Parašas ant sąskaitos faktūros

K
Karolism 3
2011-03-27 12:04 Karolism 2011-09-11 07-17
Atsidariau IV pagal pažymą. Planuoju prekiauti marškinėliais per elektroninę parduotuvę. Pagal įstatymus kiekvienam pirkėjui turiu išrašyti sąskaitą faktūrą su savo parašu. Ar turėčiau gauti to žmogaus parašą ant S/F? smile

Mano veikla:
[quote:1bc139f211]47.91
Užsakomasis pardavimas paštu arba internetu
Į šią klasę įeina užsakomasis pardavimas paštu arba internetu, t. y. mažmeninės prekybos veikla, kai pirkėjas remdamasis reklama, katalogais, informacija, pateikta interneto svetainėje, modeliais arba kitomis reklamos priemonėmis pasirenka prekes ir užsako jas paštu, telefonu arba internetu (paprastai naudojamasi specialiomis svetainės priemonėmis). Užsakyta prekė gali būti tiesiogiai atsiųsta internetu arba pristatyta pirkėjui fiziniu būdu.
Į šią klasę įeina:
- visų rūšių produktų mažmeninė prekyba, užsakant prekes paštu
- visų rūšių produktų mažmeninė prekyba, užsakant prekes internetu
Į šią klasę taip pat įeina:
- tiesioginė prekyba per televiziją, radiją ar telefonu
- mažmeniniai aukcionai internetu
Į šią klasę neįeina:
- mažmeninė prekyba variklinėmis transporto priemonėmis, variklinių transporto priemonių dalimis ir pagalbiniais reikmenimis internetu, žr. grupes 45.1, 45.3
- mažmeninė prekyba motociklais, motociklų dalimis ir pagalbiniais reikmenimis internetu, žr. 45.40[/quote]
K
Karolism 3
2011-03-27 12:21 Karolism 2011-09-11 07-17

Luka_Paciolis rašė: Pageidautina, tačiau neprivaloma. Privalomas yra tik Jūsų parašas sąskaitoje. Tad jei e.p. siųsite sąskaitas, tai jose pažymėsite kad jos siunčiamos e.p., o ant savo egz. padėsite savo parašą. taip nusižengimo nepadarysite smile


Tai taip išeina, kad pirkėjui sąskaitą galiu siųsti elektroniniu paštu be jokių parašų. Tik tą sąskaitą, kurią atsispausdinsiu ir trauksiu į apskaitą turėsiu pats pasirašyti. Teisingai supratau?
K
Karolism 3
2011-03-27 12:29 Karolism 2011-09-11 07-17

Luka_Paciolis rašė: Taip, teisingai, tik pastabose parašykite kad siunčiama el.paštu.
Tačiau,jei prekės turi fizinį pavidalą, t.y kurias reikės pateikti pirkėjams tai jau reikėtų jiems pateikti originalą, kartu su prekėmis. Tuomet prie savo egz. pridėsite pašto kvitą, kuris ir atstos pirkėjo parašą.Jei prekės bus kokios intelektualinės (programuotojo sukurti produktai -nematerialūs), tai mano aprašytas atvejas bus teisingas ir nenusižengsite tvarkai.


Taip, prekės turės fizinį pavidalą. Tačiau yra tokia situacija. Mano kolega marškinėlius sandėliuoja pas save, taip pat rūpinasi jų išsiuntimu. Jis yra iš kito miesto. Aš originalą suprantu, kaip sąskaitą su mano parašu. Kaip daryti tokiu atveju, kai aš tiesiog neturiu galimybės pasirašyti ant sąskaitos. Turiu omenyje tos sąskaitos, kurią kolega įdės kartu su siuntiniu.
DKate DKate 3341
2011-03-27 12:52 DKate
Esu mačiusi pakankamai oficialius dokumentus spauduojant - reikalingo asmens parašu. Niekada nesidomėjau kas, kaip, kodėl. Bet gal tas spaudas padėtų šioje situacijoje.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui