Del isankstiniu sąskaitų faktūrų

Z
zlygis 3
2007-09-23 10:55 zlygis
Sveiki,

Šiuo metu verčiuosi individualia veikla, kurios pobūdis yra internetinė prkelyba, įvairių paslaugų teikimas internete ir t.t. Saskaitas fakturas israsau kai tik gaunu apmokejima, taciau kai kurie klientai noretu, kad saskaitas faktūras išrašyčiau dar prieš jiems apmokant suteiktas paslaugas.

Kagdangi paslaugas teikiu elektroininėje erdėve, neretai būna, kad asmenys užsisako paslaugas, tačiau jų neapmoka (man nuostolio nėra, nes paslaugos aktyvuojamos tik gavus apmokėjimą).

Mano klausimai būtų tokie:
1) Ar esant išrašytai sąskaitai faktūrai, tačiau negavus apmokėjimo yra laikoma, kad aš gavau pajamų ir reikia sumokėti mokesčius, ar ne ir ar reikia tokias saskaitas faktūras įrašyti į pajamų žurnalą?
2) Jeigu nelaikoma pajamomis - ar reikia tas saskaitas faktūras anuliuoti, kazkaip kitaip vesti jų apskaitą.

Norėčiau atkreipti dėmesį, kas neretai asmenys užsisakydami paslaugas internetu nepateikia tiesingos informacijos apie save, todėl apie kažkokį išieškojimą (kaip siūlė teisininkai), nėra ką ir kalbėti.

Iš anksto dėkoku už kuo išsamesnius atsakymus.

P.S. Nepyukite, jei ne į tą temą įdėjau ;)
L
Loreta13 30842
2007-09-23 11:23 Loreta13 2011-09-11 05-33

zlygis rašė: Sveiki,Šiuo metu verčiuosi individualia veikla, kurios pobūdis yra internetinė prkelyba, įvairių paslaugų teikimas internete ir t.t. Saskaitas fakturas israsau kai tik gaunu apmokejima, taciau kai kurie klientai noretu, kad saskaitas faktūras išrašyčiau dar prieš jiems apmokant suteiktas paslaugas.

Yra toks dalykas, kaip sąskaita išankstiniam mokėjimui, panasi į sąskaitą faktūrą, tačiau įvardinta, kaip sąskaita išankstiniam mokėjimui.
Kuri tiesiog išrašoma dėl to, kad klientas galėtų ja remdamasis pervesti pinigėlius iš anksto.
Ji niekur neregistruojama ir tai nėra jokios pajamos. Tiesiog prašymas sumokėti iš anksto tam tikrą sumą už tam tikrus ateityje teiktinas paslaugas.
Pagal ją gausite pinigėlius, atlikę paslaugas išrašysite normalią sąskaitą faktūrą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui