Tax.lt narys deividasp

D
Tax.lt narys nuo
2015-12-29
deividasp
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-12-30 16:19 Įvairūs » Bankroto iškėlimas, kaip akcininkui » #1298081

jorum rašė:

mariska rašė:

tai yra paprastesnis būdas išlipti sausam iš balos. Parduoti akcijas direktoriui. Kad ir už simboline kaina.
Ir tada ne jūsų pupos, ne jūsų daržas...




Deja, tokiu atveju atsakomybė bus arba solidari kartu su naujuoju akcininku (jeigu teismas nesugebės išsiaiškinti kiek kiekvienas akcininkas padarė žalos), arba dalinė dėl tuo laikotarpiu, kuriuo akcininku buvo, padidėjusių įsiskolinimų, naujasis akcininkas atlygins kitą žalos dalį, kuri atsiras po akcijų pardavimo.



Įdomiai čia, tai jeigu jeigu ginčo metu, vadovas nesutinka kelti bankroto, tačiau sutinka akcijas perimti, buvęs akcininkas vis tiek bus "mušamas". :) Tai čia nelabai kitų galimybių ir lieka, kaip tik kelti bankrotą.
2015-12-30 15:54 Įvairūs » Bankroto iškėlimas, kaip akcininkui » #1298070

mariska rašė:

Dorota1 rašė:
o man va įsomu pasidarė o kai per akcininko susirinkima tvirtindavote finansinę atsakitomybę tai ką nematėt kad nuostolingai dirbate ir nekylo klausimų smile


Dorota1, žmogus gi parašė - nieko nesupranta. Patiklumas, draugystė....

Taip įdomu kodėl jam negaila aukoti įstatinio kapitalo. Minimum 3000 eur., jei kels bankrotą.



Ataskaitų nemačiau, bei man jų vadovas nepateikdavo, todėl nieko nežinojau apie finansinę situaciją. Apie susidariusią finansinę padėtį sužinojau tik gavęs minėtą laišką iš Sodros.

Įstatinio ne gaila, kadango jo suma nepadengs viso įsiskolinimo.


jorum rašė:

jotvingis rašė:
dėl sudarytų taip vadinamų blogų sandorių atsakomybė tenka direktoriui. Taip pat ir už lėšų iššvaistymą, jeigu toks yra. Akcininkas žalos neatlygina, nebent bus įrodyta, kad ir jis rankeles pasišildė... Be to, jeigu įmonei bus iškeltas bankrotas sandorių teisėtumą tikrins bankroto administratorius. Taip, kad nuo jo daug priklauso.........


Kalbama dėl žalos atlyginimo, kurią kreditoriai patyrė dėl bankroto bylos laiku neiškėlimo, o ne dėl nuostolingų sandorių. Pagal ĮBĮ 8 str. 4 d. įmonės vadovas ar kitas asmuo (asmenys), įmonėje turintis teisę priimti atitinkamą sprendimą, privalo padengti žalą, kurią kreditoriai patyrė dėl to, kad įmonė pavėlavo pateikti teismui pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo. Taigi, žalą akcininkui teks atlyginti nepriklausomai nuo to, kokius sandorius sudarinėjo vadovas, jeigu, jis matydamas ( o jei gavo laišką, tai aiškiai tai matė), kad įmonė nemoki, laiku nekėlė bankroto bylos. Ir administratorius šitoj vietoj mažai kuo gali padėti "nepastebėdamas" nuostolingų sandorių.


Taip, kadangi gavau laišką situacija jau man žinoma. Kaip jau minėjau, prieš čia rašydamas vadovo užklausiau kokia tolimesnė kryptis, nors jis patvirtino jog skolos bus ne užilgo apmokėtos, tačiau niekas nevyksta. Dėl to, kaip suprantu reikėtų pačiam imtis veiksmų, kad dėl vadovo neveiksnumo nekliūtų ir man..
2015-12-30 12:50 Įvairūs » Bankroto iškėlimas, kaip akcininkui » #1298029
Taip, aš tik investavau. Iš esmės manęs pats verslas nedomina, kadangi aš toje srityje gana žalias ir nemanau, kad su mano esama patirtimi būtų galima veiklą sėkmingai vystyti, taip pat nelabai pažįstu ir žmonių kurie galėtų padėti valdyti įmonę apart esamo vadovo.
Bulhalterė, kaip suprantu padėtų suprasti esamą finansinę situaciją ir kaip galima gelbėti skęstantį laivą, tačiau esu linkęs manyti jog gelbėti neverta ir dėl esamos situacijos ir dėl mano kompetencijų, todėl pirma mintis ir buvo galbūt inicijuoti bankrotą ar kažkaip kitaip nutraukti visus ryšius.

Dėkoju už patarimus, mariska. Gal gali papasakoti plačiau apie atsakomybę? Žinoma, jeigu tai neužims likusios darbo dienos dalies. :)
2015-12-29 17:41 Įvairūs » Bankroto iškėlimas, kaip akcininkui » #1297947
Sveiki,

Esu papuolęs į tokią įdomią situaciją ir bandau susigaudyti ką reikėtų ir nuo ko reikėtų pradėti kažką daryti, o kad jau reikėtų, remiuosi gautu registruotu laišku iš Sodros, kad skola įmonėje viršija 50% ir daugiau turto vertės ( ar įstatinio kapitalo? ), bet apie viską nuo pradžių.

Esu vienos įmonės akcininkas ( 100% ) , bei tuo pačiu darbuotojas pilnu etatu, apie esamą įmonės situaciją sužinojau tik gavęs minėtą laišką. Bandžiau užklausti įmonės vadovo kas vyksta, kokia tolimesnė įmonės kryptis, - bankrotas ar skolų apmokėjimas, jis patvirtintino ( žodžiu ) jog viskas susitvarkys, skolos bus padengtos ir man nėra dėl ko jaudintis. Tačiau man vis tiek neramu, kadangi jau praėjo kuris laikas, o skolos suma tik išaugo už dar vieną mėnesį.

Laiške minima ir atsakomybė už bankroto iškėlimo vengimą asmeniškai, kaip akcininkui. Aktualu būtų žinoti kokią realią atsakomybę nešu, kadangi suma nėra maža, tai natūralu jog neramu, kad dėl vadovo neveiksnumo gali tekti asmeniškai ilgai srėbti jo privirtą košę.

Kaip jau supratote, esu gana "žalias" šioje srityje, tačiau kiek teko ieškoti informacijos radau jog bankrotą gali iškelti tiek akcininkai tiek vadovas, tad galbūt reikėtų imtis pačiam iniciatyvos?

Ačiū!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui