sodra kažkodėl bejėgė atsakyti į jį smile

Jei motina pagimdžiusi po 2011 m. liepos 1 d. pasirenka vaiko priežiūros atostogas 2 metams (su 70 proc. ir 40 proc. pašalpomis) ir grįžta į darbą antrais vaiko priežiūros metais (į tą patį darbą, tas pačias pareigas), ar tai nebus traktuojama kaip vaiko priežiūros atostogų nutraukimas antrais metais ir ji praras 40 proc. Sodros mokamą pašalpą (nes grįžus į tą patį darbą darbdavys nutrauks vaiko priežiūros atostogas, o Sodra tuo pačiu pašalpos mokėjimą)? Jei taip, ar bus galimybė kažkaip įforminti, kad motina antrais metais yra vaiko priežiūros atostogose ir tuo pačiu dirba tame pačiame darbe, kuriame yra parašius prašymą išleisti vaiko auginimo ir priežiūros atostogų 2 metams? Ar užsidirbti papildomai ir gauti 40 proc. pašalpą bus galima tik pvz. dirbant antraeilėse pareigose, kitoje darbovietėje, su verslo liudijimu, individualia veikla ir pan....?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui