Tax.lt narys alanas

A
Tax.lt narys nuo
2021-05-26
alanas
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2021-11-20 23:51 Įvairūs » Kaip tapti buhalteriu neturint buhalterinės patirties ir išsilavinimo? (išskyrus 8 ACCA egzaminus UK) » #1433236
Sveiki,

Planuoju grįžti iš UK, kur dirbau statybos įmonėje samatininku, tačiau savo darbe turėjau ir kai kurias finansų funkcijas, tokias kaip Cash Flow prognosis, Capital Employed, Budget creation ir Debt management.

Aukščiau minėtos funkcijos man buvo visai įdomios, ir ilgainiui norėjau pereiti į finansų/buhalterių departamentą, dėl ko pradėjau mokytis ACCA savarankiškai. Dėl ACCA bendrą suvokimą apie buhalteriją turiu - nors pats sudaryti finansinių ataskaitų ir negalėčiau, tačiau juos skaityti moku, skiriu trumpalaikų turtą nuo ilgalaikio, žinau, kas yra amortizacija, nusidejėvimas (depreciation), žinau apie financial ratios ir pnš. Statement of Profit and Loss, Statement of Financial Position, Statement of Changes of Equity bei Statement of Cash Flows suprantu.

Vis dėlto, tai, kas parašyta viršuje tėra dalinis suvokimas ir supratimas (nepaminėti jei teisiniai, nei mokestiniai dalykai, kas yra laaaaabai didelė buhalterijos dalis, jau nekalbant apie įvairias Lietuvoje naudojamas apskaitos programas kaip "Rivilė", su kuriomis patirties taip pat, deja, neturiu). be to, tai nėra nei darymas, nei patirtis, tad to suvokimo nauda yra ribota.

Kaip esant aprašytai situacijai būtų galima tapti buhalteriu Lietuvoje? Ar reikėtų kokių nors buhalterinių kursų lietuvių kalba? Kaip būtų galima gauti pirmąją buhalterinę patirtį? Suprantu, kad esant tokioje situacijoje būtų pradedama iš esmės nuo nulio (vertės darbdaviui trumpajame laikotarpyje prasme), tad ir kokie 600 į rankas būtų priimtinas atlyginimas. Kokia jūsų tapimo buhalteriais istorija?
2021-05-27 00:15 Bendra » Dividendu is JAV Dvigubo Apmokestinimo Isvengimas - Withholding Tax sumokejimo irodymas » #1431561
Sveiki,

Turiu JAV akciju, mokanciu dividendus, esu susitvarkes W-8BEN forma per savo brokeri Interactive Brokers ir man atskaiciuoja 15% Witholding Tax.

Skaiciau VMI tinklapyje, kad esant tokiai situacijai yra imanoma isvengti Dvigubo Apmokestinimo susimazinant pelno mokescio dydi tiek, kiek sumoketa Witholding Tax. Taciau tai, kad tai padaryti, reikia pateikti atskaiciuoto mokescio irodyma: "Norėdamas sumažinti mokestį nuo dividendų, Lietuvos vienetas privalo turėti užsienio valstybės mokesčių administratoriaus patvirtintą pažymą arba dokumentus, kuriuose būtų nurodyti tokie duomenys: kas, kada ir kokią dividendų sumą išmokėjo Lietuvos rezidentui bei kokią mokesčio sumą išskaičiavo nuo išmokėtosios dividendų sumos."

Interactive Brokers gali suteikti informacija apie tai, kiek dividendu buvo priskaiciuota, kiek dividendu buvo ismoketa ir kokio dydzio buvo Witholding Tax. Ar to Interactive Brokers sukuriamo mokestinio reporto pakaktu VMI irodyti, kad Witholding Tax buvo sumoketas? Ar siuo atveju Interactive Brokers galetu buti laikomas "uzsienio valstybes mokesciu administratoriumi"?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui