Darbo sutarties nutraukimas

T
teh 3
2012-09-12 19:08 teh
Sveiki, is anksto labai atsiprasau, kad rasau daug neieskojes, bet man LABAI reikia skubaus atsakymo.

Situacija, esu pasirases kolektyvine, pagal ja mane gali atleisti po menesio nuo mano pareiskimo pateikimo ir ten yra ivardinta, kad nesvarbu ar bandomasis ar ne, nors pareiskima rasiau dar bandomojo laikotarpiu, bet radau idomu sakini DK, kazkaip nepamenu, kad kolektyvineje butu tai mineta, o ka jus galetumet pakomentuoti?


rašė: DK 127 str. 1 dalyje yra nustatytas bendras keturiolikos darbo dienų įspėjimo terminas. Įstatymas leidžia kolektyvinėje sutartyje darbdavio ir darbuotojų atstovams susitarti ir dėl ilgesnio įspėjimo termino, tačiau šis terminas negali būti ilgesnis negu vienas mėnuo. Trumpesni nei keturiolikos darbo dienų terminai yra nustatyti darbuotojui nutraukiant darbo sutartį dėl svarbių priežasčių ar dėl nuo darbuotojo nepriklausančių aplinkybių (įspėjus prieš tris darbo dienas), nutraukiant darbo sutartį bandomuoju laikotarpiu, jei bandomasis laikotarpis sulygtas darbuotojo iniciatyva (įspėjus prieš tris darbo dienas), ar nutraukiant tam tikros rūšies darbo sutartis (pavyzdžiui: laikinąją darbo sutartį – įspėjus prieš penkias darbo dienas, sezoninio darbo sutartį – įspėjus prieš penkias kalendorines dienas).


Ar laikinoji=terminuota? Ir jei kolektyvineje nera pamineta, tai as tada galiu nutraukti darbo santykius pagal DK? Aciu is anksto ir dar karta atsiprasau! :)
Tininga Tininga 50021
2012-09-12 19:36 Tininga
Laikinoji ir terminuota darbo sutartys yra skirtingi dalykai. Bandomuoju laikotarpiu įspėjimas teikiamas priklausomai nuo to, kieno iniciatyva yra nustatytas bandomasis. Jei darbdavio - darbuotojas gali nutraukti DS įspėjęs prieš 14 d.d., jei nieko nenurodyta, tada prieš 3 d.d., nes tada laikoma, kad abi šalys nustatė bandomąjį. Taigi - yra šiokių tokių niuansų. smile

P.S. kolektyvinė paprastai negali nustatyti blogesnių nuostatų darbuotojo atžvilgiu, nei DK. Bet vėlgi yra niuansų...
T
teh 3
2012-09-12 20:33 teh
Kolektyvinėj parašyta, kad tiek bandomuoju, tiek ne 30 dienų reik įspėt.. Ačiū už atsakymą :)
Tininga Tininga 50021
2012-09-12 20:35 Tininga

teh rašė:
Kolektyvinėj parašyta, kad tiek bandomuoju, tiek ne 30 dienų reik įspėt.. Ačiū už atsakymą :)
Ginčytina nuostata smile
T
teh 3
2012-09-12 20:48 teh
Kokiu pagrindu galima ginčytis? :)
Tininga Tininga 50021
2012-09-12 20:55 Tininga
Jau sakiau: tai prieštarauja DK nuostatoms. Darbdavys turėtų pagrįsti tokio įspėjimo termino pagrįstumą ar panašiai. Beje, tai kas vis tik nustatė bandomąjį laikotarpį? Jei darbdavys, o jūs sutikote su jo nuostatomis, beliktų paklusti. Aišku, visada išlieka geranoriško susitarimo galimybė.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui