Kaip tapti buhalteriu neturint buhalterinės patirties ir išsilavinimo? (išskyrus 8 ACCA egzaminus UK)

A
alanas 5
2021-11-20 23:51 alanas 2021-11-21 00-07
Sveiki,

Planuoju grįžti iš UK, kur dirbau statybos įmonėje samatininku, tačiau savo darbe turėjau ir kai kurias finansų funkcijas, tokias kaip Cash Flow prognosis, Capital Employed, Budget creation ir Debt management.

Aukščiau minėtos funkcijos man buvo visai įdomios, ir ilgainiui norėjau pereiti į finansų/buhalterių departamentą, dėl ko pradėjau mokytis ACCA savarankiškai. Dėl ACCA bendrą suvokimą apie buhalteriją turiu - nors pats sudaryti finansinių ataskaitų ir negalėčiau, tačiau juos skaityti moku, skiriu trumpalaikų turtą nuo ilgalaikio, žinau, kas yra amortizacija, nusidejėvimas (depreciation), žinau apie financial ratios ir pnš. Statement of Profit and Loss, Statement of Financial Position, Statement of Changes of Equity bei Statement of Cash Flows suprantu.

Vis dėlto, tai, kas parašyta viršuje tėra dalinis suvokimas ir supratimas (nepaminėti jei teisiniai, nei mokestiniai dalykai, kas yra laaaaabai didelė buhalterijos dalis, jau nekalbant apie įvairias Lietuvoje naudojamas apskaitos programas kaip "Rivilė", su kuriomis patirties taip pat, deja, neturiu). be to, tai nėra nei darymas, nei patirtis, tad to suvokimo nauda yra ribota.

Kaip esant aprašytai situacijai būtų galima tapti buhalteriu Lietuvoje? Ar reikėtų kokių nors buhalterinių kursų lietuvių kalba? Kaip būtų galima gauti pirmąją buhalterinę patirtį? Suprantu, kad esant tokioje situacijoje būtų pradedama iš esmės nuo nulio (vertės darbdaviui trumpajame laikotarpyje prasme), tad ir kokie 600 į rankas būtų priimtinas atlyginimas. Kokia jūsų tapimo buhalteriais istorija?
2021-11-21 10:17 Luka_Paciolis
Sveiki alanai,
Paskaitykite čia:
www.renkuosilietuva.lt/lt/profesinis-mokymas-per-uzim...
Gal surasite tinkamą programą per UT.
A
alanas 5
2021-11-21 10:30 alanas
Dėkui, Luka! Informacija atrodo tikrai naudinga!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui