Tax.lt narys JolitaZu

J
Tax.lt narys nuo
2020-03-10
JolitaZu
forume parašė 1 žinučių

Naujausios žinutės:

2020-03-10 12:52 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #1421631
Sveiki,
Klausimas: tvarkant darbo sutartis einamaisiais metais, t.y. 2019 m. darbo sutarčių segtuvas (dirbančiųjų) - į jas segu darbuotojo DS, prašymas priimti, prašymas pervesti DU, NPD, sutikimas dėl asmens duomenų saug. politikos, atostogų ir atleidimo. Kai darbuotojas atleidžiamas jo DS su visais tais prašymais yra segama į 2019 m. atleistų darbuotojų segtuvą. Pasibaigus 2019 m., segtuve 2019 m. atleistų darbuotojų, esančios visos DS išskaidomos, pvz. į atskirą popierinį segtuvėlį segame tik darbo sutartis (nes jos saugomos 50 m., ), tada visi prašymai (priėmimo, DU, NPD, atleidimo) į dar kitą saugojimo papkutę (nes saugoma 3 m, pagal Lietuvos Vyriausiojo archyvaro įsakymo dokumentų saugojimo nuostatas p. 7.23)? Tik ar NPD prašymas ne 10 m. saugoma?
O visi įsakymai, susiję personalo kl. - priėmimo į pareigas, perkėlimo, pavadavimo, atleidimo iš pareigų, darbo užmokesčio, atostogų vaikui prižiūrėti, tėvystės atostogų - dar į kitą segtuvėlį (saug. 50 m.), o įsakymąi dėl kasmetinių, nemokamų, mokymosi ir kt atostogų, dėl komandiruočių, papildomų poilsio dienų, sutrumpinto darbo laiko - dar į kitą segtuvėlį (nes saug. tik 10m.)?
Tik įsakymai dėl asmens duomenų tvarkymo ir atskirai, nes saugoma tik 1 m.?

Ir dar - kuo skiriasi Darbo sutartys ir jų priedai p.7.3 nuo Asmens bylos p. 7.2 (žr. į Vyriausiojo archyvaro įsakymo dokumentų saugojimo nuostatas)?

Jeigu galite pakomentuokite, kas tikrai žinote, nes žinau, kad šis klausimas yra aktualus ir didelis galvos skausmas daugeliui smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui