Apmokėjimas už paslaugą (autorinė ar paslaugos sutartis? )

A
adrs 1
2011-06-27 16:24 adrs
Sveiki,
galbūt galėtumėte rekomenduoti kaip galėtų būti atliktas apmokėjimas iš valsybinės institucijos už atliktą paslaugą (dokumentų parengimą) fiziniam asmeniui.

Ar pagal autorinę sutartį gali būti atliktas apmokėjimas? ar dokumentų parengimas nepakliūna į autorinių darbų sąrašą? Ir kur būtų galima rasti autorinių darbų visą sąrašą?

ar čia tiktų atsisakaitimas pagal paslaugų sutartį, jei pagal autorines neitų? Ar čia reikėtų turėt Individualios veiklos pažymėjimą?
artas71 artas71 12027
2011-06-27 17:14 artas71
I.kas yra Autorinis darbas nustato atitinkamas įstatymas
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...
4 straipsnis. Autorių teisių objektai
1. Autorių teisių objektai – originalūs literatūros, mokslo ir meno kūriniai, kurie yra kokia nors objektyvia forma išreikštas kūrybinės veiklos rezultatas.
2. Autorių teisių objektai:
....
Jeigu iš šio sąrašo tinka Jūsų atvejui - autorinis kurinys.
II. Jeigu darbas yra vienkartinio pobūdžio ir panašių darbų jūs neatliekate ir ateityje neatliksite arb atliksite labai retai (kartą per pusmetį už nežymią nuo 100 iki 3000 Lt sumą -priklauso nuo miesto, Jūsų gaunamų pajamų, apskrities VMI užimtumo, mėnulio fazės ir pan.) ir tai neautorinė sutartis - užtenka paslaugų atlikimo sutarties.
III.Jeigu darbas yra nevienkartinio pobūdžio ir panašių darbus jūs atliekate ir ateityje juos atliksite (daugiau nei kartą per pusmetį už žymią - nuo daugiau nei 100 ar 3000 Lt sumą - priklauso nuo miesto, Jūsų gaunamų pajamų, apskrities VMI užimtumo, mėnulio fazės ir pan.) ir tai neautorinė sutartis - reikėtų turėti verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymą..
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui