Kelionės išlaidų apskaita

mamabamba mamabamba 293
2008-05-21 19:47 mamabamba
Sveikos. Prašau, kad nuo A iki Z parašytumėte, kaip reikia tvarkyti kelionės išlaidų apskaitą.
1. Kelionės lapai (kaip taisyklingai juos užpildyti, kas su kuo turi sutapti)
2. Kaip tvarkote gautus čekiukus, jei atsiskaito grynais ir negrynais. kuro, kelių vinjetės, pirkto maisto, įvairių smulkmenų.
3. kaip segate, rūšiuojate šiuos dokumentus.
mamabamba mamabamba 293
2008-06-03 19:10 mamabamba
smile negi nenori padėti . Kaip darote, kai sakykim vadovas perveda vairuotojams pinigų kelionės išlaidoms į kortelę. Tai įmonės vardu vairuotojams išduotoms kortelės. Kai ką atsiskaito kortele, o kai atsiskaito už išsigrynintus pinigus. Kaip sumažinti banko sąskaitą jiems išsigryninus - per atskaitingus??? Bet pinigai išduoti ne iš kasos??? smile
artas71 artas71 12029
2008-06-03 19:28 artas71
Kažkaip senamadiškai pavadinote:"Kelionės išlaidų apskaita"...Iškart ir nesuprasi apie ką eina kalba-ar čia šeimos kelionės išlaidų į Grenlandija apskaita ar kokios turizmo agentūros, o gal alpinistų klubo? smile
gal vis tik Avanso apyskaita?

Siūlau pasiskaityti čia ir čia (dalis info yra pasenusi,tačiau bent pagrindus
žinosite):
www.paciolis.lt/istrauka_1
tp.cargo.lt/content.php?art_id=455
tax.lt/postp217561.html#217561

"TAX.LT APSKAITOS POLITIKOS" REKOMENDACIJOS Nr.10

Atskaitingi asmenys

1. Įmonėje pirkti prekes ir paslaugas yra išduodamas tik materialiai atsakingam asmeniui su kurio pasirašyta materialinės atsakomybės sutartis. Darbuotojas avansą gali naudoti tik konkrečiai toms prekėms ir paslaugoms pirkti, kurių pirkimo klausimas buvo suderintas su įmonės vadovu ir įmonės finansininku.
2. Įmonės darbuotojas atsiskaitydamas su įmonės finansininku prie pateikiamos avanso ataskaitos turi pridėti išlaidas patvirtinančius dokumentus.
3. Finansininko patikrintas avanso ataskaitas patvirtina įmonės vadovas.
Naujas avansas įmonės darbuotojui gali būti išduodamas tik atsiskaičius už anksčiau išduotąjį.
4. Tais atvejais, kai avanso ataskaita nustatytu terminu nepateikiama ir negrąžinamas nepanaudotas avanso likutis, įmonės vadovo įsakymu, finansininkas turi teisę išskaityti šį įsiskolinimą iš avansą gavusio asmens.
5. Įmonės darbuotojams, vykstantiems į tarnybines komandiruotes, jų raštišku prašymu gali būti išduotas avansas, atsižvelgiant į galimų išlaidų dydį, pinigus pervedant į darbuotojo nurodytą sąskaitą, esančią banke.
6. Grįžę iš tarnybinės komandiruotės, darbuotojai per tris darbo dienas užpildo avanso ataskaitą ir kartu, su įrodančiais išlaidas dokumentais, pateikia įmonės finansininkui patikrinti. Patikrinus avanso ataskaitą ir patvirtinus ją įmonės vadovui, įmonės finansininkas perveda į darbuotojo asmeninę sąskaitą trūkstamą sumą, o pilnai nepanaudojęs avanso darbuotojas įneša jį į įmonės kasą.
7. Atsiskaitymai vykdomi per tris darbo dienas po įmonės vadovo avanso ataskaitos patvirtinimo, bet ne vėliau kaip paskutinę mėnesio darbo dieną.
8. Darbuotojams, neatsiskaičiusiems už ankstesnius avansus, nauji nebeišduodami.
9. Finansininkas atsiskaitymų su atskaitingais asmenimis analitinę apskaitą tvarko pagal atskaitingus asmenis.

Medžiagą surinko ir analizavo: Anastasija, Kotryna, Artas71, Ginttarr, Modestas.
Redagavo Modestas Petraitis.

Tikslas ™
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui