Imones prekiu pardavimas ebay

R
redevil 19
2015-04-16 14:04 redevil
Sveiki, kadangi pribrendo laikas susikurti individualia veikla ebay prekybai, man iskilo daug klausimu. Manau cia yra daug zmoniu, kurie turi praktikos, gal padesite siais klausimais:

1. Valiutu skirtumai. Prekiauju ebay.com, todel pinigus i paypal gaunu doleriais. Sakykim pinigus is paypalo i banka siunciu karta i menesi. Todel i banko saskaita gaunu EUR. Kaip tokiu atveju as turesiu apskaityti pinigus, nes juk valiutu kursas kinta pastoviai. Taigi mano galva yra iseitis tokia: siusti is paypal i banka USD ir tik tada konvertuoti pinigus i EUR banke (bet ar taip galima? Ar tokiu atveju butina atsidaryti banke butent USD saskaita?)

2. Ebay ir paypal mokesciai. Ar siuos mokescius privaloma traukti i islaidas, ar galima apskaityti tik suma, kuria jau gaunu i banka is paypal? Kadangi kartas nuo karto parduodu kazkoki asmenini daikta, ar padedu parduoti kitam zmogui, ebay ir paypal sutraukia i viena bendra saskaita, o tokiu atveju, asmenine prekyba susikerta su individualia veikla. Parduodu tarkim preke uz 100$, ebay ir paypal pasiima bendrai ~15%, taigi i banko saskaita gaunu 85$, o pardavimo invoice matysis 100$. Kaip VMI reiketu paaiskinti, kur dingo 15%?
Ar tokiu atveju geriau isvis pamirsti asmenini prekiavima ant to pacio ebay accounto?

3. Prekiu uzpajamavimas. Ebay parduodu tokias prekes, kuriu oficialiai nelabai nupirksi, bet as nuperku jas is privaciu zmoniu labai didelius kiekius. Taigi ar vmi tiks tai, kad as su kitu privaciu zmogumi (ne verslo subjektas) pasirasau pirkimo - pardavimo sutarti? Ir jei tarkim tas zmogus si pardavima padaro tik vienkartini, ar jam reikia susimoketi GPM nuo sio pardavimo?

4. PSD mokestis. Pries keleta metu, kai turejau IDV, dirbau pagal darbo sutarti, bet PSD mokejau nepriklausomai nuo to, kad darboviete jau sumokedavo ir taip. Ar dabartiniais metais pasikeite si mokestine sistema?

Manau sie klausimai daug kam aktualus, todel jei kazkas konkreciai zinote atsakymus, is anksto dekoju Jums!
G
Gintare01 165
2015-12-09 10:48 Gintare01
Laba diena, ar reikia skaičiuoti PVM už ebay paslaugas ?
S
shampaz2 4
2017-02-02 11:18 shampaz2
Ar parduodant į trečiąsias šalis sąskaitas išrašote su 0 PVM ?
K
kroska 433
2018-11-30 19:39 kroska
noriu pasitikslinti del pardavimu per ebay sistema, jei fizinis asmuo, vykdantis IDV parduoda prekes tik ebay sistemoje ir prekes tiekia ne Lietuvoje, o uzsienio fiziniams asmenims (ir keletas juridiniu), kaip suprantu is aprasymo, jam PVM moketoju nereikia registruotis net virsijus 45000 euru riba, nes pagal aprasyma:
Atlygis, kuris neįskaičiuojamas į nurodytą 45 000 eurų sumą.
Skaičiuojant šio leidinio 1 ir 2 punkte nurodytą 45 000 eurų sumą, neatsižvelgiama į:
atlygį už tiekiamas prekes ir (arba) teikiamas paslaugas, kai toks tiekimas ir (arba)
paslaugų teikimas vykdomas už šalies teritorijos ribų


jei parduoda prekes per ebay, o po to pastu issiuncia prekes is Lietuvos atitinkamam ES pirkejui, tai nebelaikoma tiekimu salies teritorijoje?
M
monta 29
2021-07-21 15:34 monta
Sveiki, atsiliepkite kas išmanote apskaitą su Ebay, visiška sumaištis, kai ebay atsisakė paypal ir veda pinigus tiesiai į banką (aišku nusiskaitydamas mokesčius) ir sumos iš sąskaitų, kurias išrašėme visiškai nebeatitinka.. Gal yra, kas galėtu pakonsultuoti? smile smile
2022-01-11 14:54 RasaVain
Laba diena visiems smile
Mūsų įmonė pradės elektroninę prekybą EBAY , sakykite iš savo kas patirties, kokie iššūkiai atsiranda su apskaita? Ar lengva suprasti duodamas mėnesines ataskaitas? Pasidalinkit iš savo patirties? Labai vertinsiu... Ačiū
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui