Atsiskaitymas PayPal ir valiutu kursai (individuali veikla)

L
LinXmuX 12
2009-12-24 11:37 LinXmuX
Sveiki,

turiu tokia situacija, kad su tiekejais is uzsienio atsiskaitau per PayPal (PP). Dažniausiai problemų su kurso ivertinimu nekyla, bet dabar iš draugo uz kazka i PP saskaita gavau kelis dolerius. Darant paskutini uzsakyma PP pirma nuskaiciavo tuos dolerius, o trukstama suma konvertavo is banko korteles. Dabar nezinau kaip apskaityti tu saskaitoje buvusiu doleriu kursa, kad nebutu ateityje bedos. Ar galiu uzksiatyti tuos dolerius kursu, kuriuo buvo konvertuojami litai i dolerius, ar imti oficialu tos dienos LB kursa? O gal nei vienas nei kitas netinka?

Labai lauksiu atsakymu ir patarimu.

Aciu!
V
Violete 144
2009-12-24 12:04 Violete
Jeigu gerai supratau jusu klausima, siulyciau daryti taip:

Is Uzsakymo sumos atimti ta "trukstama suma", kuri buvo konvertuota is banko korteles.
Gausite likuti, kuris buvo apmokėtas doleriais.
Ta likuti padalinkite is nuskaitytu doleriu skaiciaus - ir stai jums dolerio kursas.
L
LinXmuX 12
2009-12-24 12:16 LinXmuX
Beda tame, kad uzsakymo suma isreiskta doleriais, dalis apmoketa doleriais is PP saskaitos, o likutis is korteles saskaitos litais (automatiskai PP konvertuota i dolerius).

Pvz. Uzsakymas 480 USD
PP likutis 20 USD
konvertuota is korteles 1104 litu (kursu 2.4) i 460 USD

bendroj sumoj apmoketa 480 USD (1104 Lt + 20 USD) - kaip tuos 20 USD isreiksti litais? :)
V
Violete 144
2009-12-24 12:29 Violete
O kaip Jus 480 USD isreiskete litais?

kokia 20 USD verte litais buvo apskaitoj, pries nurasyma?
L
LinXmuX 12
2009-12-24 12:48 LinXmuX
Vat ir mastau kaip juos isreiksti litais, nes 460 USD reiksme aiski, o tie 20 USD buvo draugo pervesti asmeniskai man (ne kaip individualios veiklos vykdytojui), tad del kurso nelabai rupinausi. O dabar, kai juos prikabino prie atsiskaitymo su tiekejais, nebezinau ka daryt. Uzskaityt kaip sau (fizinio asm) parduota valiuta (kaip individualios veikos vykdytojui) sutartu kursu ar kaip kitaip elgtis? Bjauri situacija gavosi.
V
Violete 144
2009-12-24 13:19 Violete
Ko gero pirmiausia Jums reikia tuos 20 USD apskaityti kaip savo asmenini inasa,
imkite tos dienos, kada pinigai buvo gauti, buhalterini kursa - tuomet apskaitoj atsiras tie dolieriai litine verte.
Po to ivertinkite dolerio buhalterini kursa saskaitos apmokejimo diena. Suzinosite, kiek 480 USD buvo verti Litais, (tarkim 480 USD =1152 Lt). perskaiciuokit 460 USD pagal buh. kursa.
Sudekite 20 USD ir 460 USD buh. vertes.
Viska, kas virsys 1152 Lt nurasykite i sanaudas.
Turetu gautis :)
L
LinXmuX 12
2009-12-24 13:35 LinXmuX
Atrodo realiau nei mano mastyti metodai :) Aciu ir graziu Sv. Kaledu!
I
ievaite 262
2010-10-04 09:42 ievaite
sveiki,

reikia info ir pagalbos su paypal sistema. mano valdzia sumaste priimineti pinigelius is uzsienio klientu paypal sistema. kaip israsyt jiems saskaitele? ar lygiai taip pat rasosi saskaitos falturos kaip ir lietuvos klientams(pvm ir kt)? kaip viska tvarkingai apiformint? as su tuo niekada nesusiduriau ir sita zodi "paypal" pirma karta gyvenime isgirdau pries 5min smile smile . papasakokit man apie tai kanors? ten sake banko israsuose net nesimato kas perveda pinigus o tik matosi is kokio banko jie iplaukia. ar tai tiesa?
I
ievaite 262
2010-10-04 10:29 ievaite
tai mums pradedantiesiems naudotis sia sistema reikia viska oficialiai iforminti VMI kaip atskira banka? beje mes esam UAB'as. skambinau i VMI ir pataikiau pas tokia konsultante kuri is manes pirma karta isgirdo si zodi paypal todel nieko nepaaiskino smile .
klausimas dar-ar gali ten ikrite pinigeliai ten ir "tupeti" kol jie bus panaudoti pvz kazka perkant is uzsienio? ar butina juos persivest i savo lietuviska saskaita? per sia sistema ikrite pinigai nesimatys is kur o tik is kokio banko-kaip buhalteriskai teisingai tada parodyti is kur tie pinigai?
man VMI dar pasake kad saskaita israsant viska tiesiog skaiciuoti su lietuvisku PVM ir pacia saskaita butina rasyti lietuviska o skliaustukuose kad ir jeroglifais. tai tiesa?
as nesu buhaltere todel labai nesigilinu tik man rupi pati pradzia pradedant naudotis paypal sistema,saskaitu israsymai. kaip suprantu si sistema populiaresne tarp fiziniu asmenu?
I
ievaite 262
2010-10-04 10:53 ievaite
beje, mes uzsiregistrave paypal sistemoj firmos vardu(kaip UAB'as), bet nesam dar prisirise prie jokio banko(nors turim du LT bankus). ar butina "prisirist"? jei taip tai butinai tai turi buti imones bankas? jei prisirisim prie banko, tai pinigai jau automatiskai plauks i ta konkrecia nurodyto banko saskaita ar dar atskirai reiks nurodyt kad ten plauktu jie? dabar ten toj sistemoj "kabo" ikrite keli pinigeliai-ar jie turi atsispindeti buhalterijoj? jie niekur i musu banka nepervesti, tik kad paypale yra ikrite, o jis kaip minejau imones vardu. prasau pakonsultuokit, nes nerandu niekur info o man reik skubiai smile smile
I
ievaite 262
2010-10-04 11:36 ievaite
as pati "neciupinejau" dar tos sistemos tik man paaiskino, kad uzsiregistravus (kolegos tai jau padare) reikia nurodyti konkrecios lietuviskos banko korteles numeri i kuria plauks pinigeliai is paypal'o. nu kaip sake "prisiristi prie lietuviskos saskaitos". o kolegos dar nera to padare(tik uzsiregistrave). iplauke keli pinigeliai ten "tupi". tai jei paypal'as uzregistruotas imones vardu tai reikia kiekviena jau esancia iplauka fiksuoti buhalterijoj ar ne?
o reikia i VMI pranesti, kad mes pradejom gaut pinigelius per peypal'a? man paskambinus i VMI pasake, kad jei tai bankas tai turim oficialiai "prisiduot" i VMI kad atsidarem ten ale saskaita,nurodyt kur,kokia su visais rekvizitais. tai reikia ar ne smile ?
ir kolegos planuoja is paypal'e susikaupusiu pinigeliu ateityje kazka pirkti is uzsienio todel nenori vestis tu pinigu cia i LT, kad nereiktu pirmyn atgal vedinet tu pinigu. koks blogumas jei ten laikytume pinigelius?
N
nupos 2
2010-10-19 12:38 nupos
Kiekvienas pervedimas is PayPal i lietuviska kreditines saskaita kainuoja 7Lt. Maksimaliai per para galima isimti 500 Euru arba 500 $. Tad geriau mazesnemis sumomis neisimineti pinigu, nes kiekviena kart mokesite 7Lt. Valiutu kursai zinoma gerokai blogesni nei oficialus. Todel geriau paypal saskaitoje nekonvertuoti euru i dolerius ar panasiai, o isimineti tiesiai i lietuviska saskaita.

Blogumas PayPale laikyti pinigus yra tame, kad jie bet kada gali sugalvoti isaldyti jusu lesas 180-iai dienu, prasys visokiu dokumentu, kuriu greiciausiai net nenagrines, o saskaita liks uzsaldyta pusmeciui.

Paypal nera bankas ir todel bankroto atveju jums nelieka nieko. Bankrutavus bankui yra galimybe kad jusu indelis draustas, o cia tikrai ne.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui